Is jouw kindje ook zo dol op bakken? Die van mij wel en sinds we de kinder kookset van Wibra spotten, is hun outfit ook helemaal on point als we samen koekjes en cupcakes maken! Ik vertel in deze blog meer over deze toffe budgettip! Lees je mee?

Bakken met kinderen

Ik weet niet hoe het bij jouw kind(eren) zit, maar mijn dames zijn er dol op: samen de keuken induiken en iets lekkers koken of bakken! Bakken met kinderen staat hier standaard op het programma tijdens de schoolvakanties en hoewel we niet voor de meest ingewikkelde recepten gaan, genieten ze er altijd volop van. Cupcakes, brownies, cake, appeltaart en koekjes: you name it en we hebben het al gemaakt. Ik zie ook weleens die bakpakketjes met kabouter cupcakes van Koopmans (superleuk om mee te nemen als picknick tijdens het wandelen van een kabouterpad) en unicorn baksels van de Action. Helaas kunnen wij die niet maken, want ze zijn niet glutenvrij. Daarom trek ik altijd de bekende trommel met coeliakie-proof decoratie uit de kast en gaan ze, nadat de zoetigheid uit de oven komt, los met glazuur en sprinkles. Het glazuur valt ons nog net niet van de tanden, maar naast dat bakken heel leuk is voor kinderen, is het ook heel leerzaam. En als je outfit dan ook nog helemaal on point is, dan kan je dag niet meer stuk!

LEES OOK: 12X DE LEUKSTE KOOKBOEKEN VOOR KINDEREN!

Bakken met kinderen - Mama's Meisje blog

Wibra kinder kookset voor €5,99

Toen Niene 3 jaar werd, stonden er in de folder van Wibra leuke setjes bestaande uit een koksmuts, kookschort en ovenwant voor kinderen. Destijds hadden ze drie printjes: dalmatiër, dino’s en unicorns. Niene kreeg een Wibra kinder kookset met unicorn print cadeau en dat bleek een schot in de roos. Aangezien we hier dus regelmatig bakken, wilde ze ‘m dan altijd aan. Voor Suus had ik eerder al een kookschort bij Dille & Kamille gekocht, maar daar zat dus geen koksmuts bij. Dus toen ik in december de Wibra kinder kookset voor €5,99 in de folder spotte, rende ik snel naar het plaatselijke filiaal om er één te scoren! Deze keer zijn er drie andere, wederom erg leuke printjes verkrijgbaar: met croissantjes, met jungleprint en met zebraprint. Ik kocht niet alleen de roze variant voor Suus, maar nam er gelijk twee mee om in de kast te leggen. Het is namelijk een superleuk budgetproof cadeautje voor jarige vriendinnetjes en vriendjes!

schort muts ovenwant budgetproof cadeautip voor kids - Mama's Meisje blog

Budgetproof cadeautip

De Wibra kinder kookset kost dus €5,99, bestaat uit een koksmuts, kookschort en ovenwant en is verkrijgbaar in 3 prints. De set is gemaakt van 100% katoen en geschikt om uit te wassen op 40 graden. De set kan niet in de droger, moet daarna even gestreken worden maar dan is ie weer good to go om te bakken met kinderen. Ik vind het de ideale budgetproof cadeautip, omdat iedereen welke kleine bakkers kent die hier blij van worden. Koop er een pak bakmix bij, eventueel uitsteekvormpjes of leuke decoratie om de baksels mee te versieren en je hebt een superleuk cadeautje voor maximaal €10. Een origineel idee als verjaardagscadeautje, voor een rapport, afzwemmen of een ander bijzonder moment! Bakkers klaar? Bakken maar!

Heb jij de Wibra kinder kookset al gespot of misschien zelfs al gekocht? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog