Vanaf het begin van deze zwangerschap schoot het regelmatig door mijn hoofd: ik wilde graag foto’s van mijn buik in een melkbad! We voegden de daad bij het woord en vandaag vertel ik hoe makkelijk zelf melkbad foto’s maken is. Niet alleen leuk voor zwangere buiken, maar ook voor je kindje(s). Laat je inspireren!

Melkbad foto’s

Aangezien dit mijn derde zwangerschap en zeer waarschijnlijk de laatste is, bedacht ik al in een vroeg stadium dat ik graag melkbadfoto’s wilde maken. De maanden vlogen voorbij en hoewel ik bij alle drie de zwangerschappen prachtige foto’s door een fotograaf heb laten maken, was dit zo’n bucketlist dingetje dat steeds opnieuw in m’n gedachten voorbij kwam. Bij bijna 36 weken bedacht ik me opeens: “het is nu of nooit!“. Ik kocht alle essentials en op zaterdagavond, terwijl de kids in bed lagen, gingen Erik en ik aan de slag. Zelf melkbad foto’s maken was best even lastig, maar ik ben enorm blij met het uiteindelijke resultaat. Er kan weer een vinkje op mijn lijstje met dingen die ik graag wilde doen tijdens de zwangerschap! Wil je zelf ook aan de slag met het maken van melkbad foto’s tijdens de zwangerschap of van je kindje? Ik vertel je in deze blog hoe wij te werk zijn gegaan en waar je op moet letten voor een mooi resultaat. Lees maar mee!

DIY foto milkbath - Mama's Meisje blog

Benodigdheden

Als eerst is het wel makkelijk om een bad te hebben of iemand te kennen die een bad heeft waar je gebruik van mag maken om zelf melkbad foto’s te maken. Wij hebben thuis zelf een bad en daarom begon ik met het zoeken naar inspiratie. Via Pinterest vond ik een heleboel mooie voorbeelden van melkbadfotoshoots die me een idee gaven van wat ik zelf wilde. Qua decoratie kun je net zo groots uitpakken als je zelf wilt en ook qua kleur kun je helemaal je eigen smaak volgen. Ik kocht bloemen bij de bloemist in ons dorp en liet me daar adviseren welke bloemen geschikt zijn om in een melkbad te leggen. Niet alle bloemen blijven goed drijven en het zou zonde zijn als je, in plaats van met het maken van foto’s, alleen maar bezig bent om de gekochte bloemen van de bodem van het bad te plukken. Op advies van de bloemist kocht ik gipskruid, gerbera’s, anjers en rozen. Ook sloegen we flessen melk in en haalde ik mijn daglichtlamp tevoorschijn. In onze badkamer zit namelijk geen raam en de spotjes die erin zitten geven meer schaduw op de foto. Als laatst boog ik me over een outfit, want helemaal naakt was sowieso geen optie en in een lingeriesetje voelde ik me ook niet op mijn gemak. Daarom droeg ik een kanten kimono die ik ooit bij Primark heb gekocht. De voorkant viel open en bedekte mijn buik niet helemaal, dus ik heb deze achterstevoren aangetrokken waardoor mijn hele buik bedekt was met kant. Eronder droeg ik een witte singlet die was opgerold, zodat er geen bh in beeld kwam. Ook gebruikte ik tijdens de fotoshoot een opgevouwen handdoek om op te zitten en één om de holte in mijn rug op te vullen. Alles verzameld? Aan de slag!

melkbad fotoshoot - Mama's Meisje blog

DIY Melkbad fotoshoot

We begonnen met het vullen van het bad met warm water. Niet te vol, want je kunt er het beste al in gaan zitten zodat je kunt zien tot hoe hoog het water moet komen. Al snel gooiden we er 2 liter halfvolle melk in terwijl ik dus al in het bad zat. Zodra het water op een goede hoogte was, ging ik al in een goede positie liggen en legde Erik de afgeknipte bloemen in bad. Daarna was het een kwestie van plaatjes schieten. Dat klinkt heel simpel, maar doordat we geen gebruik konden maken van natuurlijk licht, moest hij steeds met die daglichtlamp bijsturen en bij schijnen. We maakten bijna 160 foto’s waarvan het overgrote deel ‘mislukte’. Onderbelicht, overbelicht, net niet de goede hoek, you name it. Maaaaaarrr we gooiden het bijltje er natuurlijk niet zomaar bij neer, met als resultaat drie prachtige, perfecte foto’s en een aantal die ook prima gelukt zijn. Ons project ‘melkbad fotoshoot’ is dus geslaagd, want ik ben ontzettend blij met de foto’s en deze herinnering aan mijn derde zwangerschap!

zelf foto's maken in een melkbad zwangerschap - Mama's Meisje blog

Tips & tricks

Dit was de eerste keer dat we zelf melkbad foto’s hebben gemaakt. Van te voren zei ik al tegen Erik dat ik zo’n melkbad fotoshoot graag wilde proberen te doen, maar dat ik geen hoge verwachtingen had. Mislukte het, jammer dan, maar dan hadden we het in ieder geval geprobeerd. Ik zou het jammer hebben gevonden als ik later spijt zou hebben gehad omdat ik geen melkbad foto’s had, want die buik blijft er natuurlijk niet meer zo lang zitten… Ik was positief verrast door het resultaat en ben er écht heel erg blij mee. Toch zijn er een aantal tips & tricks om rekening mee te houden, zodat jouw melkbad fotoshoot een succes wordt! Zo kun je creamer (melkpoeder) gebruiken, dat mengt beter met warm water dan melk. In ons geval pakte het ook goed uit omdat je niets onder water ziet, maar het kan nog beter. Ook zijn er diverse badproducten te koop die eenzelfde effect geven, deze vind je door te zoeken op Google. Daarnaast is het slim om eerst zelf in het bad te gaan zitten en daarna de bloemen toe te voegen, andersom overleven je bloemen het niet allemaal. Tussendoor moet je de bloemen soms even terug op hun plek leggen, als je wisselt van positie ontstaat er stroming waardoor alles verplaatst. Vervolgens is mijn tip om eerst ‘droog’ oefenshots te maken, zodat je fotograaf weet wat hij/zij aanmoet met de lichtinval (of het gebrek daaraan). Wij deden dit niet en uiteindelijk lag ik twee uur in bad, maar dat koelt natuurlijk ontzettend af. Niet echt een aanrader, haha. Zeker bij kleine baby’s en kinderen moet je daar goed op letten! Bij kleintjes hoef je natuurlijk geen ‘groot bad’ te gebruiken: een babybadje of teil is ook een optie. Al met al kost het een beetje moeite, maar dan heb je ook wat. En het leuke is dat je het helemaal kunt personaliseren: met mooie bloemen, maar ook met fruit of bijvoorbeeld badeendjes. Het is maar net welk sfeertje je wilt creëren!

LEES OOK: LEUKE ZWANGERSCHAPSQUOTES EN TEKSTEN VOOR OP EEN LETTERBORD!

Zelf melkbad foto’s maken: heb jij dat wel eens geprobeerd? Wat vind je van een melkbad fotoshoot? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1