Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Patty is moeder van drie dochters en let altijd op de aanbiedingen. In deze blog lees je haar antwoorden op de Budget Boodschappen vragenlijst!

Stel jezelf voor!

Mijn naam is Patty, ik ben 31 jaar. Ik ben getrouwd en samen hebben we 3 dochter met de leeftijden 7, 5 en 3 jaar. Meestal doe ik de boodschappen. Heel soms doen we ze samen met het gezin maar dat zie je dan ook terug in het eindbedrag.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Ik zorg er wel altijd voor dat ik de goedkoopste items pak. Of die moeten we echt niet lekker vinden. En in de winkel vergelijk ik ook de bedragen. Al is iets in de aanbieding, dan hoeft het nog niet goedkoper zijn dan de producten die ik normaal koop. Kijk wel altijd wat in de bonus is en naar mijn persoonlijke bonusaanbiedingen. En natuurlijk overweeg ik of we het bijna nodig hebben of nog lang niet.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

De grote boodschappen doe ik 1x per week bij de AH. Heel af en toe koop ik een paar dingen bij de Aldi. De AH heeft producten die wij lekker vinden en bij andere winkels niet. Zoals yoghurt, bananen en brood. Verder kennen we deze winkel en dat is ook fijn. We vergelijken vaak de prijzen bij Aldi. Maar de goedkoopste producten zijn in verhouding net zo duur. Ik geef meestal tussen de 60 en 100 euro uit. Ligt er net aan wat hebben we nodig. Hebben we koffie nodig, dan tikt het aan. En als we visite krijgen enz. Maar een gewone week is het stuk minder. Moet wel eerlijk zijn: vlees kopen we 1x in de 3 maanden bij de slager. Want daar is het goedkoper en lekkerder.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Chicken tonight tandoori 2x
2 komkommer
1 peren
1 roerbakgroente
1 jonge kaas
2 spitskool
1 wraps
1 witte druiven
1 bananen
1 bosui
3 tijger bruin
1 boter
1 leverpastei
1 rijstwafel chocolade
1 jam
1 pasta
1 havermout
2 beschuit
1 ontbijtkoek
3 volle melk
3 houdbare melk
2 slagroom
1 drink
1 chocolademelk
1 appelsap
1 crackers
1 koffiemelk
1 broccoli
2 bloemkool
2 penne kip
1 toiletpapier

Voor deze standaard dingen betaalde ik €70,22.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Bij een drogisterij, 1x in de zoveel tijd. Ik koop dit altijd in een bulk aanbieding. Want zo bespaar je toch op de kosten.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Nee. Komt er eigenlijk niet van.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Donderdag: kip madras
Vrijdag: patat
Zaterdag: kantonese kip
Zondag: kant en klaar maaltijd
Maandag: aardappelen spitskool vlees
Dinsdag: kip kerrie
Woensdag: aardappelen bloemkool broccoli en vlees
Donderdag: chicken tonight

Op vrijdag, maandag en woensdag is het menu altijd hetzelfde, alleen groente varieert. Daarna kijk ik in de agenda: als ik een afspraak heb, plan ik iets makkelijks op het menu. Ook vraag ik de kids wat ze willen eten, daarna kijk ik wat ik in de kast heb staan en soms heb ik zin om een recept te maken, dan zoek ik dit op. Of ik kijk in de winkel rond als ik het niet weet.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Ik kijk vooral naar aanbiedingen, ook naar mijn persoonlijke bonus. Is het product in de aanbieding bijna op, dan neem ik het mee. Koffie koop ik sowieso in de aanbieding omdat het zoveel geld scheelt.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Kijk goed naar de prijs, ook op het kaartje. Want soms lijkt de prijs goedkoop. En dan ga je op de kaartjes met de prijs vergelijken. Hier kun je zien wat het per liter, kilogram of per stuk kost. En dan blijkt de aanbieding soms niet de goedkoopste optie.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Naar de afdeling koffie en thee!

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Gepofte rijst met chocola eromheen, als ik dat zie liggen dan neem ik het altijd mee (zo ook deze keer). Ik zou niet zo snel vlees meenemen: dit kopen wij liever bij de slager.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Patty! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog