Kind jarig en zijn ingewikkelde traktatiecreaties niet aan jou besteed? Mama’s Meisje to the rescue met een makkelijke verjaardag traktatie: in deze blog vertel ik alles over de wafel traktatie die ik maakte. Lees maar mee!

Glutenvrij trakteren

Twee verjaardagen down, één to go. In aantocht naar de zevende verjaardag van Suus mocht ik voor de derde keer dit jaar mijn hoofd breken over een traktatie voor op school. Dat we van team makkelijke traktaties zijn, heb je eerder kunnen zien via Instagram en kunnen lezen op de blog. Voor Niene maakte ik deze geweldige biggetjes traktatie die ontzettend goed ontvangen werd: de reel die ik erover postte is inmiddels al bijna 400.000 keer bekeken! Dat overtreffen we nooit meer denk ik, maar ook de bloemen traktatie van Linn viel in de smaak. Wat zouden we nu weer verzinnen? Aangezien Suus coeliakie heeft, brengt een glutenvrije traktatie extra uitdagingen met zich mee. Een glutenvrij dieet is duur en de mogelijkheden zijn niet eindeloos, tenzij je uren in de keuken zou willen staan. Dat was nou net niet de bedoeling, maar ook deze keer is het gelukt om een leuke én makkelijke traktatie te maken! In deze blog laat ik de wafel traktatie zien die we maakten en deel ik meer variaties hierop.

benodigdheden basisschool verjaardag vieren in de klas - Mama's Meisje blog

trakteren met wafels - Mama's Meisje blog

Trakteren met wafels

Eerder vertelde ik al dat ik heus niet te beroerd ben om iets in elkaar te knutselen, maar ingewikkelde creaties zijn aan mij niet besteed. Ik ben van team ‘makkelijke verjaardag traktatie’ en laat deze wafel traktatie daar nu op alle punten aan voldoen! Samen met Suus heb ik ‘m gevonden via Pinterest en daar onze eigen draai aan gegeven. Ik maakte voor 22 kinderen deze traktatie wafels en had nodig:

  • 4 pakken eierwafels van Albert Heijn (4 x €1,19).
  • Foliezakjes van Wibra (2 x €0,89).
  • Wiebeloogjes van Wibra (3 x €1,29). Ik gebruikte alleen de grootste maat oogjes, vandaar dat ik 3 verpakkingen kocht.
  • Papieren bloemetjes in roze, wit en blauw (3 x €1).
  • Plakband om de foliezakjes te vouwen en vast te plakken.
  • Dubbelzijdige tape om de bloemetjes te bevestigen.
  • 1 pakje glutenvrije eierwafels (daarin zitten 4 halve stuks, €3,39). Ik heb bewust alleen de traktatie voor Suus glutenvrij gehouden vanwege het mega prijsverschil. Yes, glutenvrij trakteren is duur! De andere 21 traktaties waren dus níét glutenvrij.

Deze wafel traktatie was de duurste van de drie die ik dit jaar maakte. In totaal was ik €16,80 kwijt, maar als je de glutenvrije wafels voor Suus niet meerekent, komt het totaal op €13,41. Wil je het nog makkelijker? Koop dan per stuk voorverpakte wafels: zo wordt trakteren met wafels wel heel makkelijk! Ik heb dit bewust niet gedaan, omdat ik dan geen gelijke glutenvrije wafel voor Suus kon vinden. En als je dan al vaak de uitzondering op de regel bent, is het juist leuk als je eigen traktatie er precies hetzelfde uitziet als die voor de rest van de klas. Vandaar dat ik deze keuze maakte! Het maken van de wafel traktatie is easy peasy: verpak de wafel in een foliezakje, vouw het overtollige folie naar de achterzijde en plak dit vast. Bevestig met een stukje dubbelzijdige tape een bloemetje in de linker bovenhoek, plak vervolgens twee wiebeloogjes op het foliezakje en klaar! Ready to trakteer!

Meer inspiratie

Zoals je hierboven ziet, maakte ik ook nog een reel van deze leuke wafel traktatie. Daarin zie je ook hoe makkelijk deze te maken is! Trakteren met wafels kan op nog veel meer manieren: op Pinterest vind je meer inspiratie. Zo kun je de wafels omtoveren in een unicorn, een indiaan, een ananas of je versiert ‘m met chocolade en sprinkles. Het bloemetje kun je vervangen voor een strik, pet, helm en noem maar op. Onze dochter was heel blij met de traktatie, deze mama ook want het was snel in elkaar te flansen en in de klas werd ervan gesmuld!

Wat vind jij van deze wafel traktatie? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog