Dol op koopjes en budget boodschappen doen, dus het werd tijd dat ik de Lidl verspil mij niet tas ging ’testen’! In deze blog vertel ik meer over de inhoud en deel ik mijn mening over dit concept. Lees je mee?

Voedselverspilling tegengaan: leftovers scoren!

In de strijd tegen voedselverspilling begon Lidl een tijd geleden al met het aanbieden van pakketten via de Too Good To Go app. Een app die wij regelmatig gebruiken, want het voelt altijd een beetje als een mini kerstpakket. Waar wij vooral een aankoop doen bij de plaatselijke bakker of een broodpakket scoren bij een supermarkt, bood Lidl leftover groente en fruit aan. Enige nadeel: iedereen zat om 19.15 uur klaar om zo’n groente- en fruitbox van Lidl via de app te scoren en daardoor grepen velen mis. Vorig jaar juli verdween de supermarkt ineens van de Too Good To Go app maar kwam al snel terug met iets nieuws: de verspil mij niet tas. Hoewel we geen Lidl in onze woonplaats hebben, nam ik tijdens mijn bezoekje laatst wel zo’n tasje met overblijvers mee. In deze blog deel ik de Lidl verspil mij niet tas inhoud en een review.

Hoe scoor je zo’n tasje met overblijvers?

De verspil mij niet tassen waren enorm populair via de app en raakten steeds supersnel uitverkocht. Daar is verandering in gekomen, want tegenwoordig scoor je een Lidl verspil mij niet tas gewoon in de winkel en zijn ze niet vooraf te bestellen. Er is geen vast tijdstip, zoals wel het geval is bij het Brood van Gisteren van Albert Heijn, maar tot nu toe spotte ik ze steeds vlak na openingstijd. Je vindt de tasjes dan in een speciaal rek, waar ook brood van gisteren te koop is voor 25 of 50 cent. Bij het ene filiaal staat het rek bij de broodafdeling, bij de ander weer op de groenteafdeling of bij de kassa’s. Handig als je wilt rennen om er één te bemachtigen, haha! Ik was erg nieuwsgierig naar de Lidl verspil mij niet tas inhoud, want op social media zag ik regelmatig unboxing reels en stories voorbij komen. Tijd om de proef op de som te nemen!

Lidl verspil mij niet tas review - Mama's Meisje blog

Lidl verspil mij niet tas inhoud & review

Iedere dag wordt de fruit- en groenteafdeling van de supermarkt gecontroleerd. Tijdens die controles worden producten geselecteerd die niet meer goed genoeg zijn om voor de volle pond verkocht te worden, maar echt nog prima te eten zijn. Om voedselverspilling tegen te gaan, verzamelt Lidl dit overgebleven groente en fruit in een tasje met een gewicht van ongeveer 4 kilo. Daar betaal je dan €3 voor en zowel het aanbod als de inhoud verschillen dagelijks, afhankelijk van wat er geselecteerd wordt bij de controles die dag. Wie het eerst komt, het eerst maalt: mijn ervaring is dat je er ’s ochtends op tijd bij moet zijn, maar dat kan natuurlijk per filiaal verschillen. Ik was dus laatst bij Lidl en had geluk: er stonden nog 4 tasjes en er lag nog wat brood, dus ik kon kiezen! En eerlijk is eerlijk: van tevoren dacht ik dat we toch niet zoveel aan de producten zouden hebben, maar de Lidl verspil mij niet tas inhoud viel me absoluut niet tegen. Dit zat erin:

  • 10 aardappelen
  • 1 komkommer
  • 4 sinaasappels
  • 5 winterpenen
  • 4 appels
  • 4 peren
  • sperziebonen

Hoewel ik van tevoren sceptisch was, bleek de inhoud van deze verspil mij niet tas in die week toevallig heel goed van pas te komen. Leuk om eens te proberen, maar voor ons geen structurele aankoop. Ten eerste al niet omdat we geen Lidl in onze woonplaats hebben en ik er dus maar sporadisch kom. Net als met de diverse broodboxen vind ik het verrassingseffect wel erg leuk, maar koop ik liever wat ik echt nodig heb. Dat is dan wel het voordeel van het brood van gisteren en de afprijsbakken die je ook bij Lidl vindt: dat je zelf kunt kiezen. Vanuit duurzaam oogpunt vind ik de Lidl verspil mij niet tas al een waardevolle toevoeging, maar vergeet ook zeker niet het besparingsargument. Er zijn nog steeds een heleboel mensen die flink moeten opletten bij het doen van de (dure) boodschappen en dan zijn dit soort initiatieven zeer welkom.

Heb jij al eens een Lidl verspil mij niet tas gescoord? Wat vond je van de inhoud? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog