Als je twee bent én binnenkort grote zus wordt, dan is het tijd voor een heuse peuterkamer… De afgelopen maanden hebben we flink verbouwd om ruimte te maken voor onze gezinsuitbreiding en dat betekent: een nieuwe slaapkamer voor Niene! In de roomtour van vandaag laat ik het resultaat zijn van dit fijne plekje mét alle details. Kijk je mee?

Peuterkamer roomtour

Hij stond al een tijdje op de planning: de peuterkamer roomtour! Niene is namelijk enkele weken geleden verhuisd van de babykamer naar haar nieuwe slaapkamer en ik kon niet wachten om het resultaat op de blog te laten zien. Met een derde kindje op komst hebben we de afgelopen maanden flink verbouwd. Zo hebben we twee extra kamers aan onze bovenverdieping toegevoegd. Een werkruimte annex logeerkamer waar ik voortaan los kan gaan op de content voor Mama’s Meisje én een nieuwe slaapkamer voor Niene. Ook is er een tweede toilet boven en dat is ontzettend fijn. Vorig jaar oktober deelde ik een moodboard met mijn beoogde plannen voor dit kamertje. Spoiler alert: het is voor een groot gedeelte anders geworden, maar daarom niet minder mooi! Ik ben ontzettend blij met het resultaat, kijk maar mee!

Inspiratie van babykamer naar peuterkamer - Mama's Meisje blog

Vrolijke kamer met dieren

In eerste instantie was ik van plan om veel met wit, hout en lichtblauw te doen. Dat is een béétje anders uitgepakt, omdat ik al snel allerlei leuke accessoires spotte die totaal niet bij lichtblauw passen. Toch is het thema van deze nieuwe peuterkamer onveranderd gebleven: het moest een vrolijke kamer met dieren worden. Niene is namelijk gek op dieren en ik wilde het niet te zoetsappig maken, omdat ze een stoere dame is. Haar zus is bijvoorbeeld veel meer into unicorns, prinsessen, Frozen en alles wat roze is. Daarnaast wilde ik voldoende ruimte creëren om (toekomstig) speelgoed en boeken op te bergen en moest alles natuurlijk ook in het geheel van de rest van ons huis passen. Uiteindelijk is het kamertje dus niet helemaal zo geworden als ik van te voren voor ogen had, maar het past perfect bij het vrolijke meisje dat Niene is en het is een heel fijn plekje geworden, waar ze nu al een aantal weken goed slaapt! In deze peuterkamer roomtour zal ik je alles laten zien en vertel ik natuurlijk ook waar we alle items vandaan hebben.

Ikea meegroeibed - Mama's Meisje blog

Behang en muurverf

Voordat we aan de slag konden met behang en muurverf, hebben we de muren en het plafond laten stucen en voorbehandeld met voorstrijk. Vervolgens hebben we de wanden die geverfd zouden worden, eerst voorzien van glasweefselbehang. We hebben daarna twee kleuren muurverf gebruikt: RAL 9010 voor de witte basis en Precious Pink uit de Gamma Wood&Wall collectie voor het verven van de lambrisering. Beiden zijn voorzien van twee lagen, zodat het mooi dekkend is. Het hartjesbehang scoorde ik bij Kwantum, zoals je ook kon zien in de blog over het moodboard. Deze had ik al een tijdje liggen omdat het steeds op was en ik bang was dat ik mis zou grijpen. Niets is minder waar, want het behang is nog steeds verkrijgbaar. De laminaatvloer is tweedehands en kregen we van familie. De kleur is iets donkerder dan de vloer die we op de babykamer en de kamer van Suus hebben liggen, maar past alsnog perfect in ons interieur. De basis was gelegd en ik was  sprakeloos wat een beetje muurverf en een gezellig behangetje al kunnen doen!

Ikea Pax garderobekast ervaring voorbeeld - Mama's Meisje blog

collage nieuwe meisjeskamer slaapkamer kinderkamer inspiratie jungle dieren rotan hip IKEA kindermeubels - Mama's Meisje blog

Kindermeubels van IKEA

Net als bij de peuterkamer van Suus, kozen we ook voor Niene’s nieuwe kinderkamer voor de kindermeubels van IKEA. Onze ervaringen hiermee zijn erg goed: degelijke meubels voor een prima prijs. We kozen voor hetzelfde meegroeibed als Suus ook heeft. Daarnaast is de PAX-kast geen onbekende, al is de indeling net iets anders doordat dit een lagere variant is. Zo heeft Niene in haar kast geen legplank boven de kledingroede omdat we anders niet wegkwamen met de hoogte. Daarnaast vielen we wederom voor de STUVA collectie, maar deze keer gingen we niet voor de typische speelhoek waarvan we er al twee in huis hebben. Om deze combinatie te maken, gebruikten we twee basiselementen waar we op één een boekenkast plaatsten. De frontjes waren alleen verkrijgbaar in model ‘Fritids‘, wij kozen voor wit maar er zijn nog allerlei kleuren verkrijgbaar die op deze basiselementen passen. De boekenkast is in twee dieptes verkrijgbaar. Als je de lade uit het basiselement haalt en er een stoeltje voor zet, ontstaat er een soort mini speelhoek. Precies goed op haar leuke kamertje!

wandhanger en keukenrek kwantum - Mama's Meisje blog

gehaakte wandhanger leeuw jungle peuterkamer rotan bloempotjes - Mama's Meisje blog

Accessoires

Toen alle kindermeubels van IKEA in het kamertje stonden, was het tijd om de boel in te richten! Qua accessoires had ik een tijdje geleden al geshopt. Zo kun je in deze shoplog terugvinden waar ik de kussens, stoffen wandhanger, bamboe lamp en het verschillende beddengoed gekocht heb. Het dekbedovertrek dat op de foto staat, is trouwens afkomstig van de Lidl en kocht ik vorig jaar al als cadeautje rondom de decembermaand. Aan de muur hangen een keukenrek dat ik bestelde bij Kwantum en een gehaakte wandhanger in de vorm van een leeuw die een familielid voor me maakte en de stoffen wandhanger met giraf die je terugziet in de shoplog. Voor in de vensterbank kocht ik bij IKEA twee rotan bloempotjes en nepplanten. Het fotolijstje is ook van IKEA, de canvaskaart kocht ik ooit bij een winkeltje op Texel en het houten konijn is afkomstig van AliExpress. De ronde dozen bovenop de kledingkast scoorde ik een tijdje geleden bij Wibra, net als de roze glazen kaarsenhouders (waar uiteraard geen kaarsjes in zitten). De canvas mand met stippen waar alle knuffels in zitten, komt van Trekpleister. De geboortekist (gemaakt door Kaatjes Kwast) en het geboortestoeltje zijn in de stijl van het geboortekaartje van Niene en kregen we destijds cadeau. Op de vloer ligt een kleed met stippen en een leeuw, deze kocht ik ooit bij Lidl voor de kamer van Suus. Qua raamdecoratie hebben we het simpel gehouden: we bestelden witte, verduisterende rolgordijnen bij Gamma. Helaas ging er iets mis met onze bestelling en moest alles weer retour. Op de foto is dit dus nog niet bevestigd en voor nood hebben we er tijdelijk een dekbedhoes voor geschroefd, zodat Niene al wel op haar nieuwe kamer kon slapen en de wenperiode straks niet precies samenvalt met de kraamtijd (lees: je kunt ook too much slaaptekort opzoeken).

Kinderkamer dieren peuter dierenkamer - Mama's Meisje blog

Perfecte peuterkamer

Er moest heel wat werk verzet worden, maar in mijn ogen is het de perfecte peuterkamer geworden. Ik ben heel blij met het resultaat: vrolijk, kleurrijk, praktisch… Het past precies bij Niene en hoewel ze nu nog in haar ledikantje op deze kinderkamer slaapt, zal ze straks nog meer plezier beleven wanneer ze in het ‘grote’ bed mag en ook kan spelen op haar kamer!

Wat vind jij van deze peuterkamer roomtour? Welke stijl heb jij op de kinderkamer(s)? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

 

peuterkamer inspiratie dieren kinderkamer Pinterest - Mama's Meisje blog

roomtour peuterkamer voor een meisje Pinterest - Mama's Meisje blog