Ik ga op vakantie en ik neem mee… 34 jurkjes, 12 topjes en 15 rokjes? Say no more, want een capsule wardrobe op vakantie zorgt ervoor dat je dat helemaal niet nodig hebt! En zo stel je ‘m samen: lees maar mee!

Alleen met handbagage reizen

Ik ga op vakantie en ik neem mee… De meeste vrouwen die ik ken, kunnen behoorlijk hun hoofd breken over die vraag. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben altijd aanvoerder geweest van team ‘liever iets teveel dan iets te weinig’. Dat heeft te maken met het hebben van opties, want hoe fijn is het om vanaf je vakantieadres gewoon uit 18 zomerjurkjes te kunnen kiezen in plaats van bijvoorbeeld 3? Toch is veel meenemen een stuk minder populair geworden sinds er vorig jaar superveel problemen waren op verschillende luchthavens in Nederland. De druk werd te groot, de wachtrijen waren oneindig en het advies ‘alleen met handbagage reizen’ nodigde veel mensen uit om eens kritisch te kijken naar wat ze meenemen op reis. De hippe term voor ‘kritisch kijken naar wat je meeneemt’ is capsule wardrobe: een garderobe die bestaat uit een beperkt aantal basiskledingstukken. Je favoriete en meest essentiële welteverstaan! Een capsule wardrobe op vakantie zorgt ervoor dat je met enkele items steeds een nieuwe look kunt creëren zonder je het ongans te slepen (en te betalen!) aan bagage. En ik ga je in deze blog uitleggen hoe je ‘m samenstelt.

Capsule wardrobe op vakantie zo stel je 'm samen! - Mama's Meisje blog

Capsule wardrobe op reis

Voordat je begint met het samenstellen van jouw capsule wardrobe op vakantie, beantwoord je voor jezelf de volgende vragen:

  • Wat is de weersverwachting op de plaats van bestemming? Koelt het er ’s avonds af?
  • Wat voor type reis is het? Ga je op stedentrip of lig je grotendeels all inclusive te chillen aan de rand van het zwembad?
  • Voor hoeveel dagen wil je je capsule wardrobe op reis samenstellen?
  • Zijn er dingen om rekening mee te houden ten aanzien van de cultuur in het land dat je bezoekt?

Vervolgens ga je aan de slag: kies kleding uit die je onderling kunt combineren met de andere items. Zo kun je bijvoorbeeld een jurk meenemen die je overdag matcht met een mouwloos geknoopt bloesje erop en ’s avonds draagt met een riem in de taille. Dat geknoopte bloesje dat je laatst kocht bij OTTO kan misschien ook wel leuk op die ene short of op dat rokje. Snap je waar ik heen wil? Zorg ervoor dat je enkele basiskleuren of basics meeneemt en voeg daar enkele statement pieces aan toe. De één gaat lekker op een top met print, de ander legt de accenten graag in accessoires zoals een knalroze tas of een vrolijke scrunchie voor in je haar. Het is aan te raden om de outfits even uit te leggen, bijvoorbeeld op je bed of op tafel, zodat je het grote geheel kunt bekijken en of je dan nog steeds denkt dat het allemaal lekker combineert.

Mixen & matchen

Zelf tel ik al volop af, want binnenkort staat er weer een minivakantie met mijn vriendinnen op de planning! Ik vind het fijn om van tevoren uit te stippelen wat ik aan zou willen trekken en meerdere opties uit enkele kledingstukken te kunnen halen. Wat dat betreft is een wardrobe capsule op vakantie een uitdaging, maar wel een hele leuke: ik ontdek dan vaak de inhoud van mijn kledingkast opnieuw. De voordelen van zo’n wardrobe capsule op reis vind ik dat je minder kans hebt om je bagage kwijt te raken. Je hoeft niet te wachten bij de bagageband en je hebt geen kledingstress op de plaats van bestemming, want je hebt de opties van tevoren al bepaalt. Mijn tip is om de ‘zwaardere’ kleding te dragen tijdens de reis, bijvoorbeeld schoenen of die jumpsuit in combinatie met dat denim jacket. Als laatst raad ik je aan om je kleding op te rollen in plaats van te vouwen: hierdoor past er meer in je handbagage. En vergeet niet dat je, naast je handbagage, ook altijd nog een ‘handtas’ mee mag nemen. Maar dit kan natuurlijk ook een kleine rugzak zijn waar je nog een extra vestje of paar sandalen in kwijt zou kunnen. Benut de ruimte die je hebt optimaal en geniet van je vakantie!

Heb jij al eens een capsule wardrobe op vakantie geprobeerd? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

Liefs Karin 2

 

 

 

 

Disclaimer