Via social media heb je er al een aantal voorbij zien komen: foto’s waarbij ik een letterbord gebruikte om mijn zwangerschap vast te leggen. Ik verzamelde een heleboel leuke zwangerschap quotes en teksten voor op een letterbord, laat je inspireren!

Zwangerschap bijhouden met letterborden

Zo’n drie jaar geleden kocht ik mijn eerste letterbord en sindsdien heb ik er regelmatig dankbaar gebruik van gemaakt. Letterborden zijn er in vele soorten en maten en ik vind het persoonlijk iets chiquer staan dan een lightbox. Naast een zwarte variant met witte letters, scoorde ik enkele maanden later een wit exemplaar met houten lijst en zwarte letters. Een schot in de roos, want deze past niet alleen beter in ons interieur, maar sluit ook mooier aan bij de kleuren en foto’s die ik vaak gebruik voor social media. Tijdens de zwangerschap van Niene plaatste ik een enkele foto met dit hippe accessoire, maar nu besloot ik het wat vaker in te zetten. Je zwangerschap bijhouden met letterborden is niet alleen heel leuk, het is nog slim ook! Zo vermeld ik vaak het aantal weken van de zwangerschap, waardoor ik achteraf goed kan rangschikken in welke volgorde ik die leuke foto’s in mijn zwangerschapsdagboek moet plakken. Iets met zwangerschapsdementie ;) Ik verzamelde een heleboel leuke zwangerschap quotes en teksten voor op een letterbord, lees maar mee! Zoals je zult zien, ben ik vooral gecharmeerd van Engelstalige teksten :)

One more to adore quote zwanger pregnancy letter board - Mama's Meisje blog

Zwangerschapsaankondiging op een letterbord

Hoera, je bent zwanger! Je komt al snel op het punt waarbij je de op komst zijnde baby wilt delen met de rest van de wereld. De één vind het prima om een simpel berichtje rond te sturen met het blijde nieuws, terwijl de ander liever iets grootser of origineler uitpakt. Een zwangerschapsaankondiging op een letterbord is een leuke manier om de bun in the oven bekend te maken! Leuke quotes en teksten om de zwangerschap aan te kondigen die je kunt gebruiken op een letterbord:

 • One more to adore
 • Meet & greet <maand> <jaartal>, bijvoorbeeld: meet & greet june 2020
 • Deze zomer laat ik mijn buikje staan
 • We have been keeping a secret / Zullen we je een geheimpje vertellen?
 • Springtime is fun, summer is rad, fall is the first time we’ll be a mom & dad
 • The butterflies he gave me turned into 2 tiny feet
 • You think I’m fat… but I’m pregnant!
 • Baby <achternaam/koosnaampje> arriving <maand> <jaartal>, bijvoorbeeld: baby bean arriving juni 2020
 • Miracle in progress / Cuteness in progress
 • & then there were four

Teksten voor tijdens de zwangerschap

Aangezien ik wekelijks een zwangerschapsupdate plaats, scroll ik regelmatig door Pinterest op zoek naar leuke teksten voor tijdens de zwangerschap. Zo vond ik ‘oh baby, it’s a little lady‘ perfect passend bij onze gender reveal en gebruikte ik een songtekst van Bon Jovi toen ik een foto postte bij 20 weken zwangerschap. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus ik zette leuke letterbord teksten voor tijdens de zwangerschap op een rijtje:

Gender reveal (of juist niet):

 • Simpel maar doeltreffend: it’s a boy/girl!
 • Oh boy!
 • Oh baby, it’s a little lady!
 • Pink or blue, we will love you!
 • If you’re wondering he or she, so are we, in <month> we’ll see
 • He or she, what will it be?
 • Ten little fingers, ten little toes, two little eyes, one little nose, boy or girl? nobody knows!

collage letterbord voor zwangerschapsfotos - Mama's Meisje blog

Zwangerschapsquotes:

 • Kick me baby one more time
 • I’m at the point of pregnancy where if something falls on the floor, it’s dead to me
 • Trimesters of pregnancy:
  1. sick and tired
  2. aww baby kicks
  3. get this baby out!
 • Every month has an average of 30 days. Except the last month of pregnancy, which has about 1330 days
 • 39 weeks “pray for me”-  my vagina
 • I remember being able to get up without making sound effects. Good times.
 • I love you with all of my belly. I’d say my heart but my belly is much bigger
 • 20 weeks: ohh, we’re halfway there – Bon Jovi
 • I cannot decide on what name I want to yell for the next two decades
 • I love you but get out. I’m running out of womb!
 • These sweatpants are all that fit me right now
 • If heartburn during pregnancy means you’ll have a hairy baby, I’m about to give birth to Chewbacca
 • When your wife is this pregnant, you don’t eat the last of anything!
 • How to win an argument:
  1. be pregnant
  2. that’s it, you’re done
 • Everyday I’m waddlin’
 • People: wow, due any day now, huh?
  Me: well in like eleven weeks, sooo yeah
 • Peeing on a stick and preserving that stick is the start of the many disgusting things you will do as a mother
 • Roses are red, violets are blue, I’m too pregnant to rhyme, I want a cocktail
 • Not all who wander to the kitchen at midnight are lost
 • Ready to pop!

Update per week:

Naast bovenstaande zwangerschap quotes en teksten, kun je ook inspiratie halen uit verschillende leuke zwangerschapsapps. Hierin staat vaak omschreven hoe groot de baby op dat moment is en wordt veelal de vergelijking gemaakt met bijvoorbeeld etenswaren zoals groenten en fruit. Genoeg leuke opties dus om als teksten voor tijdens de zwangerschap op een letterbord te gebruiken. Bijvoorbeeld: “Baby June is the size of a sweet patatoe – Mommy is starting to feel tiny flutters – #18 weeks”

Leuke zwangerschap quotes en teksten voor op een letterbord - Mama's Meisje blog

Quotes over het ouderschap

Als de baby er dan eenmaal is, is het natuurlijk erg leuk om je ervaringen als nieuwbakken ouder te vangen in een foto mét letterbord. Ik zette de leukste quotes over het ouderschap voor je op een rijtje en daarin heb ik niet alleen de meest zoetsappige geselecteerd!

 • I don’t want to sleep like a baby, I want to sleep like my husband
 • I hate when I’m waiting for mom to cook dinner. Then I remember I’m the mom
 • Sometimes I think my Tamagotchi did not adequately prepare me for parenthood
 • Let vooral op de troep, anders struikel je erover
 • De koffie loopt, sportiever wordt het vandaag niet
 • Liever slordig gelukkig dan perfect gestrest
 • Ik kwam, zag en vergat wat ik van plan was

Welke leuke zwangerschap quotes en teksten voor op een letterbord zou jij aan deze lijst willen toevoegen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

zwangerschap aankondiging letterbord teksten quotes Pinterest ideeën voorbeelden inspiratie foto bekendmaking - Mama's Meisje blog