Oh, wat een week! Het was écht voorjaar met een heerlijk zonnetje erbij. Vandaag ben ik 33 weken zwanger en kan ik beginnen met aftellen naar mijn verlof! Ook is de verbouwing bijna klaar en zit er boven waarschijnlijk een wespennest. Ik schreef weer een nieuwe zwangerschapsupdate, lees je mee?

Lentekriebels

Wauw, het weer was echt prachtig in de afgelopen week! Door de zon kreeg ik spontaan lentekriebels en dus ging ik even naar de Welkoop om wat plantjes aan te schaffen. We hebben ze ’s avonds na het eten gelijk in de verschillende bakken geplant en de boel een beetje aangeveegd. Zo konden we de rest van de week van al die gezelligheid genieten. Normaal gesproken ben ik enorm fan van dit weertje, maar ik kon direct merken dat ik er flink op reageerde. Vocht in m’n voeten, maar met name in mijn handen en een niet fit gevoel. Omdat ik thuis een bloeddrukmeter heb, deed ik een meting maar die was lekker laag. Bij Suus begon het ook met dit gevoel en heeft het echt maandenlang geduurd voordat ik uiteindelijk zwangerschapsvergiftiging kreeg. Daarom ben ik er ook nu weer alert op, al was ik destijds al flink opgeblazen en moest ik ook nog wat langer door. Ik ben nu 33 weken zwanger en bij Suus begon de ellende rond 28 weken, dat is nogal een verschil. Ik hoop dat de tropische temperaturen nog even op zich laten wachten… De lente zorgde in ieder geval voor schoonmaak- en opruimkriebels en dus heb ik de kast van Suus voorjaarsproof gemaakt, zijn we begonnen met het opruimen van de zolder en poetste ik wat af.

33 weken zwanger - Mama's Meisje blog

Verbouwing

Er werden flink meters gemaakt afgelopen week! Mijn broertje logeerde de hele week bij ons en heeft superveel gedaan. Daardoor hoeven we nu alleen nog een muurtje te behangen en vloeren te leggen. Verder realiseerde ik me dat ik nog helemaal geen raamdecoratie heb besteld, dat is dus het puntje op mijn to do list waar ik zo snel mogelijk achteraan ga. We ontdekten dat er steeds wespen op de nieuwe kamers zaten en vermoedelijk heeft Erik het nest in wording al gevonden. Er zaten ook al steeds zoveel wespen op onze schutting en na wat research blijken ze daar hout vanaf te halen, wat ze dus gebruiken om een nest te bouwen. Ja, je leest het, ik heb er een hele studie op los gelaten. Tot de tijd dat we zeker weten dat het weg is, laten we Niene dus nog op haar oude kamer slapen. Ik ben in ieder geval blij dat we er nu achter zijn en niet pas als ze er al slaapt. Al met al is de verbouwing nu bijna klaar en daar ben ik erg blij mee! Zodra de planning het een beetje toelaat, zal ik de roomtour van Niene’s nieuwe kamer op de blog publiceren.

verbouwen, voorjaarsschoonmaak - Mama's Meisje blog

Aftellen

Vandaag ben ik 33 weken zwanger. Nog een weekje en dan begint mijn zwangerschapsverlof! Echt aftellen dus… Hoewel ik het heel anders voor me zag, heb ik me erbij neergelegd dat de kinderen waarschijnlijk fulltime thuis zullen zijn. Afgelopen week had ik daar wel even een hard hoofd in. De opvang is nu voor de vierde week op rij dicht en de kinderen zijn steeds moeilijker te vermaken. Ze zoeken de grens op en vliegen elkaar wat vaker in de haren. Daarnaast heeft mijn buik een flinke groeispurt gemaakt en ben ik niet meer zo energiek, lees: ik heb zooooooo’n behoefte om even lekker mijn eigen ding te doen. Echt, ik ben dol op mijn kinderen, maar ik vind het moederschap nóg leuker als ik zo af en toe momenten voor mezelf heb. Daar laad ik van op en nu ik die momenten amper heb gehad, merk ik dat ik er aardig klaar mee ben. Alles gaat al langzamer door de zwangerschap, maar als de kids thuis zijn duurt iedere activiteit automatisch 493 keer zo lang. Een simpel wasje ophangen wordt minstens 6 keer onderbroken, het schrijven van een blog kost 20 keer meer denkwerk en ga zo maar door. Jep, even een vette klaagzang, maar waarom zou ik de dingen mooier omschrijven dan ze zijn? Ik realiseer me maar al te goed dat het allerbelangrijkste is dat we allemaal gezond zijn en blijven, maar dat ik daarnaast dit soort baalmomenten ervaar lijkt me niet meer dan menselijk. Al met al heb ik mezelf voorgenomen om na dit alles all inclusive op vakantie te gaan. Alleen ;) Aankomende week ronden we de verbouwing af, ik hoop dat de rust daarmee een beetje terugkomt en dat we op 21 april te horen krijgen dat die scholen en opvang weer open gaan! Ben er bang voor…

Ben jij ook helemaal klaar met deze situatie of heb je alles onder controle? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1