Een tijdje geleden hadden Erik en ik het over ons huis en welke plannen we nog hebben. Zoals ik eerder deze maand al schreef, blijven we dit jaar thuis en besteden we het geld dat anders naar een vakantie zou gaan, liever aan onze tuin. Dat is een flink project maar als het eenmaal af is, dan hebben we er nog jaren plezier van. Ondanks deze flinke verbouwing, die echt moest gebeuren, zijn we nog niet helemaal klaar. Er staat nog één ding op onze wishlist: een nieuwe keuken! Vandaag vertel ik wat onze wensen zijn en waarom we flink gaan uitbreiden. Lees je mee?

Zijn we dan nooit klaar?

Toen we vier jaar geleden volop aan het verbouwen waren, kwamen we er al snel achter dat we van het één in het ander vielen. Was bijvoorbeeld eerst het plan om de badkamer te laten zitten, besloten we die toch mee te nemen in de verbouwing. Zo liepen we tegen meer dingen aan en is uiteindelijk alleen de keuken in het huis blijven zitten. De rest van de benedenverdieping is compleet gestript en opnieuw opgebouwd. Daarna diende Suus zich aan en was de bovenverdieping aan de beurt. Dit jaar is de tuin ons grote project en je zou zeggen dat het dan wel even goed is. Maar nee hoor, het volgende puntje op onze kluslijst staat alweer vermeld. Zijn we dan nooit klaar? Ik denk dat we altijd bezig zullen blijven in huis, maar als de keuken eenmaal vervangen is, dan denk ik dat er voorlopig géén grote verbouwingen meer op het programma staan. De reden waarom we geen jaren meer willen wachten met de keuken, is het dieet van Suus. Ik zal uitleggen waarom.

Kruisbesmetting voorkomen tijdens het bereiden van maaltijden - Mama's Meisje blog

Kruisbesmetting

Ik heb al eerder geschreven over het glutenvrije dieet dat Suus, vanwege coeliakie, moet volgen. Omdat ze nu nog maar 3 jaar is, eet ze eigenlijk vooral de basisvoeding. Brood, aardappelen, vlees, groente, fruit en af en toe een koekje of snack. Daardoor kunnen we ons nu nog prima redden met één keukenkastje voor haar. We moeten namelijk alles gescheiden houden qua voedingsmiddelen om het risico op kruisbesmetting te voorkomen. Dat voorkomen van kruisbesmetting is dus één van de belangrijkste redenen waarom wij onze keuken willen laten vervangen. Ik heb nu al regelmatig te weinig ruimte bij het bereiden van een ‘glutenvolle’ maaltijd voor Niene en een ‘glutenvrije’ maaltijd voor Suus. Laat staan als het straks grotere meiden zijn die hun eigen brood moeten smeren. Eigenwijze pubers die rommel achterlaten en dus ook broodkruimels. Die niet opletten en het verkeerde beleg pakken, waardoor één van de twee met de gebakken peren zit. Ook verwachten we dat, als Suus ouder wordt, zij logischerwijs méér producten lekker gaat vinden en we dus niet meer genoeg hebben aan dat ene keukenkastje. Kortom: er staan een nieuwe, grotere keuken op ons wensenlijstje. Eentje die rekening houdt met het dieet van Suus. Zodat het allemaal soepel blijft verlopen en deze mama niet ineens haar halve servies op Marktplaats hoeft te zetten ;)

Een kopje thee drinken aan het aanrecht - Mama's Meisje blog

Onze verbouwplannen wishlist een nieuwe keuken landelijke stijl op onze woonboerderij - Mama's Meisje blog

Een nieuwe keuken

Een nieuwe keuken dus! Onze huidige keuken is tegen één muur geplaatst. Zoals je ziet, vertoont deze al enkele gebreken. Zo hebben we al vrij snel na ons samenwonen afscheid genomen van de combimagnetron. Ik had nog een magnetron uit mijn studententijd en die werkt nog prima, dus die staat er nu. We hebben daarnaast twee losse oventjes: één voor ons en één voor Suus, zodat er geen kruisbesmetting kan optreden. Ook staat er een losse buffetkast in de keuken waar nog wat andere keukenapparatuur en servies in staat. Aan welke kenmerken onze nieuwe keuken moet voldoen? Wij wonen buitenaf, op een mooie boerderij. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar moderne, landelijke keukens. Niet zo eentje met teveel glas of andere tierelantijntjes, maar liever een strakkere opstelling met landelijke details. Qua opstelling kiezen we deze keer voor een hoekkeuken. Daarbij willen we dat de korte zijde wordt ingericht voor Suus en de lange zijde voor de rest van het gezin. Er zullen dan ook twee combiovens ingebouwd worden, zodat er geen losse oventjes meer gebruikt hoeven worden. Daarnaast willen we voor Suus ook een kleine koel-vriescombinatie laten inbouwen, zodat ze haar eigen producten altijd in haar eigen gedeelte van de keuken kan bewaren. Het klinkt allemaal wel heel luxe, maar we hebben de ruimte en als we dan toch bezig zijn, kunnen we het maar beter meteen goed doen!

Als jij een nieuwe keuken mocht uitkiezen, waaraan zou deze dan moeten voldoen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking