Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Daisy let wel op de boodschappen vanwege de prijzen, maar vind het ook belangrijk om de plaatselijke ondernemer te steunen. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Daisy het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Ik ben Daisy, 38 jaar, getrouwd met Jeroen en samen hebben we 2 kinderen van 5 en 3 jaar. Ik ben werkzaam als doktersassistente en woonachtig in Twente. De boodschappen worden meestal door mij geregeld.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Ja zeker. Het is allemaal al duur genoeg, dus ik let er wel op. Maar bepaalde producten besparen we niet op, zoals het brood dit halen we bij de plaatselijke bakker terwijl het brood in de supermarkt goedkoper is, maar we vinden het ook belangrijk de plaatselijke ondernemer te steunen.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

De boodschappen bestellen we online bij de Albert Heijn, 1x per week wordt alles geleverd. Ik heb een bezorgbundel afgesloten. Voordeel is dat je niet verleidt wordt tot het kopen van extra producten. Daarnaast gaan we vaak nog 1x per week naar de Lidl voor vers producten en de weekendboodschappen. Per week zijn we ongeveer 120 euro kwijt, dit is dan inclusief de bakker.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Vlees, groenten, aardappelen, pizzadeeg, carpaccio, biscuitjes, liga, ranja, zakjes knijpfruit, melk, eieren. Hiervoor was ik ongeveer 100 euro kwijt.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Dit haal ik in de aanbieding via Bol of bij de Kruidvat.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Via de AH spaar ik automatisch met alle acties mee. Ik ben premium lid dus dan gaat het 2x zo snel. Koopzegels spaar ik niet, maar als ik je blogs erover lees, lijkt het wel heel aantrekkelijk. Toch maar eens gaan verdiepen.

LEES OOK: 19 BOODSCHAPPEN BESPAARTIPS

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Vaak van sites zoals Lekker en Simpel en aantal kookboeken die we thuis hebben. Voorwaarde is dat het snel en makkelijk moet zijn, maar wel voedzaam.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Ik pas het weekmenu wel vaak aan op de bonusaanbiedingen. En we eten 1x per week iets van pasta omdat de kinderen daar dol op zijn.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Van tevoren een weekmenu plannen zodat je niet dagelijks naar de supermarkt hoeft en impulsaankopen op deze manier kunt beperken. Hoor vaak om me heen dat mensen vaker dan 3x per week in de supermarkt komen.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Absoluut naar het rek met de wasmiddelen en daarna naar de kaas en Vleeswaren. Deze producten gebruiken we vaak en veel en zijn niet goedkoop!

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Milka chocolade was altijd een guilty pleasure, maar sinds mijn leefstijlverandering kan ik dit nu juist heel goed laten liggen.

Wil je verder nog iets kwijt?

Leuk om dit eens in te vullen, en altijd een leuke rubriek om te lezen.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Daisy! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog