Maakte ik me bij de komst van ons eerste kindje nog druk over de kleur van de dekentjes en of ik wel genoeg kleertjes had, nu is onze ‘baby uitzetlijst’ van hele andere proporties. Wat moeten we nog aanschaffen voor de komst van baby nummer twee? Ik laat het vandaag allemaal zien!

Baby uitzet: van leuk naar praktisch

Heel wat uitzetlijstjes zijn de revue gepasseerd bij mijn eerste zwangerschap. Wie verzint het dat er maar 6 hydrofiele doeken op staan? Toen ik nog geen baby-ervaring had, nam ik het allemaal aan en kocht braaf wat erop stond. Hetgeen waar ik me het meest mee bezig hield, was: ‘ziet het er leuk uit? Past het bij de rest van de babyspulletjes?‘. Gaandeweg krijg je vanzelf door wat voor onzin je soms hebt aangeschaft en van welke dingen je echt te weinig hebt. Ik noem weer die hydrofiele luiers! Met andere woorden, het gaat van ‘leuk‘ naar ‘praktisch‘. En praktisch, dat is de lijst met spullen die wij moeten kopen voor de komst van baby nummer twee. Al vindt deze mama het een uitdaging om praktische spulletjes te kopen die er ook nog eens leuk uitzien. Zullen we dan maar?

IMG 8361

Een buggy voor Suus

Het dilemma duowagen of meerijdplankje heb ik al eens uitgebreid behandeld. Zoals je kon lezen, kiezen wij voor een meerijdplankje. Voor de dagjes weg en langere stukken willen we een buggy voor Suus aanschaffen. Ik heb er al eentje op het oog: de Nexo van Mutsy. Een tijdje geleden vroeg ik op Insta Stories naar ervaringen van mama’s die er al eentje hebben en die waren allemaal positief! We gaan binnenkort dus even testritjes maken in een babywinkel en dan de knoop doorhakken.

Mutsy

Een traphekje

Bovenaan de trap moet nog een traphekje komen. Heeft iemand trouwens een goede tip? Ik lees zo vaak dat er allerlei gebreken aan zitten terwijl ze als beste uit de test kwamen. Dus heb jij een stevig en betrouwbaar traphekje, wil je de naam van het merk dan even noemen in de comments? Dankje!

Een tweede camera voor de babyfoon

Van mijn ouders kregen we met de geboorte van Suus een prachtige babyfoon met camera, de Luvion Essential. Deze babyfoon kan worden uitgebreid met een extra camera, die we willen aanschaffen voor op de babykamer. Wij slapen zelf namelijk beneden en de kindjes boven, dus vinden we het prettig om op die manier beide dames in de gaten te houden!

Naamloos

 

Hydrofiele doeken

Volgens mij kun je nooit genoeg hydrofiele doeken en swaddles hebben. Naast de bekende vierkante witte exemplaren ben ik dol op de varianten met leuke kleurtjes en printjes! Deze van Jollein met bloemetjes en stipjes vind ik erg schattig.

Nog aanschaffen tweede kindje

Het eerste pakje voor de baby

Het allereerste pakje voor de baby staat hoog op de prioriteitenlijst, dat snap je natuurlijk. Best lastig, er is zoveel leuks! En vind het ook mooi en symbolisch. Suus heeft haar eerste pakje echt maar één keer aangehad en daarna heb ik het weggelegd om te bewaren. Dat ben ik nu weer van plan!

Een tweede familyfix

We hebben er al eentje en die bevalt heel goed, dus met de komst van baby twee willen we nog een Maxi Cosi Familyfix aanschaffen. Die komen in mijn auto, want ik rijd nog het meest rond met kinders. Erik heeft voor Suus een autostoeltje dat met gordels wordt vastgemaakt, maar hij neemt Suus minder vaak mee. En aangezien ik naast gemak, veiligheid ook erg belangrijk vind, schaffen we er een Familyfix bij aan. Die willen we, net als de eerste, het liefst tweedehands kopen.

Een tweede Stokke Tripp Trapp stoel

Nog zo’n item waar we er al één van hebben, maar waarvan we er nog eentje willen kopen. De Stokke Tripp Trapp bevalt heel goed en we hebben er destijds een newborn set en baby set bij gekocht. Dus ik ben al uitgebreid aan het speuren naar nog een tweedehands exemplaar!

Nog aan te schaffen voor tweede kindje

Flessen en spenen

Hoewel ik van dr. Brown nog een nieuwe flessenset heb liggen, wil ik ook van Difrax een set klaar hebben liggen. De vorige keer was het namelijk midden in het weekend, ’s avonds laat dat we met een nieuwe voeding waren gestart die iets dikker was. En toen kreeg Suus het dus niet naar binnen. Los dat maar eens op met een schreeuwende baby, geen goede fles en dan? Hele huis op de kop gezet en toen maar een gat in de speen gemaakt. Niet echt ideaal dus! Dat gaan we deze keer beter doen door een paar verschillende opties in huis te hebben!

Nog aan te schaffen voor tweede kindje2

Een nieuwe luiertas

Toen we de Joolz kinderwagen kochten, zat er een luiertas bij. Ik gebruik ‘m nog wel, maar echt handig vind ik het ding niet. Zo zit er geen rits in, maar sluit de tas met een flap met magneten. Daardoor ben ik wel eens wat kwijtgeraakt toen de tas scheef kwam te hangen aan de wagen. Verder vind ik dat er nu zoveel leuke tassen verkrijgbaar zijn die er een stuk leuker uitzien, dus wil ik gewoon een nieuwe. Zo vind ik de tassen van Little Company erg mooi, vooral de cognackleurige, maar heb ook een mooie gezien van Kidzroom in taupe.

Nog aan te schaffen voor tweede kindje1

Eventueel: extra beddengoed

In principe gaat de baby eerst in een wiegje bij ons op de kamer slapen. Toch zou ik haar de slaapjes overdag wel graag op haar eigen kamertje laten doen. Afhankelijk van of Suus dan al in het peuterbed slaapt of toch nog in een ledikant, moeten we er extra beddengoed bij kopen. Dit puntje staat dus op het ‘eventueel‘ lijstje.

Wat moest jij allemaal aanschaffen voor de komst van een tweede/(derde/vierde enz.) kindje en in hoeverre verschilde dit van de baby uitzetlijst voor de eerste? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter

Liefs Karin