Zoals ik in de blog over mijn positieve test al vertelde, heb ik met 6 weken een vroege echo gehad.
Alles zag er goed uit! Een week later, dus in de 7e week, hadden we de eerste intake bij de verloskundige. Ik vertel vandaag meer over het eerste trimester in mijn zwangerschap (deel 1)!

Stiekem naar de verloskundige

De verloskundige is in onze woonplaats gevestigd in de buurt van een supermarkt. Omdat nog maar heel weinig mensen af wisten van onze zwangerschap, waren we extra zenuwachtig. Stel dat een bekende ons de praktijk zag binnenlopen, dan was ons geheim niet veilig. En ja hoor, toen we de praktijk binnenkwamen, ging er net een bekende de deur uit. Rode hoofden, snel doorlopen naar binnen. We mochten, na een kort gesprekje met de assistente, in de wachtkamer plaatsnemen. Ik heb toen direct een berichtje naar degene die we tegenkwamen gestuurd, met de vraag of ze het nieuws nog even voor zich wilde houden. Gelukkig was dit geen probleem :)

De eerste intake bij de verloskundige

De intake was heel leuk, we kregen veel informatie en we moesten ook allerlei vragen beantwoorden over onze gezondheid en leefstijl. Maar ook over onze verwachtingen van de zwangerschap en de gezondheid van onze families. We kregen een grote tas met folders en kadootjes mee van Moeders voor Moeders. Die heb ik in mijn handtas gepropt, zodat niemand zou zien wat ik bij me had.

De volgende afspraak werd gemaakt met 11 weken, dus dat duurde nog eventjes. Ik vond het nog steeds heel onwerkelijk en was steeds heel bang dat het mis zou gaan. Daarom heb ik met 8 weken nog een extra echo laten maken, gewoon voor mijn eigen geruststelling. Daarna hebben we onze beide gezinnen verteld dat ze opa, oma, oom of tante zouden worden! Op mijn werk had ik ook verteld dat ik mama zou worden in verband met bepaalde werkzaamheden die ik niet meer mocht uitvoeren.

 

 

 

IMG_5805

8-weken echo

Positiebroeken met 9 weken zwangerschap

Inmiddels was ik met de intake van 7 weken al 6 kilo aangekomen. Daar schrok ik best wel van. Maar ik was nog steeds wel aan het joggen en sporten op de sportschool. Ook was mijn eetpatroon niet veranderd sinds ik zwanger was. Met 9 weken paste ik mijn gewone broeken niet meer dus begon ik met het dragen van positiebroeken. Toen ik 11 weken zwanger was, hadden we de termijn echo. Ook dat zag er goed uit en na deze echo hebben we ons blijde nieuws wereldkundig gemaakt! Het was overweldigend hoeveel leuke reacties we kregen! Dat maakte het voor ons op dat moment heel echt en steeds werkelijker.

IMG_5873

Bekendmaking op Facebook

De eerste aankoop voor de baby

Het eerste trimester vond ik heel spannend. Ik was erg bang dat het mis zou gaan en vond het ook heel onwerkelijk. Toen ik 13 weken onderweg was, ging ik met mijn moeder en zusje naar de Babydump. We zagen een prachtige Joolz kinderwagen, het was een showmodel en hij was super aantrekkelijk geprijsd. Ik heb ‘m uiteindelijk gekocht (gelukkig! Ik had mezelf achteraf wel voor mijn kop kunnen slaan als ik het niet had gedaan, hihi). Maar ik vond het op dat moment zo raar om een kinderwagen te kopen, sowieso om in een babywinkel rond te lopen. Later heb ik dat ruimschoots goedgemaakt :)

Weinig klachten, alleen misselijk

Qua klachten had ik de eerste 8 weken bijna nergens last van. Ik was alleen super moe, na een dag werken kon ik amper mijn ogen open houden. Vanaf ongeveer 9 weken was ik ‘zeeziek‘. Ik heb maar één keer moeten overgeven, maar ik voelde me tot week 14 alsof ik er een heftige bootreis op had zitten. Niet echt bevorderlijk bij het koken van sommige maaltijden (lasagne met roomsaus, vis).

En mijn buikje groeide toch wel bovengemiddeld. Met 12 weken kon je al wel zien dat ik zwanger was. Ik vond dat echt geweldig! Laat maar groeien die buik! En dat groeien, dat deed ik, maar hierover meer in mijn volgende blog :)

IMG_5892

9 weken & 12 weken (Milestone Pregnancy Card)

Wil je reageren op dit verslag over mijn zwangerschap (deel 1)? Hoe verliep het eerste trimester van jouw zwangerschap? En vanaf wanneer begon jij met het dragen van positiekleding? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin