We telden weer af naar een jarig kind en dus mocht er weer getrakteerd worden! Deze keer ging ik voor een simpele en vrolijke bloemen traktatie en in deze blog vertel ik hoe je ‘m makkelijk zelf maakt! Lees je mee?

Traktatie voor basisschool of kdv

Nog maar twee maanden geleden knutselde ik voor onze middelste dochter deze leuke biggetjes in elkaar. Je knippert een keer met je ogen en het volgende kind is jarig. Dat betekende natuurlijk: trakteren! Wederom had ik geen idee wat ik deze keer zou maken. Scrolde door Pinterest om inspiratie op te doen, maar vond daar weinig nieuwe inspiratie op het gebied van traktatie voor basisschool of kdv. Begrijp me niet verkeerd hoor: veel traktaties zien er fantastisch uit, maar zijn nog niet geschikt voor de jarige Jet die drie werd óf het is gigantisch veel geknutsel en gedoe. En dat is nou precies waar ik geen zin in had: we willen iets simpels wat er vrolijk uitziet maar geen uren werk is. Het werd deze bloemen traktatie en ik was er maar een half uurtje mee bezig. In deze blog vertel ik je er graag meer over én deel ik wat variatietips!

bloemen traktatie voor basisschool idee - Mama's Meisje blog

Bloemen traktatie

Ik zei het al eerder: ik wil best iets in elkaar knutselen, maar ingewikkelde creaties en kijk-mijn-traktatie-eens-geweldig-zijn-praktijken zijn aan mij niet besteed. Ik ben van team ‘niet te moeilijk’ en laat deze bloemen traktatie daar nu op alle punten aan voldoen! Ik maakte dit voor 22 kinderen en had nodig:

  • 2 pakken stroopwafels (2 x €2,44)
  • vegan marshmallows van Frisia (€1,99 per zakje, ik had er 1 nodig)
  • roze glazuur (Dr. Oetker, 1 zakje voor €1,55)
  • sterren sprinkles (voor €2,14 gescoord bij Søstrene Grene)
  • bloemen prikkers (2 zakjes voor €1,25 per stuk bij Hema).

In totaal was ik dus €11,07 kwijt, dat betekent ongeveer €0,50 per traktatie. De biggetjes traktatie van de vorige keer was écht budgetproof, maar met dit bedrag vind ik het nog steeds acceptabel. Je maakt deze bloemen traktatie heel simpel: dip één kant van de marshmallow achtereenvolgens in het roze glazuur en in de sterren sprinkles. Laat dit even drogen, maar steek ondertussen de stroopwafels uit met de bloemen uitsteker. Ik heb deze al jaren in de kast liggen, ooit gekocht bij Action, maar ik spotte ze nu o.a. bij Dille & Kamille. Vervolgens zet je een marshmallow op het bloemen-stroopwafeltje en steekt er een bloemenprikker in. Bij het maken van een traktatie voor basisschool of kdv houd ik ook rekening met gluten en gelatine. De ingrediënten van deze bloemen traktatie bevatten géén gelatine. Ook is deze makkelijk glutenvrij te maken: gebruik dan een glutenvrije stroopwafel i.p.v. de ‘gewone’ variant. De overige ingrediënten zijn glutenvrij! Oh, en de stroopwafel ‘restjes’? Die kun je gebruiken om een lekkere stroopwafelcake of -brownie van te maken!

Nog meer leuke variaties & ideeën:

Kan me helemaal voorstellen dat dit vrolijke tafereeltje met veel roze en pastel niet voor alle kinderen even leuk is. Maar je kunt het idee van deze bloemen traktatie ook in een ander thema gieten! Zo zijn er ook stervormige uitstekers te koop. Dan maak je stroopwafel sterren, dip je de marshmallows in een andere kleur glazuur en steek je er leuke ruimtevaart prikkers in. Of scoor een dinovormige uitsteker en plaats er toffe dino prikkers op. Check zeker even de collectie met cocktailprikkers van de Hema, die zijn altijd erg leuk en origineel vormgegeven! Onze dochter was helemaal trots op haar bloemen traktatie en bij de kindjes uit haar groep viel deze ook in de smaak. En nu tellen we af naar traktatie nummer drie!

variatie tips en ideeën - Mama's Meisje blog

cocktailprikkers voor traktatie op school - Mama's Meisje blog

Traktatie voor basisschool of kdv: ga jij dan helemaal los of liever ook makkelijk en simpel? Wat vind je van deze bloemen trakatie? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog