Morgen is Niene 5 maanden en hoewel ik de afgelopen weken op mijn eetpatroon lette, lukt het afvallen nog niet zo goed als ik wilde. Ik was er klaar mee, meldde me aan voor Newborn Fit Mama en postte hierover op Instagram. Vandaag vertel ik meer over de afgelopen maanden en mijn keuze. Lees je mee?

After Pregnancy Blues

Na twee zwangerschappen stond het getal ‘101’ op mijn weegschaal. Daar werd ik niet vrolijk van en dus besloot ik de touwtjes weer eens wat aan te trekken. Minder snoepen, regelmatig eten, meer gezonde tussendoortjes en bla bla bla. Na twee maanden veranderde het getal in ’98’ en was ik niet echt tevreden. Ik miste vooral de motivatie om mijn nieuwe (of eigenlijk: oude) leefstijl echt door te zetten en zat in een soort After Pregnancy Blues: ik wist dat ik iets wilde veranderen, maar het ‘ik ben pas bevallen‘ excuus kwam me nog net iets te handig uit. Dus mocht ik van mezelf nog even genieten van allerlei lekkers en kon ik doordeweeks enorm mijn best doen, maar dan in het weekend weer een zak chips leeg eten. Dat gaat ‘m niet worden, hè? Ten slotte zou juist ík dat toch allemaal moeten weten?

img 6098

Ik ben nota bene afgestudeerd als diëtist

Ja, je leest het goed: deze bloggert heeft gedurende vier jaar in Groningen rondgehangen en is afgestudeerd als diëtist. Lekker gezond bezig zijn, drie tot vier keer per week sporten en ik voelde me heerlijk! Ik was nooit een maatje 36, altijd maat 40, maar damn wat zou ik mijn lichaam van toen weer graag willen hebben. Zoals veel lezers wel zullen weten, veranderde dat als donderslag bij heldere hemel toen ik zwanger werd van Suus. Ik raakte mijn baan kwijt, voelde me alles behalve vrolijk en kreeg last van mijn bekken. Vervolgens hield ik zoveel vocht vast dat ik bijna uit elkaar knapte en groeide mijn gewicht tijdens die zwangerschap met 45 kilo. In de drie weken na de bevalling raakte ik weer 27 kilo kwijt (voornamelijk vocht, baby en vocht) en daardoor was mijn lichaam zo van slag, dat ik er acht maanden over heb gedaan om weer enigszins op de been te komen. Ik woog 80 kilo toen ik zwanger werd van Suus en 8 maanden na haar geboorte woog ik 88 kilo. Toen kwam de klad erin en 4 maanden later was ik opnieuw zwanger. Deze keer groeide ik ‘maar‘ 22 kilo (dat was voor mij dus helemaal niet veel in vergelijking met de eerste keer), alleen was er deze keer veel minder vocht. En dus bleven er nogal wat ‘restkilo’s‘ plakken van het gesnaai tijdens mijn tweede zwangerschap en het niet kunnen sporten vanaf de eerste zwangerschap. Want hoewel ik tussentijds afviel, ben ik nooit klachtenvrij geweest en waren de bekkenklachten vanaf week 1 weer volledig terug toen ik opnieuw zwanger was. Al met al ben ik nu verre van wie ik wil zijn. Zou er nog maandenlang over kunnen klagen, maar er verandert niets met alleen maar klagen en nadenken. Wie zijn billen brand moet op de blaren zitten: 20 kilo moet eraf!

img 5743

Newborn Fit Mama

Via Instagram volgde ik Kimberley al een hele tijd, omdat zij Kelly Caresse begeleidde tijdens het back in shape komen na haar zwangerschap. Enorm inspirerend en daarom besloot ik me nu aan te melden. Over een tijdje ga ik jullie uitgebreid vertellen hoe het me bevalt. Ik heb de app al uitgebreid bekeken en deze staat bomvol recepten, ik kan mijn metingen bijhouden en het allerbelangrijkste: ik kan mijn resultaten, maaltijden en moeilijke momenten delen met andere mama’s in de community! Precies om die reden heb ik voor Newborn Fit Mama gekozen, omdat ik die stok achter de deur echt heel erg nodig heb. Aan de kennis ligt het totaal niet, ik heb ten slotte vier jaar lang met mijn neus in de voedingsboeken gezeten. Maar when life knocks you down en je krijgt tegenslag op tegenslag, zie dan jezelf maar eens bij elkaar te rapen. Mij lukte het toen niet, maar ik ben er zeker van dat het me nu WEL gaat lukken! Ik ga jullie regelmatig op de hoogte houden via de blog en mocht je toevallig ook bezig zijn met Newborn Fit Mama: let me know! We kunnen elkaar volgen in de app! Tot de volgende update!

Hoe zat het met jouw kilo’s na de zwangerschap? Hoe ben jij weer back in shape gekomen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin