Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Om te besparen op drogisterijartikelen maakt Ingrid 2 tot 3 keer per jaar een tripje naar DM in Duitsland. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Ingrid het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Hoi! Ik ben Ingrid, 33 jaar en heb samen met mijn man 3 dochters. Een tweeling van 8 en de jongste is onlangs 4 geworden. In het dagelijks leven beheer ik de administratie van mijn man, hij is zzp’er in de bouw. Daarnaast zorg ik ervoor dat onze kasten goed gevuld zijn en doe ik dus de boodschappen.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Over het algemeen kan ik wel heel blij worden van aanbiedingen op producten die ik wil gaan kopen. Maar is iets niet in de aanbieding maar heb ik het wel nodig? Dan zit ik toch wel in de luxepositie dat ik het gewoon koop.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Hier in het dorp zitten een Aldi en een Poiesz, deze 2 supermarkten bezoek ik dus wekelijks. Soms maak ik een uitstapje naar de Albert Heijn een paar dorpen verderop. Ik kwam altijd graag hij de Aldi, lekker budget… Maar met de huidige prijzen vind ik het steeds minder leuk worden haha. 1x per week op de donderdag doe ik “de grote” boodschappen voor de hele week, en dan ga ik vaak nog 1x op maandag heen voor verse groentes e.d. Voorheen was ik gemiddeld €140,- kwijt per week. Maar met de stijgende prijzen is dat nu toch al gauw ongeveer €180,-.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Dit was afgelopen maandag, mijn “verse boodschapjes”. Ik kocht, courgette, gesnipperde uien (lekker lazy), mini krieltjes, kastanje champignons, paprika’s, 2 bakken gehakt, mix voor lasagne en voor spaghetti bolognese (waren in de aanbieding, dus nam van elk twee mee), een blik ham en kindercola voor mijn dochters omdat het vakantie is. Schade: €24,63.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Vorig jaar zomer waren wij een paar dagen op vakantie in Duitsland en hebben we de DM Drogist ontdekt. Mijn man en ik hebben besloten om 2 à 3 keer per jaar een ritje daar naartoe te maken om drogisterijartikelen te kopen. De dichtstbijzijnde DM is iets meer dan een uur rijden, dus dit kan voor ons wel uit om zo nu en dan eens die kant op te gaan! Vooral omdat veel producten al meer dan de helft goedkoper zijn bij de DM dan bij de drogisterijen hier in Nederland.

LEES OOK: MIJN DM DROGIST TIPS OP EEN RIJTJE!

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Koopzegels spaar ik niet, dit is volgens mij ook geen mogelijkheid bij de supermarkten waar ik kom. Wel spaar ik de Poiesz zegels, deze kun je inleveren tegen contanten, maar je kunt ze ook inleveren voor mooie producten zoals huishoudelijke artikelen, speelgoed, beddengoed enz.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Deze week eten wij een ovenschotel met gehakt, courgette, champignons, ui, krieltjes en tomato frito, afgetapt met geraspte kaas. Lasagne, macaroni, een avg’tje, afbakpizza, soep met stokbrood en wat vlees. Inspiratie haal ik van websites of Instagram, of ik vraag vriendinnen of ze nog een lekker recept hebben.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Ik heb zelf het prikkelbare darm syndroom en kan daardoor minder goed tegen bepaalde dingen. Wanneer mijn man en dochters bijvoorbeeld patat eten, eet ik een kant en klare quiche of ik draai een wrapje in elkaar met ingrediënten die ik in huis heb. Sommige aanbiedingen komen niet vaak voor dus daar neem ik dan wel eens wat extra van mee.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

De DM drogist die ik eerder al noemde, vooral mensen die hier in de buurt wonen geef ik deze tip! Het kan echt uit om een aantal keren per jaar die kant op te gaan. Je kunt er natuurlijk heel goed een dagje uit van maken! Bij ons wordt dat dan een dagje Leer of Papenburg!

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Vleesafdeling! Wij eten graag vlees, maar man wat is dat soms ook prijzig.. Ook de schepijs uit de vriezer gaat dan in mijn karretje!

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Chips is iets wat altijd in mijn karretje meegaat. En iets wat ik nooit mee zou nemen? Ik denk olijven want die vind ik gewoon heel erg vies!

Wil je verder nog iets kwijt?

Leuk dat ik eens deze lijst in mag vullen en dat andere dames ook een kijkje in hun boodschappen geven!

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Ingrid! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog