De afgelopen weken stonden er twee to do’s op ons lijstje: ‘knutselen met kartonnen doos’ en ’televisie kijken’. Wat die twee met elkaar te maken hebben? Lees snel verder, dan vertel ik je er meer over!

Upcycle the package

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje in mijn inbox met de vraag of wij één van de nieuwste Samsung tv’s wilden testen. Nu ben ik echt totaal niet op de hoogte van de huidige ontwikkelingen in televisieland. Onze Samsung televisie kochten we in 2015, vlak voordat we in ons huis gingen samenwonen. Op dat moment was de beeldkwaliteit top, maar die ontwikkelingen gaan zó ontzettend snel: ik kan het amper bijhouden. Wat ik wel weet, is dat wij een LCD televisie hebben en dat ik nu de mogelijkheid kreeg om de Samsung Neo QLED tv en de Samsung Q700A soundbar te reviewen. Daarbij kregen we ook een opdracht in het kader van Upcycle the package: maak iets moois van de verpakking! En dus gingen we aan de slag: ‘verplicht’ televisie kijken én knutselen met kartonnen doos. Check!

Knutselen met kartonnen doos

Een nieuwe televisie zit altijd zorgvuldig verpakt zodat deze onbeschadigd in jouw woonkamer belandt. Omdat Samsung graag wil bijdragen aan een duurzame toekomst voor de volgende generatie, hebben zij Eco-packaging uitgebreid naar alle tv’s. De verpakking is daarmee perfect geschikt voor allerlei upcycling projecten zoals knutselen met de kartonnen doos. Je kunt er van alles van maken: een speeltoestel, een interieuraccessoire of speelgoed voor je huisdier! Wij gingen aan de slag met de verpakking van The Frame. Door de QR-code op de doos te scannen, ontdekten we wat we allemaal van deze duurzame verpakking konden maken. Wij besloten voor het hobbelpaard te gaan en gingen aan de slag! Eerst de ‘bouwtekening’ op de verpakking uittekenen, daarna knippen, snijden en vouwen en ta-da! Samsung stuurde ook een knutselpakket mee dus het hobbelpaard werd door de meiden helemaal naar wens gepimpt. Vind je het resultaat niet kleurrijk?

knutselen met kartonnen doos - Mama's Meisje blog

Review Samsung Neo QLED tv

Nadat we ‘knutselen met kartonnen doos’ hadden afgevinkt van ons lijstje, was het tijd om lekker achterover te leunen. Zoals ik al zei heb ik weinig verstand van de technische specificaties (die ik voor de volledigheid wél opnoem in de volgende alinea), maar ik zie echt een overduidelijk verschil met ons LCD-scherm. Dat is ook logisch, de techniek heeft absoluut niet stilgestaan en de kwaliteit is echt zienderogen verbeterd. De Samsung Neo QLED tv is haarscherp, de kleuren knallen echt uit het scherm en de beeldkwaliteit is gewoon top! De televisie komt met een Slim One Connect Box waar vanuit maar één doorzichtige kabel van de box (die je dus op of in je televisiekast zet) naar de televisie loopt. Extra fijn als je de televisie aan de muur hangt! Omdat wij deze televisie alleen voor review mochten testen en dus weer retour ging, hebben wij ervoor gekozen om de televisie op de kast te laten staan. Verder ontvingen wij er ook een soundbar bij met een draadloze subwoofer. Deze zorgen qua ervaring écht voor het bioscoopeffect. Sterker nog, ik ben zó gewend aan het geluid van onze eigen televisie dat ik regelmatig om me heen zat te kijken omdat ik dacht dat ik iets hoorde. Nee, het was de geluidsinstallatie en ik omschrijf het misschien een beetje krom, maar het brengt meer ‘diepte’ aan in het geluid. Dus de achtergrondgeluiden worden helderder maar het blijven achtergrondgeluiden… snap je het nog? Wij meldden ons Netflixaccount aan en hebben de afgelopen tijd heerlijk gebinged ten behoeve van deze review. En als je de Samsung Neo QLED tv uitzet, dan tover je ‘m om tot kunstwerk door ‘m in de Art Mode te zetten en een afbeelding te kiezen die perfect bij jouw inrichting past. Conclusie: deze televisie heeft enorm veel functies die onze kijk- en luisterervaring tot een hele positieve hebben gemaakt! Als serieliefhebber heb ik genoten van vloeiende beelden met heldere kleuren en was het echt even schakelen toen we weer teruggingen naar ons oude tv’tje. Mocht je dus op zoek zijn naar een nieuwe televisie, dan zal ik je zeker aanraden om deze te overwegen!

Samsung Neo QLED televisie tv review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

soundbar surround geluidsinstallatie - Mama's Meisje blog

Technische specificaties

Een review is niet volledig zonder de technische specificaties. Wij hebben het type 55″ Neo QLED 4K 55QN95A (2021) getest. Als je een Samsung Neo QLED tv overweegt, dan kun je dit verwachten van de televisie die wij mochten reviewen:

 • 55″ Neo QLED 4K
 • Uitzonderlijk contrast en sublieme helderheid
 • Slechts 1 kabel voor stroom en data (Slim One Connect)
 • Realistisch helder beeld (Quantum HDR 2000)
 • Anti-Reflection & Ultra Viewing Angle
 • Gratis bezorging en installatie | Kies wanneer het jou uitkomt | ma t/m vrij
 • Neo Quantum Processor 4K: deze optimaliseert je beeld en verbetert je content.
 • Quantum HDR 2000: rijke, levensechte kleuren en een dieper contrast
 • 100% kleurvolume met Quantum Dot: een enorm helder beeld wordt gecombineerd met natuurlijke en intense kleuren.
 • Q-Symphony: de tv- en soundbarspeakers kunnen tegelijkertijd worden gebruikt voor een beter surroundeffect zonder de tv-speakers te hoeven dempen.
 • SpaceFit-geluid: geniet van geoptimaliseerd geluid, afgestemd op de installatieplaats. Dus ook al hangt je televisie aan de muur of staat deze op een kast, je profiteert altijd van de ultieme geluidservaring.
 • Multi View: verbind je telefoon met je QLED tv om zowel de televisie als je telefoon in de gaten te houden. Handig bij bijvoorbeeld live sportuitslagen of het spelen van games.
 • Tap View: schakel makkelijk over van mobiel naar televisie: als je iets aantikt op je mobiel, zorgt de tv automatisch voor een synchrone weergave.

Wat voor televisie heb jij? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer