Met het hele gezin logeren bij nijntje? Wij verbleven in de nijntje familiekamer in Stayokay Utrecht en in deze blog deel ik graag onze ervaringen met je!

Nachtje weg met peuter

Oh, wat vliegt de tijd! Het ene moment ligt er een pasgeboren frutseltje in de wieg, je knippert een keer met je ogen en je telt al af naar de basisschool… Voor mijn gevoel is onze derde dochter drie keer zo snel groot geworden als de eerste twee: de tijd is écht hard gegaan en volgend jaar mei ben ik gewoon moeder van drie schoolgaande kinderen! Gelukkig hebben we nog even en kan ik nog wat leuke uitjes plannen met mijn mini, want die tijd komt straks nooit meer terug. Toen ik afgelopen zomer een uitnodiging in mijn inbox vond met de vraag of ik naar Stayokay Utrecht wilde komen om te logeren bij nijntje, klonk dat als hét perfecte plan voor wat quality time met Linn. Een nachtje weg met peuter en om het extra gezellig te maken, namen we mijn zusje en neefje ook mee. In deze blog deel ik graag onze ervaring in de nijntje familiekamer van Stayokay Utrecht met je!

nijntje hotel museum utrecht review ervaring beoordeling tips - Mama's Meisje blog

nachtje weg met peuter ideeën tips - Mama's Meisje blog

Slapen in het nijntje hotel

Nijntje is by far het bekendste konijntje ter wereld en dat Stayokay Utrecht het zogenaamde ‘nijntje hotel’ is, is geen wonder. Utrecht is namelijk de geboortestad van de geestelijk vader van nijntje: Dick Bruna. Als kind werd ik al voorgelezen uit nijntje en dat geldt – bijna 30 jaar later – óók weer voor mijn kinderen. Hoe leuk is het dan om ons helemaal onder te dompelen in de nijntje sferen? Wij mochten een nachtje slapen in het nijntje hotel, beter bekend als het Stayokay hostel in Utrecht dat gelegen is op een A-locatie: middenin het centrum, aan de Neude. In deze vestiging van Stayokay vind je twee nijntje familiekamers: ‘nijntje op vakantie’ en ‘nijntje met de dieren’. Wanneer je een nachtje logeren bij nijntje boekt, krijg je in beide gevallen:

 • een ruime kamer met opgemaakte bedden
 • eigen sanitair op de kamer (badkamer met douche en apart toilet)
 • handdoeken, nijntje douchegel en shampoo
 • een familie-entreekaart voor het nijntje museum
 • een heus nijntje ontbijt

Ontbijt & museum inbegrepen

Wij overnachtten in de ‘nijntje op vakantie’ kamer, die geschikt is voor 4 personen. Er kan een babybedje worden bijgeplaatst. Bij ieder verblijf in dit bijzondere nijntje hotel zit een familie-entreekaart voor het nijntje museum inbegrepen. Natuurlijk hebben wij hier gebruik van gemaakt: in een aparte blog vertel ik je alles over ons museumbezoek! Daarnaast schuif je, na een nachtje slapen in de nijntje familiekamer, aan een volledig in nijntje stijl gedekte ontbijttafel. Leuk om te weten: naast deze twee nijntje kamers heeft Stayokay Utrecht ook een spoorwegkamer. Heel gaaf voor treinliefhebbers!

betaalbare overnachting met kinderen - Mama's Meisje blog

Onze ervaring in de nijntje familiekamer van Stayokay Utrecht

Een nachtje weg met je peuter: doen! Van tevoren zag ik wel wat beren op de weg, maar ik neem je mee in onze ervaring in de nijntje familiekamer van Stayokay Utrecht. Nadat ik ’s ochtends mijn zusje en neefje had opgepikt, reden we met z’n vieren door naar Utrecht. De check-in tijd voor de kamer was om 15.00 uur, maar wij meldden ons om 12.15 uur al bij de receptie van het hostel a.k.a. nijntje hotel. Ik had namelijk van tevoren gevraagd of het mogelijk was om de entreekaart voor het nijntje museum al op de dag van aankomst te gebruiken: dit was geen enkel probleem. We huurden twee kluisjes voor €2 per stuk en lieten daar onze logeerspullen achter. Vervolgens liepen we in een kleine 20 minuten langs de grachten naar het nijntje museum. Op de terugweg hebben we gegeten bij McDonald’s en eenmaal terug in het hostel werd ons nog een welkomstdrankje aangeboden (als onderdeel van de uitnodiging). Hier hebben wij geen gebruik van gemaakt, want de kinderen waren al behoorlijk moe na het spelen in het museum. Tijd om naar de kamer te gaan! Deze is superleuk ingericht: overal waar je kijkt, zie je nijntje. Voor de kinderen was er trouwens veel vermaak, want er stonden nijntje speelgoed en diverse nijntje boekjes klaar. De kamer was schoon, basic maar prima. Wij verblijven meestal in luxere vakantiehuisjes, met een televisie bijvoorbeeld. Maar in een hostel heb je dat allemaal niet. Dat vond ik wel even wennen, net als het samen slapen op één kamer. De bedden sliepen goed, de douche was klein maar fijn en hoewel we niet onze beste nacht hebben gehad (het duurde lang voordat de kinderen sliepen en later op de avond hoorden we nogal luidruchtige hostelgasten), kijk ik positief terug. De gedekte ontbijttafel met nijntje servies was ontzettend leuk: het ontbijtbuffet was ook prima. Brood, beleg, zuivel, koffie en thee: geen overbodige luxe, maar gewoon goed! Om 10 uur checkten we uit: op naar de auto en terug naar huis! De locatie van deze nijntje familiekamer is echt top: je zit middenin het centrum en daarmee is Stayokay Utrecht een betaalbare uitvalbasis voor een dagje op pad als gezin in deze veelzijdige stad. Niet alleen voor het nijntje museum, maar ook voor de leuke winkeltjes, kidsproof horeca tips, het Spoorwegmuseum en andere kindvriendelijke hotspots!

slapen in een nijntjekamer - Mama's Meisje blog

Vragen over ons verblijf

Via Instagram deelde ik een vraagsticker waarin vragen gesteld konden worden omtrent ons verblijf in de nijntje familiekamer bij Stayokay Utrecht. Ik beloofde ze mee te nemen in deze blog, dus hierbij:

 • Voor welke leeftijd is dit leuk? Tot welke leeftijd geschikt?
  Ieder kind is natuurlijk anders, maar ik zou zeggen tot een jaar of vijf. Als ik naar mijn eigen kinderen kijk, had het voor Suus (7) niet meer leuk geweest, voor Niene (5) twijfel en voor Linn (3) is het fantastisch!
 • Wat zijn de kosten?
  Op de website van Stayokay vind je meer informatie over de prijzen. Die verschillen per datum!
 • Wat doe je ’s avonds als de kids naar bed gaan in de kamer? Kun je zelf ergens anders gaan zitten?
  Nee, je slaapt allemaal op één en dezelfde kamer en er is dus geen apart zitje of iets dergelijks. Dat vond ik het enige nadeel, maar het redde zich ook wel weer. De kinderen sliepen wel later dan normaal. Ik had mijn e-reader mee, mijn zusje haar koptelefoon om een serie te streamen via haar telefoon. We gingen dus lekker vroeg slapen, haha.
 • Hoe zit het met parkeren? Heb je tips?
  Parkeren in het centrum schijnt wel mogelijk te zijn, maar is best prijzig. Wij kozen ervoor om de auto op P+R Westraven neer te zetten. Vanaf deze P+R heb je twee opties: naar het centrum met de bus of met de tram. Wij kozen voor de bus: er gaan twee bussen rechtstreeks naar Neude, dit ritje duurt ongeveer een kwarier. Vanaf daar is het nog geen 50 meter lopen naar Stayokay Utrecht. We betaalden vervolgens €4,30 voor een U-ov kaartje voor maximaal 5 personen, die konden we gebruiken in de bus. Omdat wij een nachtje verbleven, hebben we de volgende dag met onze bankpas ingecheckt in de bus terug naar de P+R. We betaalden uiteindelijk €6 parkeerkosten. Indien je parkeerkaartje en je U-ov kaartje wél van dezelfde datum zijn, krijg je €2 korting op het parkeerkaartje.
 • Wat betaal je voor het ontbijt? Want de ervaring leert dat kinderen bijna niets eten…
  Het ontbijt is inbegrepen in het verblijf. Mijn dochter at twee boterhammen, een muffin en dronk een beker melk dus geen ervaring met niet-etende kinderen :)
 • Is het ontbijt allergie vriendelijk?
  Ik zag wel een informatiebord bij het ontbijtbuffet waar opstond dat je je bij een medewerker mag melden indien er sprake is van een voedselallergie. Verder heb ik geen navraag gedaan, dus ik durf niet te zeggen met welke allergieën zij rekening kunnen houden in hun aanbod.
 • Is het museum op loopafstand voor de kleintjes?
  De wandeling van het nijntje hotel naar het museum is er één van een kleine 20 minuten. Wij kozen ervoor om de buggy mee te nemen: in het museum is namelijk veel te spelen en het is jammer als ze dan al moe zijn van de wandeling. Maar iedereen kan daarin andere keuzes maken, natuurlijk!

Heb jij al eens in de nijntje familiekamer bij Stayokay Utrecht gelogeerd? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

#uitgenodigd: disclaimer