Sinds een paar maanden heeft een nieuw fenomeen zijn intrede gedaan aan onze keukentafel: gezeur tijdens het eten. Over het algemeen schotel ik mijn dames maaltijden voor die ze netjes opeten, maar met lasagne en pasta’s was dit ineens een ander verhaal. Tijd om in te grijpen! Ik maakte kidsproof lasagne met verstopte groenten en sindsdien smullen de dames weer als vanouds. Ik deel vandaag het recept van deze heerlijke lasagne voor kinderen met je! Lees je mee?

Lasagne voor kinderen

Eten wat de pot schaft!“. Zelf zijn we zo opgevoed en over het algemeen geven we dit ook mee aan onze kinderen. Onze peuter zit momenteel in een fase waarbij ze alles ‘vies’ vindt en als ik me daaraan zou aanpassen, zou ik nog wel even bezig blijven. Dat gaan we dus niet doen, maar gelukkig hadden wij tot een paar maanden geleden ook weinig te klagen over het eetgedrag van onze dames. Vooral Hollandse pot zoals stamppot boerenkool, wortelen, rode bietjes en sperziebonen gecombineerd met aardappelen en vlees zoals gehaktbal komen hier gemakkelijk door de kieskeurige beoordeling van onze minderjarige jury. Sinds Suus glutenvrij moet eten door coeliakie is dat eigenlijk ook ideaal, want op die manier hoeven we weinig aanpassingen te doen en kunnen we allemaal hetzelfde eten. Toch vind ik het heel belangrijk dat ze every once in a while iets anders krijgen voorgeschoteld. Een pastagerecht bijvoorbeeld! En dat was nu net het heikele punt, want daar zitten natuurlijk allemaal groenten in en die kun je er zo lekker uit zitten peuteren. “Ik hoef die niet, mijn buik is al vol!“. Daarom maakte ik een speciale lasagne voor kinderen. Verwacht geen hogere wiskunde, want het recept is easy peasy. In een klein uurtje heb je een kidsproof lasagne met verstopte groenten op tafel staan! De basis kun je zelfs als kidsproof pastasaus gebruiken! Toen ik ‘m onlangs deelde via mijn Instagram Stories kreeg ik zoveel vragen, dat ik besloot er een blogje van te maken. Laat je inspireren!

Kidsproof Lasagne met verstopte groenten (+ glutenvrije variant!) - Mama's Meisje blog

Ingrediënten & benodigdheden

Welke ingrediënten & benodigdheden heb je allemaal nodig om kidsproof lasagne met verstopte groenten te maken? Hier komen ze:

 • Braadpan of wok
 • Snijplank
 • Keukenmachine
 • Ovenschaal
 • Oven
 • Scherp mesje, schaar, lepels en vorken om te gebruiken tijdens de bereiding
 • olijfolie
 • 1 macaroni groentepakket à 400 gram
 • 1 doosje champignons
 • geraspte kaas
 • 1 pakje tomaten passata
 • 300 gram rundergehakt
 • Italiaanse kruiden, peper, zout, paprikapoeder
 • lasagnebladen (eventueel glutenvrij!)

Ingrediënten voor kidsproof lasagne met verstopte groenten - Mama's Meisje blog

Lasagne met verstopte groenten

Heb je alle ingrediënten en benodigdheden verzameld? Dan kun je aan de slag om deze lasagne voor kinderen te maken! Een kleine disclaimer: in dit recept heb ik genoteerd welke ingrediënten en hoeveelheden ik gebruik voor een kidsproof lasagne met verstopte groenten waar wij als gezin van 2 volwassenen en 2 kinderen eenmaal van kunnen eten. Uiteraard kun je variëren en daarom noem ik onderaan dit recept enkele variatietips, zoals de kidsproof pastasaus waarbij je pasta kookt in plaats van er lasagne van maakt! Ook noem ik waar mogelijk de glutenvrije opties, omdat wij daar in ons gezin rekening mee houden. Ben je niet gebonden aan een dieet? Dan kun je de ‘gewone’ variant van de genoemde producten kiezen. Qua smaak zal er in ieder geval amper verschil zijn.

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 200 graden
 • Kruid het rundergehakt naar smaak en bak het rul in een scheutje olijfolie
 • Snijd de champignons in kwarten en maal ze fijn in de keukenmachine. Voeg dit aan het gerulde gehaktmengsel toe.
 • Gebruik vervolgens de keukenmachine om het macaroni groentepakket fijn te malen. Voor zowel de groenten als de champignons geldt: je kunt zelf bepalen hóé fijn voor jouw kids acceptabel is. Bij ons zitten er dus nog kleine snippertjes groenten in de lasagne, maar dit eten ze gewoon op. Je kunt het ook verder verfijnen zodat het een soort ‘puree’ wordt die mee mengt met de saus. Aan jou de keus!

collage fijngehakte groenten en champignons voor in de lasagnesaus - Mama's Meisje blog

 • Voeg ook de gemalen groenten toe aan het gehaktmengsel en bak dit 2 minuten op middelhoog vuur mee. Roer regelmatig om.
 • Voeg vervolgens de tomaten passata toe. Zelf gebruik ik altijd 3/4 deel van de gehele verpakking, om te voorkomen dat de saus te dun wordt en de lasagne daardoor te ‘instabiel’. Ook hiervoor geldt: zelf even inschatten tot je tevreden bent! Roer de passata goed door het mengsel en verwarm zo’n 3 minuten mee onder regelmatig roeren. Zet daarna het vuur uit. Kies je voor pasta, dan is je kidsproof pastasaus nu klaar!

tomaten passata toevoegen aan gehaktmengsel recept lasagnesaus - Mama's Meisje blog

 • Pak de ovenschaal en begin met het opbouwen van de lasagne. Start met een laagje saus op de bodem van de ovenschaal en leg hier vervolgens een laagje lasagnebladen overheen. Herhaal dit tot je eindigt met een laagje saus.
 • Bestrooi het bovenste laagje saus met geraspte kaas naar smaak. Wij zijn dol op kaas dus we gaan altijd voor een dikke laag ;)

lasagne opbouwen laagjes saus lasagnebladen recept voorbeeld - Mama's Meisje blog

 • Bak de lasagne in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Check voor de zekerheid even de beschrijving op de verpakking van de lasagnebladen, want het maakt verschil welke soort (vers, hard, voorgekookt) je gebruikt! Laat de lasagne na bereiding nog 5 minuten staan alvorens deze aan te snijden.
 • Staan de kinderen inmiddels al te springen omdat het bijna etenstijd is? Aan tafel: de kidsproof lasagne met verborgen groenten is klaar!

Lasagne voor kinderen recept lasagne kind - Mama's Meisje blog

Variatietips

Zoals gezegd heb ik in dit recept de ingrediënten en hoeveelheden benoemd die ik gebruik. Er zijn echter meerdere wegen die naar Rome leiden en smaken verschillen! Daarom deel ik enkele variatietips waarmee je deze lasagne voor kinderen kunt aanpassen:

 • In plaats van lasagnebladen zou je kunnen kiezen voor plakken courgette. Snijd hiervoor de courgette over de lengte doormidden en maak met een dunschiller plakken. Je zou ervoor kunnen kiezen om deze plakken even kort voor te bakken in olie, maar dat is niet per se nodig.
 • Tussen de bovenste saus- en kaaslaag zou je stukjes broccoli kunnen toevoegen als topping.
 • Je kunt in plaats van geraspte kaas ook mozzarella gebruiken of een 50/50 verhouding aanhouden.
 • Uiteraard kun je de macaroni groenten vervangen voor allerlei andere groenten. Ditzelfde geldt voor de gebruikte kruiden en het vlees. Het rundergehakt kan vervangen worden voor kip, zalm, een vleesvervanger of weggelaten worden.
 • Genoeg uitdaging voor de kleintjes om deze kidsproof lasagne met verstopte groenten zonder piepen weg te kauwen, maar zelf behoefte aan meer groente? Maak een frisse salade on the side en misschien snoepen ze nog wel wat komkommertjes mee!
 • De saus hoeft niet per se in een lasagne verwerkt te worden, maar kan ook dienen als basis voor een pasta: de basis is een kidsproof pastasaus. Macaroni, spaghetti: you name it!

Eet smakelijk! Heb jij deze kidsproof lasagne met verstopte groenten gemaakt? Of de basis gebruikt als kidsproof pastasaus? Ik ben heel benieuwd hoe het je smaakte! Laat je reactie achter in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

 

Pinterest recept lasagne met groenten voor kinderen glutenvrije lasagne - Mama's Meisje blog