Tijd voor Budget Boodschappen! Deze week geeft Samantha, alleenstaande moeder van twee jonge kids, een kijkje in haar winkelwagen en op haar kassabon. Lees maar mee!

Stel jezelf voor!

Mijn naam is Samantha, 28 jaar en alleenstaande moeder van een zoon (3) en dochter (1).

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Ik kijk wel altijd even naar de reclamefolders voordat ik de winkel binnenstap. Misschien kan ik mijn menu erop aanpassen. Of neem ik een keer aardbeien in de aanbieding mee i.p.v. een tros bananen die niet in de aanbieding zijn.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Nettorama sinds kort, ik ben verhuisd en deze supermarkt doet aan 10% korting bij 2 dezelfde producten, daarnaast vind ik ze al goedkoop! Ik geef gemiddeld €60 uit per week aan boodschappen. Dat bedrag is echt alleen eten en drinken. Als ik luiers etc. moet meerekenen, is het ongeveer €110 per maand. En dan de ijsjes, kibbelingetje, stroopwafeltje van de markt niet meegerekend. Doe ik dat wel, dan zit ik denk ik op zo’n €150 per maand.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Brood en beleg, alle ingrediënten voor pasta, alle ingrediënten voor een salade en wat tussendoortjes. Ik betaalde €21,83 en dit was bij de Lidl.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Bijna nooit in de supermarkt omdat ik bij drogisterijen vaker aanbiedingen zie. Maar ik had laatst deodorant nodig en zag een mooie deal bij de supermarkt Nettorama, dus nam het daar mee.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Nee, ik spaar nooit mee. Mocht er binnenkort een spaaractie zijn voor bijvoorbeeld Artis, dan doe ik wel een poging!

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Ik heb een moeilijke eter, mijn oudste, dus ik neig snel naar iets wat hij iets makkelijker eet. Dit stond er op ons weekmenu:
Aardappelrondjes, sperziebonen en vissticks.
Pasta met tomatensaus, zalm en broccoli.
Quiche met zalm en prei (pasta over als de oudste niet eet).
Pasta roomsaus met broccoli.
Kipnuggets, aardappelrondjes en sla.
Noodles.
Bami met bakkeljauw.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Groenten en fruit binnenkrijgen overdag als snack omdat ’s avonds eten vaak een strijd is. We eten vaak pasta en ik pak niet de duurste pastasaus.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Ga naar Nettorama, haha! Nee, aardappelrondjes of -kroketjes uit de diepvries doe ik echt lang mee en kost bijna niks.

KLIK HIER VOOR 19 BOODSCHAPPEN BESPAARTIPS!

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Oehh ik heb hier weleens over lopen fantaseren, haha! Schoonmaak- en wasartikelen want die zijn nou eenmaal duur. Luiers zou ook niet verkeerd zijn. Ik kan wel 5 kilo biefstuk in mijn karretje plaatsen maar hier zit een houdbaarheidsdatum op en ik maak er mijn kinderen toch niet blij mee. Haha, kan ik eerder 5 kilo penne meenemen.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Vers gebakken American koekjes bij de broodafdeling. En niet; tijdschriften. Zo zonde, want ik lees ze toch niet!

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Samantha! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt. Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog