Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Marion is moeder van twee, eet lactosevrij en won al eens 1 minuut gratis winkelen. In deze blog lees je haar antwoorden op de Budget Boodschappen vragenlijst!

Stel jezelf voor!

Ik ben Marion, 32 jaar, moeder van twee kinderen van 2 en 4jaar en getrouwd. Ik ben 100% afgekeurd, werken lukt niet. De boodschappen doe ik tegenwoordig wel weer zelf.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Jazeker, alles lijkt met de dag duurder te worden en soms moet je heel creatief zijn. Ik vind het leuk om de aanbiedingen uit te zoeken zodra de folders binnen komen en geld terug acties in de gaten te houden voor gratis boodschappen.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

De Albert Heijn en de Vomar. De Vomar is in de meeste basisproducten vaak goedkoper, maar de AH heeft bepaalde producten die ik het liefst gebruik of het beste verdraag. Ik probeer om 1x per week de meeste grootste boodschappen te halen, het liefst in het weekend rustig zonder de kinderen en dan 1x per week bij de supermarkt (Vomar naast de school van de kinderen) nog wat verse producten, maar vaak wordt het wel een 3e keer in een week tijd als ik weer iets vergeten ben. Of 2 supermarkten op 1 dag i.v.m. de aanbiedingen. Gemiddeld geef ik €100-125 per week uit. Maar dit wisselt heel erg of er aanbiedingen zijn, waarbij het erg verleidelijk is om een grote voorraad te halen.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Ik heb het van een week eens bijgehouden, dit was mijn lijstje van afgelopen 7 dagen.
Supermarkt (AH/Jumbo/Vomar)
2 aardappelen 1+1 3,99
2 alpro mild&creamy yoghurt 3,98
1 hagel bosvruchten 1
1 mora frikandellen 20 st 4,89
6 x milner extra belegen 1+1 9,27
3 Hak doperwt wortel 2+1 4,30
3st Keulse smeerleverworst 6,78
Aansteker voor de bbq 2,19
4st bananen 1,85
2x verse franse friet PB 1,85
bitterballen 3,25(
brood 6st 5,00
Bananen 1,25
2x slagers achterham gerookt 6,35
pangasius diepvries vis 3,86
2st komkommer 1
Snijbonen 1
Gepaneerde schnitzel 2x2st 2,99
2x Ontbijtkoek 1,38
Bospeen 1,19
10stuks hygiene doekjes 9,90
2 appelmoes kaneel 1,51
4 olvarit potjes 3,96
Bloemkool 1,69
2×4 braadworst 5
Afbakbroodjes 12st (stokbrood,pita,croissants) 7,88
Digistive 2 rollen 2,53
Ijsbergsla 0,75
Asperges 3
Blue band vloeibaar 2,25
Eieren 2,19
Kipdijfilet 6,30
…………….
Rookvlees van de slager 5,35

Week Totaal
€119,67

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Zowel bij de supermarkt als de drogisterij, waar het op dat moment in de aanbieding is. Wasmiddel standaard bij de AH, de AH puur omdat deze alleen hier verkrijgbaar is en geur vrij i.v.m. dat ik sterk op luchtjes reageer met mijn astma.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ja ik spaar eigenlijk alles wat er maar mogelijk is. Het zijn toch fijne extra spaarpotjes. Meestal spaar ik het op voor wat extra vakantie budget voor dagjes uit. Maar soms komt het ook wel eens voor dat ik toch de spaarkaart leeghaal als ik een maand wat minder goed uitkom. Dan is het heel leuk boodschappen doen door een volle koopzegels kaart of pas in te leveren en nog geld terug te krijgen ook.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Het is hier eigenlijk vrij standaard, omdat ikzelf niet alles even goed verdraag en de kinderen eten ook het makkelijkste bepaalde aardappel, vlees/vis en groente porties.

Er staat eigenlijk wekelijks standaard op het menu:
1x Aardappelpuree, pot doperwt/wortel, diepvries pangasius vis
1x Gekookte aardappels, bloemkool en braadworst
1x gekookte aardappels, Groente, vlees of kip
1x Frituurpan aan met verse franse friet, frikandel en bitterballen
1x Soep & brood
1x iets anders dan hollandse pot; shoarma, kofta of durem
1x Pasta met pesto of tomaten saus, gehakt of vis en komkommer of courgette erbij

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Voornamelijk met lactose vrije voeding, omdat ik een lactose intolerantie heb (en momenteel zijn we dit ook aan het uitproberen bij de kinderen i.v.m. klachten). En sinds een half jaar heb ik een gastric bypass operatie, dus moet ik goed opletten op mijn eiwit inname. Goed en verdraagbaar vlees(waren) of vis/kip is een prioriteit om te kopen, naast soja kwark/yoghurt producten.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Houd vooral de geld terug acties in de gaten, bijvoorbeeld via Scoupy. Dit levert vaak leuke gratis extra boodschappen op.

LEES OOK: 19 Boodschappen Bespaartips

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Ik zou naar de vlees/vis/ kip vers afdeling rennen om mijn diepvries daarna er flink mee te kunnen vullen en als het lukt daarna naar de wasmiddelen. Ik heb het al eens mogen doen in een budget supermarkt, dat was geweldig om mee te maken. Toen heb ik vooral bewust gekozen om producten te pakken, die ik doneerde aan een vriendin die kerstpakketten maakte voor minima gezinnen en ben ik gegaan voor douchegels, shampoo’s deo’s enz. en zelf met een nieuwe wasmand naar buiten gegaan.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

1+1 aanbiedingen van producten die ik veel gebruik vind ik vaak te verleidelijk. Ik kan me eigenlijk niet iets bedenken wat ik niet mee zou nemen.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik ben sinds kort aan het proberen of een cash weekbudget iets voor mij is, maar tot nu toe ga ik nog vaak de mist in en sta dan bij een pinkassa of de zelfscan. Dus we proberen het nog even rustig verder uit.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Marion! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt en wat tof dat je al eens een minuut gratis hebt mogen winkelen! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog