Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Lesley kickt erop om zo voordelig mogelijk boodschappen te doen én deed al eens 1 minuut gratis boodschappen. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Lesley het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Hallo! Ik ben Lesley, 36 jaar. Ik heb een man en twee kindjes: een jongetje Perr van 3 en meisje Mimi van 6 jaar. Ik werk 24 uur als media-adviseur bij de lokale krant en blog daarnaast op www.mylittlehappiness.nl. Ik doe bij ons thuis de boodschappen.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Jazeker! Vroeger vond ik het vooral belangrijk om te besparen op de luxere dingen (ik heb ooit als koopjesjager in de flair gestaan), nu vind ik het een kick om voor zo voordelig mogelijk de boodschappen te kunnen doen. Dit is eigenlijk gekomen doordat ik de afgelopen jaren actief heb geminimaliseerd. Nadat mijn huis op orde was, ben ik eens goed naar onze financiën gaan kijken. Dingen schrappen waar nodig en eens goed gaan kijken om een reëel boodschappen budget op te stellen.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Ik doe het liefst al mijn boodschappen bij de Lidl, maar helaas is dat niet mogelijk. Ik vind het een hele fijne winkel waarbij ik vooral tevreden ben over de kwaliteit van het groente en fruit. In mijn gezin moet ik rekening houden met verschillende allergieën: koemelkallergie, notenallergie en sinaasappel allergie. Ik maak een boodschappenlijst (de beste tip om te besparen!) ga één keer in de week op dinsdag naar de supermarkt. Helaas zijn niet alle producten bij Lidl te verkrijgen. Dus ga ik dan ook (afhankelijk van waar de ontbrekende producten in de aanbieding zijn) naar de Jumbo, Albert Heijn of PLUS. Mijn week gemiddelde zit momenteel op +/- € 90,- per week inclusief eventuele koopzegels.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Bon van Lidl:
Kipfilet 2 x 600 gr
Speculoospasta 2 potten
Champignons 250 gram
Kipfilet beleg
2 avocado’s
Bananen
Tomatenblokjes 2 blikken
Linzen
Maïs
Vloeibare Margarine
Dunne Maiswafels
Cherry Tomaten
Havervlokken
2 Komkommers
Soft karamel (voor mijn man)
Fugde karamel (ook voor mijn man)
Uien geel
Zakje snoep (mijn zoontje koos hamburgertjes)
2x Verspil mij niet brood
Bakkers speculaas
Volkoren Digestive
Scharreleieren 12 stuks
Verspil mij niet tas groente en fruit (vol en precies wat nog op mijn lijstje stond: appels, bananen, druiven, bosui, paprika en een krop sla)

€ 47,94

Hierna heb ik de laatste paar dingen die ik deze week nog nodig had:
Sojabonen
Vlokken (zonder melk)
Burger broodjes (zonder melk)
Curry
Ontbijtgranen voor de kindjes
Gepofte spelt voor mij
En 3 producten uit de Tikkie en Scoupy cashback.

Dit heb ik bij de Jumbo gehaald € 17,61 en omdat daar ook weer iets niet op voorraad was ook bij Albert Heijn: € 8,19. Bij beide zaten cashback producten in waarbij ik € 9,50 terug kreeg.

Dus deze week was het erg goedkoop, nog onder de € 65,- incl. koopzegels.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Waar het op dat moment in de aanbieding is. Door het ontspullen weet ik dat je er niet veel voorraad van nodig hebt want je doet met deze producten best lang. Wij in ieder geval wel. Als ik merk dat ik de laatste heb gepakt van bijv. tandpasta of deodorant, dan ga ik op zoek naar een aanbieding en vaak komt die voor de tijd dat het helemaal op is, voorbij. Zoals nu hebben we net de laatste deodorant aangebroken en volgende week is hij weer voor € 1,- in de aanbieding bij Kruidvat. Dus dan haal ik er 3. Als ik in Duitsland ben gaan we ook altijd even langs de DM en slaan daar even een beetje voorraad in. Niet zo gek als ik vroeger deed, maar altijd genoeg voor 3 maanden max.

Ik was met Neutral Poeder die ik al vaker heel goedkoop bij Plein heb kunnen scoren in bulk of ik koop wasmiddel bij de Lidl. Vaatwastabletten koop ik ook bij Kruidvat in de jaarverpakking.

Voor mijn blog krijg ik ook regelmatig shampoo, of andere drogistartikelen om te testen dus die gebruik ik dan ook fanatiek. Hierdoor ben ik bijvoorbeeld ook over gestapt naar Shampoo bars. Beter voor het milieu en met deze variant die ik nu getest had doe je heel lang en de kwaliteit is top!

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ja met allemaal. Koopzegels doe ik bij de winkels waar het mogelijk is. Ik spaar wel niet zo snel omdat ik voornamelijk naar de Lidl ga, maar alle beetjes helpen. Alle andere acties spaar ik ook. Gebruik ik zelf de zegeltjes niet, is er altijd wel iemand in een van de lokale hoeken op Facebook die het goed kan gebruiken.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Deze week stond er het volgende op ons weekmenu:
Maandag: Spagetti bolognese
Dinsdag: Linzen Dahl
Woensdag: Aardappeltjes uit de oven met vegan kroketburger
Donderdag: Pokébowl met krokant kip (recept van broodje dunner)
Vrijdag: Koemelkvrije pannenkoeken voor de kinderen en voor mezelf Pokébowl restant vegan.
Zaterdag: Verjaardagfeestje van vrienden
Zondag: Jachtschotel (Rode kool, gehakt en aardappelpuree)

Om zo min mogelijk voedsel te verspillen kijk ik heel goed wat ik nog in huis heb liggen en wat ik daarmee kan maken. Daarnaast kijk ik naar wat voor dienst mijn man heeft. Hij werkt continue diensten waardoor hij niet altijd mee eet. (in het schema hierboven bijvoorbeeld op vrijdag, zaterdag en zondag niet, dat is vrij uitzonderlijk want meestal is het max 2 dagen). Vrijdag nam hij iets mee uit de vriezer, zaterdag ook en zondag heeft hij iets meegenomen van de toko bij ons. Maandag werkt hij ook middagdienst en dan neemt hij de restjes van de jachtschotel die wij op zondag eten mee. Ik sla op Instagram recepten op als ik ze lekker vind en ik kijk dan vaak tussen mijn opgeslagen berichten voor inspiratie of in een van de boeken van broodje dunner.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

De allergieën zoals eerder genoemd, koemelk, noten en sinaasappel. Wij eten ook bewust minder vlees.

Op maandag maken we gezamenlijk een lijstje met wat we voor die week nodig hebben. Ik kijk eerst: wat is bij welke winkel in de aanbieding (ik kies meestal maar 1 extra winkel naast de Lidl uit om het restant te halen). Dan kijk ik, wat heb ik nog in huis en bepaal ik aan de hand daarvan wat we gaan eten. Ik doe voor één week de boodschappen en kijk goed naar de houdbaarheidsdatum, belangrijk is dan dat het op de dag dat ik het wil eten nog “houdbaar” is.

Voor de producten die veel kosten en/of veel gegeten/gedronken worden zoals Alpro soja yoghurt, havermelk en koffiecups kijk ik naar de aanbieding. Als het 1+1 is sla ik gelijk voor een paar weken in.

Ik kijk altijd in de afprijsbak of er nog iets van brood, vlees of vega in ligt. Als het iets is wat we kunnen gebruiken, dan leg ik het in de vriezer.

Daarnaast koop ik rijst en aardappelen in de aanbieding met een grote hoeveelheid bijv. 2,5 of 5 kilo verpakkingen.

We eten veel groente en fruit, maar ook vooral met groente kopen we dat ook ingevroren want dat scheelt een hoop geld.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

– Doe 1x per week de boodschappen, maak een lijstje (ja ook met lekkere dingen die jouw gezinsleden graag willen hebben die week) en houd je daaraan.
– Bewaar je bonnen en kijk welke producten je veel koopt en waar je op kan besparen. Zoals bij mij bijvoorbeeld de soja yoghurt, koffie en havermelk etc. Ik ben niet van de grote voorraden behalve als ik weet dat het binnen een korte periode op gaat.
– Gebruik je vriezer! Als ik een boodschappenlijstje maak, gebruik ik ook veel producten uit de vriezer. Ik plan minimaal één dag in de week in met producten die in de vriezer liggen. Mocht de planning wijzigen dan kan het gewoon in de vriezer blijven liggen voor een later moment en heb je geen verspilling.
– Gebruik ook Scoupy/ Woolsocks of de Tikkie app, je hebt er soms leuke cashbacks van producten, waardoor je producten soms helemaal gratis kunt uitproberen.

LEES OOK: 19x BESPAREN IN DE SUPERMARKT

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Haha ik heb dit dus letterlijk afgelopen jaar mogen doen! Mijn moeder won bij de Aldi (waar ze altijd boodschappen doet) 1 minuut gratis winkelen en koos mij uit om het samen mee te doen. Er zijn allemaal richtlijnen aan verbonden dus je kunt niet onbeperkt pakken wat je wilt. Zo mag je van elk product maar 1 item pakken en zijn bepaalde producten als drank of actieproducten uitgesloten. Van te voren hadden we een hele planning gemaakt, maar 1 minuut gratis winkelen gaat zo gigantisch snel! Dat verwacht je niet. We hadden voor € 235,83 aan boodschappen gepakt. Ik ben als eerst naar de vleesafdeling gerend. Ondanks dat wij niet elke dag vlees eten, heb ik wel een grote vriezer en is dit vaak een duur product. Dus ik heb daar flink gepakt. Daarna ben ik doorgerend naar de wasmiddelen. Daar heb ik het een en ander van gepakt en een pak toiletpapier. Toen was de tijd om ?. Mijn moeder wilde alleen graag wat fruit en kaas dus die heeft dat gepakt.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Niet weerstaan is iets goedkoops wat nog goed is in de afprijsbak. Mijn man zegt dat ik een broodverslaving heb omdat ik dat altijd uit die bak trek. Maar ik betaal daardoor nooit meer dan € 0,25 of soms € 0,50 voor een brood. Ook producten die je krijgt met cashback en die ik goed kan gebruiken, kan ik niet weerstaan.

Nooit meer meenemen, zou ik nu niet weten.

Wil je verder nog iets kwijt?

Leuk om deze vragenlijst een keer in te vullen! Ik hoop dat jullie er inspiratie uit halen!

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Lesley! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog