Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Kristel is ‘hoofd boodschappen’ en geeft gemiddeld tussen de €120 en €150 per week uit voor haar gezin van vier. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Kristel het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Ik ben Kristel, 42 jaar, getrouwd en heb 2 kinderen van 10 en 8 jaar oud. Ik werk in de zorg. Ik ben “hoofd boodschappen”.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Zeker. Voordat ik boodschappen ga doen check ik de aanbiedingen bij 2 supermarkten. Ik vind het vooral zonde om geld te laten liggen. Prima om broccoli te eten ipv boontjes, omdat de broccoli in de aanbieding is. Ik houd het geld liever over om leuke dingen te doen met het gezin. In mijn jeugd is besparen ook altijd een onderwerp geweest, dus van huis uit meegekregen.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Ik doe 95% van de boodschappen bij de PLUS. Dit is bij mij om de hoek en kan er op mijn fiets heen. Dit zorgt ervoor dat ik niet te veel meeneem (er kunnen 2 boodschappentassen mee op mijn fiets). Daarnaast is de plus vrijwel altijd goed gevuld qua schappen, pak vrijwel niet mis, dat is ook fijn!. Ik doe 2 tot 3 keer per week boodschappen. Heb het wel een tijdje geprobeerd, om met een weeklijst te werken, om al een schema te maken voor de hele week, alleen het werkte voor mij niet. Ik merkte dat ik vaak toch nog een keer tussendoor ging omdat de salami of het brood te snel op was.

Ik doe ook nog wel eens boodschappen bij de AH, dan pak ik ook mijn fiets. Dit dan om daar een paar aanbiedingen af te gaan, specifiek omdat je nu bijv. Efteling-zegels kunt sparen,. Daarnaast gebruik ik de scoupy-app en daar zijn vaak ook producten gratis of heel goedkoop.

Ik geef gemiddeld zo’n 125 tot 150 euro per week uit aan boodschappen, afhankelijk van de aanbiedingen. Zo koop ik bijv. koffiebonen ook groter in als het in de aanbieding is. En dan heb ik andere weken weer minder uitgaven.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Standaard op de lijst staan: brood, fruit, melk, koelverse aardappelen, groenten (vaak vers), vleeswaren, pot pasta of speculoos.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Shampoo en wasmiddel koop ik vaak in de supermarkt.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ik spaar koopzegels, zowel bij de PLUS als bij de Appie. Ook voor de andere acties neem ik de zegels aan, ik maak er vrijwel altijd iemand blij mee in de buurt of collega’s die ze sparen.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Doordeweeks 2 tot 3 keer gewoon een AVG-tje, i.v.m. sporttrainingen van mezelf en de kinderen, niet te moeilijk. Vrijwel wekelijk een keer pasta, dat gaat er altijd goed in. Meestal eten we een keer in de week bij mijn schoonouders. En de andere avonden vind ik het leuk om wat aparter te eten, bijv. een maaltijdmix van Knorr, iets uit een receptenboek of recept die ik tegenkom op Instagram.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Vooral de aanbiedingen dus.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Ik doe vaak boodschappen met de handscanner, dan zie je precies hoe veel je uitgeeft en bespaart. Als ik dan zegels spaar voor het boodschappenpakket en zie dat ik uitkom op een bedrag, bijv. 39, 20 euro. Dan koop ik nog iets houdbaars, bijv. een flacon wasverzachter of pak pannenkoekenmix (gaat toch wel op), om aan 40 euro te komen. Daarmee spaar ik toch net een extra zegel.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Bij de PLUS en dan zou ik toch vooral naar de wasmiddel/vaatwasmiddel/verzorgingsproducten rennen. En onderweg naar deze gang misschien nog een blok kaas meenemen ;-)

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Niet weerstaan: chips en chocolade.
Niet meenemen: ik koop nooit die speciale koeken van de bakkerij-afdeling, die vind ik te duur en
koop liever een gewoon pak koeken.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Kristel! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog