Het leek me leuk om weer eens een weekje bij te houden wat ik heb beleefd! Bij deze dus een nieuw weekoverzicht van wat ik vorige week allemaal meemaakte! De kledingkast van Niene uitruimen, babyshoppen met een vriendin en mijn nieuwe strijkplank! Lees je mee?

Maandag

’s Ochtends sta ik vroeg op terwijl de kindjes nog slapen. Dit is mijn eerste dag NBFM (Newborn Fit Mama) en ik bereid een heerlijk ontbijtje voor. Dat eet ik in alle rust op, waarna ik eerst Suus en dan Niene uit bed haal. Nadat ze beide zijn aangekleed en ontbijt hebben gehad, ga ik samen met Suus naar boven om de kast van Niene op te ruimen. Ze groeit als kool dus de te kleine kleertjes moeten eruit en de grotere maten moeten weer een paar plankjes naar boven opschuiven. Ook pak ik een bak leeg waarin nog meer grotere maten zitten, omdat ik anders geen lege bak heb voor de te kleine maten… Het houdt me bezig ;) Suus zit in de tussentijd lekker te lezen op haar bed. Na de lunch gaat ze naar bed en geef ik Niene de fles. Daarna maak ik even gebruik van twee slapende kindjes en beantwoord ik wat mail en typ een artikel. Daarna komt Suus weer uit bed en kijken we samen naar ‘Twee Kleine Kleutertjes‘, liedjes die eeuwenlang in je hoofd blijven hangen. Buiten regent en onweert het, dus het is gelijk donker in huis. Als Erik thuiskomt eten we samen, daarna doet hij Suus in bad en was ik Niene. Als het hele avondritueel klaar is en beide dames slapen, gooi ik nog een was in de machine, haal een doekje door het toilet en duik nog even achter mijn laptop voor wat werk. Daarna kijk ik een aflevering van ‘La Casa de Papel‘ (aanrader!) en dan gaan we naar bed!

weekoverzicht aug 2018 mamas meisje

Dinsdag

De wekker gaat vroeg, want vandaag gaan de meiden naar de opvang. Ik breng ze op tijd weg, zodat ik lekker aan de slag kan voor mezelf. Via Facebook doe ik mee met de ‘Achter de schermen challenge‘, georganiseerd door bloggers Joyce van MamaKletst en Linda van Mamaliefde. Door mee te doen aan deze challenge kan ik mijn blog stapsgewijs een opfrisbeurt geven tijdens de zomermaanden. Ik leer er ontzettend veel van, maar het kost wel veel tijd. Daarom is het ingevoerde zomerrooster op Mama’s Meisje geen slecht idee geweest! Rond half 3 stap ik in de auto op weg naar Enter. Ik heb daar afgesproken met een zwanger vriendinnetje en samen gaan we babyshoppen! Leuk hoor en ik koop zelf ook nog wat dingetjes. We hebben genoeg te bekijken want om half 6, met sluitingstijd, stappen we de winkel pas weer uit. Daarna gaan we eten bij een Mexicaans restaurant in Enter. Na een gezellig etentje ben ik om 21:00 uur weer thuis. Erik heeft de kindjes al naar bed gebracht en moet buiten nog even wat werk af maken. Ik ga douchen en kruip dan lekker op tijd in bed!

weekoverzicht aug 2018 mamas meisje1

Woensdag

Erik begint later en ook al zet ik mijn wekker vroeg, ik val weer in slaap en hij maakt me om half 9 wakker. Pffff, dat had ik even nodig. Suus en Niene blijken beide niet zo fit te zijn. Eigenlijk wilde ik vandaag naar de kinderboerderij, maar in plaats daarvan houden we een pyjamadag. Ik wil van alles doen, maar de strijk blijft allemaal liggen doordat Niene verhoging heeft en graag met mama wil knuffelen en Suus ondertussen ook aandacht wil. Suus is fan van Vaiana op Netflix. Probleem: sinds een paar weken is de film van Netflix afgehaald. Het is de enige film waar ze ademloos naar kijkt en dus kopen we ‘m op Pathé, waardoor we nog enigszins relaxt de dag doorkomen. Schermtijd, wat is dat? Het enige wat ik overdag doe, is de decoratiestickers op de stoelen voor Suus en Niene plakken. Ik bestelde ze bij Mommies&Miracles en vind het resultaat erg leuk. Als ik die avond Suus naar bed breng, zie ik ineens een grote wesp op de gordijnen zitten. Groot is nog een understatement, want ik schrik me de pleuris. Gelukkig zijn de buren thuis want Erik is gewoon aan het werk. Al snel blijkt het een hoornaar te zijn. Ik laat Suus in het campingbedje op kantoor slapen voor de zekerheid. Bah, wat een enge beesten! ’s Avonds ligt die bult strijk nog steeds op me te wachten…

weekoverzicht aug 2018 mamas meisje2

Ik ben dus zo’n moeder die…

Strijkt! Waarschijnlijk verklaart het merendeel van de lezers mij voor gek, maar ik strijk. Iedere week. And I love it! Noem het perfectionisme, maar ik kan me vreselijk storen aan gekreukte kleding. Daarom gooi ik de kinderkleding nooit in de droger, maar hang alles op een droogrek en vervolgens strijk ik dus alles. Ja, ook de rompers. Hoe leuk dat ik van Brabantia een nieuwe strijkplank kreeg toegestuurd? Deze is heel speciaal, want het is een limited edition met ontwerp van Orla Kiely. Deze strijkplank ziet er niet alleen mooi uit, hij is stevig en bevat de kwaliteit die je van Brabantia mag verwachten. In de metalen strijkhouder kan ik het strijkijzer plaatsen en het werkblad is breed, wat sneller werkt. Ik kan ‘m afstellen op verschillende hoogtes, dus zowel zittend als staand strijken is met deze eye-catcher mogelijk. Eenmaal ingeklapt of uitgeklapt zit er een beveiliging op, zodat de strijkplank in de juiste stand blijft staan en de anti-slippoten zorgen ervoor dat hij op z’n plek blijft staan. Ik ben een gelukkig mens, want zoals je ziet past deze Orla Kiely x Brabantia strijkplank perfect in mijn interieur en aangezien ik ‘m regelmatig voor de dag haal, is een strijkplank een musthave voor mij!

brabantia strijkplank

Donderdag

Na een kort nachtje ga ik vroeg uit bed om de dames aan te kleden en ontbijt te geven. Ze zijn gelukkig beide weer wat fitter en aangezien de zon schijnt, gaan we na het eten even een uurtje naar de kinderboerderij. We zijn de enigen en Suus heeft de glijbaan voor zich alleen. Waar ze dus ook eerst 387 keer vanaf wil, voordat we verder mogen lopen naar de zand- en waterspeelplaats. Daarna zorg ik dat ik niet meer langs de glijbaan loop, maar direct naar de uitgang, om een drama te voorkomen. Missie geslaagd! Eenmaal thuis eten we fruit en daarna komen mijn ouders langs. Die bofkonten gaan op vakantie naar Aruba en komen vakantiespullen lenen. Pfff, ik ben echt vreselijk jaloers en krijg altijd instant heimwee als vrienden of familie naar de Antillen gaan. Met de kofferset, wereldstekkers en nog een hele bups van everything you need in paradise, nemen we afscheid en daarna krijgt Niene de fles. Als zij slaapt, duik ik even achter mijn laptop om mijn mail te checken. Als Suus uit bed komt lezen we boekjes en kleuren we samen. Daarna kook ik eten, doe beide meisjes in bad en daarna lekker in bed. Erik is vanavond laat thuis dus ik heb de tv voor mij alleen. En ik kijk La Casa de Papel, super spannend!

weekoverzicht aug 2018 mamas meisje3

Vrijdag

Vroeg opstaan! Vandaag brengt Erik de kinderen weg en kan ik lekker op tijd aan het werk. Ik stond alleen op met een nare hoofdpijn en flink verkouden, dus mijn to do list wordt niet veel korter vandaag. Tussen de middag maak ik een salade voor twee dagen en ’s avonds eet ik een tosti. Lekker makkelijk en dieet-proof. De plannen voor onze vakantie wijzigen. We zouden eigenlijk een weekend naar familie in Friesland maar vanwege een verbouwing kan dat niet doorgaan. Uiteindelijk vinden we, mede  dankzij de tips die ik kreeg naar aanleiding van mijn Instagram Story, een leuke bestemming en boeken we. Zin in! ’s Avonds kruip ik lekker op tijd mijn bed in, hopelijk morgen weer fris en fruitig!

img 5851

Zaterdag

Erik geeft de kindjes ontbijt, dus ik kan net even iets langer blijven liggen. Om 08:00 uur sta ik op en besluit ik dat het vandaag een goede dag is voor my all time favourite day: pyajamadag! We starten rustig op en ik ga eerst met Niene in bad. Het duurt niet lang voordat Suus er ook bij in zit, dus het is een waterballet in de badkamer. Ik stort me daarna op de eeuwige was, opruimen en schoonmaken en doe dat lekker in mijn campingsmoking. Suus trekt het hele tijdschriftenrek leeg en mijn slippercollectie uit de kast, Niene vermaakt zich in de wipstoel en Erik is buiten aan het werk. Als de meiden tussen de middag slapen, lunch ik met de left over salade van gister, La Casa de Papel en de was op de bank. Ook doe ik nog een megabestelling via de H&M app. Ik kan niet kiezen en wil alles in het echt zien. Ik verwacht dus een hele grote doos met kinderkleding volgende week en heb me voorgenomen verstandig te kiezen tussen al het leuks. Benieuwd of dat gaat lukken :D Voor mezelf mag ik voorlopig niet shoppen, eerst maar eens een heleboel afvallen en dan weer opnieuw ‘shoppen’ in mijn eigen kledingkast!  ’s Avonds kijken we samen weer onze favoriete serie (ja, die Spaanse) en ben ik stiekem al heel benieuwd wat de weegschaal morgen zegt…

weekoverzicht aug 2018 mamas meisje4

Zondag

Vandaag is weegdag! Super spannend, want zal ik zijn afgevallen na één week NBFM? Ik durf bijna niet te kijken maar ben 1,7 kilo kwijt! Woooow, superblij mee! En dat geeft me meteen weer heel veel motivatie om door te gaan. Op naar de volgende weegdag! De ochtend doen we lekker rustig aan, want na het middagslaapje gaan we naar een tentfeest! Ik hoor je denken: “naar een wat???“, maar als je uit het Oosten des lands komt, weet je allang wat ik bedoel. Iedere zomer houdt elk dorp in de omgeving een eigen dorpsfeest en dat speelt zich meestal af in een weiland, in zo’n grote witte feesttent. Wij gaan dus naar Buurse, waar dit weekend feest is! Voor Niene is het de eerste keer, al vindt ze het wel prima in de Maxi-Cosi. Voor de kinderen zijn er veel leuke activiteiten zoals een ballenbak, springkussen en een grote bult speelzand. Suus vermaakt zich prima samen met een vriendinnetje en na twee uur gaan we weer naar huis. Na het eten nog even wassen, tandenpoetsen en een verhaaltje en dan ligt Suus in bed. Niene wil nog graag even met mama knuffelen, ook geen probleem. Ik maak dit weekoverzicht af en kijk weer uit naar een nieuwe week. Erik moet nog één week werken en dan heeft hij vakantie!

weekoverzicht aug 2018 mamas meisje5Hoe was jouw week? Strijk jij ook de was van de kinderen? En hou je ook wel eens pyjamadag? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin