Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. In deze blog geeft Amanda antwoord op de Budget Boodschappen vragenlijst!

Stel jezelf voor!

Mijn naam is Amanda, ik ben 29 jaar, samen met mijn man hebben wij 2 dochters, zij zijn 4 & 2 jaar. Ik doe altijd de boodschappen.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Ik zoek niet perse de aanbiedingen op, maar ik let in de winkel wel op het goedkoopste. Dus als bijvoorbeeld de kipshoarma in de aanbieding is i.p.v. de kipstukjes, zal ik de shoarma meenemen. Ook in de vega weken neem ik sneller vegavlees mee, omdat dat op dat moment het goedkoopste is. Brood bespaar ik dan niet op. Dit wil ik graag van de bakker, of ik bak het zelf.
Ook fruit bespaar ik niet op, ik heb het bij veel supermarkten gekocht, maar toch blijft het nooit zo lang goed, of de smaak is niet lekker. (nu zijn wij met fruit best kieskeurig). Ik hou ervan om naar de zelfde supermarkt te gaan, zo hoef ik niet te zoeken naar dingen omdat ik weet waar het ligt.

CHECK DEZE TIPS OM TE BESPAREN IN DE SUPERMARKT!

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Ik ga standaard elke week naar de Lidl, de overige boodschappen doe ik bij de AH. Ik doe 1x per week boodschappen, over het algemeen hoef ik dan de hele week niet meer. Gemiddeld zal dit rond de €100 zijn.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

De laatste keer kocht ik:

Gerookte zalm
Diepvriesgroente
Kinderijsjes
Mais
Zigeunerschnitzels
Scheergel
Thee
Tomatensaus
Satesaus
Cottage cheese 4x
Red bull
Wattenschijfjes
Geitenkaasbolletjes
Vissticks
Soep
Kaas
Fruitsnacks
Bessen
Nagellakremover
Aardappels
Vleeswaren
Kipsate stokjes
Make-up remover
Gehakt
Flodeeg
Ijsbergsla 2x
Scheermesjes
Chips
Bloemkoolrijst
Rozijnenbollen
Babybel
Vuilniszakken.

Ik was hiervoor bij de Lidl €97.39 kwijt

Bij de AH heb ik gekocht:
Komkommer
Popcorn
Protein drinken 6x
Saladedressing
Surimi flakes
Sushi nori

Hier was ik €25.03 kwijt

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Douchespullen koop ik in Duitsland bij de DM, omdat deze veel goedkoper is. Ik gebruik altijd Robijn wasmiddel, deze koop ik in de aanbieding bij Bol.com, dit is vaak goedkoper, en met Robijn heb ik het idee dat het beter schoon wordt dan met bijv. wasmiddel van de Lidl.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ja, bij de Lidl kun je sparen voor korting. Bij de AH spaar ik koopzegels, het is toch altijd fijn dat je geld op kan halen bij de supermarkt haha.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Op maandagochtend maak ik een lijstje, mijn inspiratie komt overal en nergens vandaan. Onze kinderen eten op het moment het beste pasta, dit gaat zonder gezeur op. Dus eten we wat vaker pasta en/of bami of iets dergelijks in de week. Ik zoek recepten op internet, of in kookboeken. We hebben ook wel eens weken waar we 4 of 5 dagen aardappelen eten (gebakken op verschillende manieren) 1x bliksoep en 1x pasta. Ligt er maar net aan waar ik zin in heb en hoe druk ik ben die week.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Ikzelf eet geen zuivel (i.v.m. gevoeligheid). Lidl heeft dit tegenwoordig in het assortiment, dus ik hoef niet verschillende winkels door. Eigenlijk houd ik nergens rekening mee, Als ik geen tijd heb om naar de Lidl te gaan, dan ga ik naar bijvoorbeeld de Jumbo.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

[niet beantwoord] maar in deze blog vind je 19 Budget Boodschappen Tips!

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

[niet beantwoord]

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Sushi! Al een aantal keer bij een supermarkt meegenomen, maar het is echt niet lekker… Eigenlijk kan ik alles wel weerstaan. Als het niet op mijn lijstje staat, neem ik het niet mee. Tenzij iets gigantisch in de aanbieding is, maar er is niet snel iets wat ik echt mee MOET nemen in een supermarkt.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Amanda! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog