Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Samen met haar gezin woont Anna Gerrie in Denemarken. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe zij het boodschappen doen daar aanpakt.

Stel jezelf voor!

Mijn naam is Anna Gerrie en ik woon samen met mijn man, dochter en zoon in Denemarken. Wij hebben hier een melkveebedrijf gekocht. Ik ben degene die iedere week bedenkt wat we eten en doe ook de boodschappen zelf.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Ik probeer de kosten laag te houden, maar boodschappen in Denemarken zijn altijd 25% belast, dus eigenlijk is het altijd duur. Maar ik koop bijvoorbeeld wel altijd huismerk i.p.v. A-merk.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Ik ga altijd naar de SuperBrugsen. Er zitten ook een Lidl, Netto, Aldi en 365 in de buurt, maar ik vind het assortiment van de SuperBrugsen het fijnst. Ik geef gemiddeld rond de 1300 kronen (ongeveer €175, red.) uit. Al hebben we wel vaak vrienden en familie te logeren en dan geef ik dus meer uit.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Deze week waren mijn ouders bij ons en dus was ik nu rond de 1700 kronen (+/- €230) kwijt.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Wasmiddel e.d. koop ik in de supermarkt. Shampoo’s e.d. bestel ik online omdat ze geen solid shampoo verkopen in de supermarkt. Deense supermarkten zijn een stuk uitgebreider. Van kinderkleren en speelgoed tot fietsonderdelen, het is er allemaal te krijgen.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ze hebben vaak acties om te sparen voor 15% korting op alles op bepaalde dagen. Die spaar ik altijd want dat scheelt nogal op de bon.

LEES OOK: DE BESTE AANBIEDINGEN OP EEN RIJTJE!

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Ik ga altijd een paar vaste receptensites af. Verder heb ik een aantal vaste recepten die de kinderen sowieso lusten en die ik in grote hoeveelheden kan maken voor wanneer er mensen mee-eten. Dat vul ik aan met andere recepten van de sites.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Mijn man eet het liefst twee keer warm. Ik kook dus altijd extra avondeten, zodat er de volgende dag extra is. Verder eet ik zelf liever een aantal dagen zonder vlees, dus dan vervang ik mijn portie van de maaltijd met iets vegetarisch.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Spullen waarvan ik weet dat het wel op komt, extra kopen in de aanbieding. Dat scheelt toch altijd weer later.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

De wasmiddel/medicijnen afdeling. Neusspray kost hier €8 per flesje.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Huismerk Pringles zijn hier zo lekker, die gaan altijd mee. De varkensharten laat ik altijd liggen.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Anna Gerrie! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog