Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Omdat haar man de hele week van huis is, doet Christine de boodschappen voor haar gezin van zes. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe zij het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Ha, ik ben Christine moeder van 4 kinderen, 41 jaar en getrouwd. Onze jongens zijn 18,16,15 en 8 jaar oud. Ik doe het huishouden en regel alles wat er in een gezin komt kijken. Ik help mijn vader in zijn winkel een dag in de week. Mijn man is vrachtwagenchauffeur en heel de week van huis. Ik ben degene die alle boodschappen in huis haalt.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Absoluut! Zodra een product op is koop ik het als het in de aanbieding is weer in. Wat in de aanbieding is bij de AH en wij altijd eten sla ik op voorraad in.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Bij de AH en de Lidl. De AH heeft voor ons gezin het eten dat we nodig hebben vaak in de aanbieding. Haast elke dag doe ik boodschappen in de supermarkt.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Voor de grote boodschappen €195.70. Hier zit voor €17.70 aan koopzegels bij. Hier ging nog 52 euro aan een vol boekje zegels vanaf en was ik €143.70 kwijt. Vlees, fruit, brood, diepvriesproducten, beleg en nog veel meer! Koeken haal ik meestal bij de Lidl en gezondheidswinkel.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Drogisterijartikelen koop ik haast altijd bij de Kruidvat in de aanbieding. Ik heb veel voorraad in huis. Wasmiddel vloeibaar koop ik van Robijn bij de Kruidvat. Voor de kookwassen gebruik ik Persil wit en color van de AH in de aanbieding.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ja, bij de AH. Geeft meer rente dan op de bank. Ook de gratis zegels om uit te delen of voor ons zelf. Bij de Kruidvat en Hema gebruik ik altijd de voordeelkaart.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Zondag: groentesoep (zelf gemaakt) met afbak stokbroden.
Maandag: kipburger naturel en filet american van ah, 2 doosjes rodekool uit de diepvries van ah en gekookte aardappelen.
Dinsdag: gebakken aardappels, zak andijvie kant en klaar, met kleine kipkrokant schnitzels.
Woensdag: groentesoep (zelf gemaakt) met afbak stokbroden en bio soepballetjes.
Donderdag: pasta met speltspaghetti, pot tomatensaus, bio gehakt 300 gram, fijne soepgroenten en zakje mix van verstegen.
Vrijdag: eten we altijd zelf gemaakte pannenkoeken. Dit maak ik van speltbloem, eieren, beetje zout en amandelmelk. Meestal bak ik dan ook voor 1 zoon proteine pannekoeken van koopmans kant en klaar.

We eten vlees wat met een 35 %korting sticker doordeweeks in de supermarkt of ik op voorraad gekocht heb. Ik ben geen kookfanaat, maar eet wat in mij op komt. Ook wel vaste dagen wat we eten zoals op de zondag, maandag en vrijdag.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

We proberen veel op het gebied van spelt te eten. Twee personen eten speltbrood en 2 bruinbrood van de echte bakker. Twee personen eten verschillend brood van de AH. Er sport er één, hij eet 5 gebakken eieren op een dag en 3 zakken noten in een week. Vier potten kwark en veel kipfilet als beleg in een week.

LEES OOK: 19 BOODSCHAPPEN BESPAARTIPS & ONZE BOODSCHAPPEN UITGAVEN (GEZIN VAN 5)

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Sla voorraad in, hier bespaar je per jaar heel wat euro’s mee!

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Van alles wat we in ons gezin gebruiken!

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Gebak, heerlijk… Maar kabeljauw en zalmfilet koop ik in de supermarkt niet!

Wil je verder nog iets kwijt?

We zijn heel veel geld aan boodschappen kwijt.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Christine! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog