Over een klein half jaartje gaat Elin naar de basisschool en daarom testten Ilse en zij de leuke voorbereidingsspelletjes en oefenboekjes van Deltas uit! Vandaag vertelt Ilse hier meer over én we mogen ook een pakketje weggeven!

Bijna naar de basisschool!

Jeetje, wat vliegt de tijd! Nog een klein half jaartje en onze oudste wordt 4 jaar. En dat betekent dat ze naar de basisschool mag…*slik*. Eerlijk is eerlijk, tegen die tijd is ze er wel aan toe. Ik merk nu al aan haar dat ze het tussen de peuters wel leuk vindt maar op het kinderdagverblijf is ze ’s middags toch liever op de bso dan op het dagverblijf. Tijd voor wat meer uitdaging dus. Als moeder wil ik mijn dochter graag voorbereiden op haar basisschool periode en omdat ze ook interesse toont in het leren van nieuwe dingen zijn we hier regelmatig mee bezig. Het uitproberen van een aantal producten uit de Deltas lijn voor kindjes van 3- 4 jaar was Elin dan ook op het lijf geschreven. We mochten de volgende drie producten testen: de Speel- en leerkaarten: mijn eerste geheugenspel met woordjes; het Leerrijk Spelletjesblok; en een boekje met leuke oefenspelletjes als voorbereiding op groep 1.

Speel- en leerkaarten vanaf 3 jaar

Het eerste product wat we probeerden was de set met speel- en leerkaarten. De set bestaat uit 50 kleurige kaarten met voor kinderen duidelijke en herkenbare afbeeldingen. Je kan er memory mee spelen of (en dat was Elin haar favoriet) we speelden een spelletje waarbij ik een aantal kaarten neerlegde waar Elin dan een tijdje naar mocht kijken. Vervolgens moest ze haar oogjes dichtdoen en haalde ik een kaartje weg. Aan haar om nu te raden welk kaartje ik weg had gehaald!

Zowel memory als het spelletje met de verdwenen kaart trainen het geheugen en het concentratie- en waarnemingsvermogen van je kindje. En het leuke is dat je het zo uitdagend kan maken als je zelf wilt. In het begin gebruik je bij het spelen van memory bijvoorbeeld maar 10 kaarten en als je merkt dat je kindje het onder de knie heeft leg je er steeds wat meer kaarten bij. Dit geldt ook voor het spelletje met de verdwenen kaart; hoe meer kaarten je neerlegt, hoe groter de uitdaging!

Deltas Speel- en leerkaarten – Mijn eerste geheugenspel met woordjes (vanaf 3 jaar) is o.a. verkrijgbaar bij bol.com voor €10,95 (ISBN: 9789044750133)

Review Deltas winactie1

Leerrijk spelletjesblok

Het tweede product wat we mochten proberen was het Deltas Leerrijk Spelletjesblok. Hierin staan allerhande opdrachtjes met tekeningen van ‘zoek de verschillen’ tot aan tel-opdrachten. Elin vond met name het maken van een tekening door middel van het verbinden van stipjes erg leuk. Daarbij mocht ze voor het eerst met een pen aan de slag, wat nog best een hele uitdaging is. Je kindje leert dus ‘schrijven’, logisch nadenken en het waarnemen van details. En dat alles spelenderwijs; een win-win situatie wat mij betreft.

Deltas Leerrijk spelletjesblok (3-4 jaar) is o.a. verkrijgbaar bij bol.com voor €6,95 (ISBN: 9789044750980)

Zo leuk is oefenen!

Het laatste product was het boekje met oefenspelletjes als voorbereiding op groep 1 (hoewel de vorige spelletjes dit volgens mij ook doen maar op dit boekje staat het specifiek vermeld). Net als in het spelletjesblok staan in dit boekje ook weer allerhande opdrachtjes met tekeningen. De opdrachten liggen qua niveau iets hoger dan de opdrachten uit het spelletjesblok. Met de spelletjes uit dit boekje leert je kind om logisch na te denken, associaties te maken en leert hij of zij bijvoorbeeld het verschil tussen groot en klein, dik en dun enzovoorts.

Deltas Zo leuk is oefenen! Leuke oefenspelletjes (3-4 jaar) is o.a. verkrijgbaar bij bol.com voor €4,95 (ISBN: 9789044750058)

Review Deltas winactie

Een kleine voorbereiding op de basisschool

Met deze oefenboekjes van Deltas is de voorbereiding op de basisschool echt een feestje. Het zijn boekjes met felle kleuren, duidelijke tekeningen en uitdagende opdrachten. Naast de lijn voor kindjes van 3-4 jaar heeft Deltas ook nog andere lijnen, allemaal aangepast op de leeftijd van je kind. Zo zijn er boekjes voor als je kind leert schrijven, rekenen, lezen en noem maar op. Dit alles uiteraard spelenderwijs. Nog urenlang speel- en leerplezier in het verschiet dus. En dan moet de basisschool nog beginnen!

SAM 4946 001

WIN: Een set oefenboekjes van Deltas!

Ilse en Elin zijn niet de enige die deze leuke set boekjes mochten ontvangen. We mogen ook een set oefenboekjes van Deltas weggeven! Wil je kans maken op deze leerzame voorbereidingsboekjes? Lees dan even goed wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten waarom je deze leerzame prijs wilt winnen!
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt op woensdag 7 februari op de blog bekend gemaakt. Meldt de winnaar zich niet binnen 48 uur na bekendmaking, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. 

Liefs Ilse 1

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

Review voorschoolse oefenboekjes spelletjes oefenbladen voorbereiding basisschool - Mama's Meisje blog