In deze editie van Budget Boodschappen vertelt Kiki wat zij in haar winkelwagentje gooit. Zij deelt een handige tip voor als je korting wilt op je biologische boodschappen. Lees je mee?

Stel jezelf voor!

Kiki (34 jaar) woont samen met verkering van 31 jaar. Ons mooie gezin bestaat uit 1 dochter (5 jaar) en 2 zoons (3 en 1 jaar). Over enkele weken verwachten wij onze vierde! Vriendlief werkt veel en heeft de verantwoording over een goedlopend bedrijf als algemeen directeur. Ik werk 3 dagen voor mijn familiebedrijf. Boodschappen doen we digitaal, waardoor we allebei kunnen aanvullen als iets leeg of nodig is. Ik vul ‘m aan en bestel uiteindelijk.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Prio vind ik bio! Bonus is altijd mooi meegenomen. Ik heb er wel het speciale Premium abonnement opgenomen bij AH zodat je altijd minimaal 10% korting hebt op alle biologische boodschappen. Dit kost €12 per jaar en met de korting heb je dit er dus zo uit.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Wij bestellen via AH en vullen hier en daar wat aan met Ekoplaza. AH komt 1x per week bezorgen, in het weekend halen we nog verse jus en aardbeien + wat we voor lekkers willen qua avondeten. We krijgen iedere zaterdagavond Hello Fresh met 3 maaltijden voor de week.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Ik heb geen bonnetjes o.i.d. Maar geloof dat ik iedere week zo’n €100 kwijt ben aan bestellen bij AH en doe dan dus nog boodschappen in het weekend, bij Ekoplaza en dan komt Hello Fresh dus ook. Bekeek net even mijn rekening met zoekterm Albert Heijn en kwam voor 1 maand boven de €500,- uit.. Wat een inzicht!

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Wasmiddel, luiers ed.. gewoon bij AH. Shampoo bij de kapper omdat dat de beste is.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Dankzij ons Premium abonnement bij AH sparen we dubbel zoveel zegels. Deze gebruik ik zelf zelden maar deel ze graag met mensen die erom vragen bijv. via FB.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Wij krijgen iedere week 3 maaltijden van Hello Fresh. Andere dagen organiseer ik 2 maaltijden vooraf wat vaak een AVG is omdat Hello Fresh iets exotischer is. Daarnaast eten we op vrijdag en zaterdag waar we dan zin in hebben of vaak buiten de deur. Dat halen we dan, houdt ons ook flexibel als een gerecht die week toch niet is gegeten omdat het bijv. laat werd en we toch voor een broodje zijn gegaan. Vriendlief en ik hebben een speciale appgroep met elkaar waarin we lekkere gerechten delen. Als we even geen inspiratie hebben kijken we daarin wat we kunnen koken.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Biologisch en/of verantwoord. Ik begin m’n boodschappenlijstje vaak met het doorlopen van de bonusaanbiedingen en dan wat iedere week sowieso terugkomt in m’n mandje. Roomboter, havermelk, maiscrackers, veel fruit!

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Als je ook team bio bent en boodschappen doet bij AH, neem het Premium abonnement. Het is elke keer weer heerlijke korting op je bio boodschappen!

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Non-food denk ik? Haha.. Leuke vraag, ik heb geen idee. Als ik non-food scoor, kan ik het ook weggeven aan de kringloopwinkel in het dorp die verkoopt voor het goede doel.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Appels, aardbeien en chips! Nooit zal ik kant-en-klaar maaltijden en vlees dat niet biologisch is meenemen

Wil je verder nog iets kwijt?

Brood haal ik bij de bakker die achter ons huis is. Brood van de AH vind ik ook heel goed maar laat ik dus niet bezorgen.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Kiki! Wat leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog