Het heeft even geduurd, maar daar is ie dan: de uitgebreide review van de Thule Sleek duo kinderwagen voor baby en peuter die wij mochten testen! Spoiler alert: we zijn zo tevreden, dat we het reviewexemplaar gekocht hebben. Lees je mee?

Dat hebben wij toch niet nodig?

Tijdens mijn tweede zwangerschap waren wij er al snel over uit: een duowagen zou er bij ons niet komen! Dat hebben wij toch niet nodig? Ik schreef er destijds zelfs een artikel over en moest er niet aan denken om met zo’n gigantisch bakbeest door de winkels te lopen. Nee, ik zou voldoende hebben aan een meerijdplankje en dan konden wij ons vast prima redden. Inmiddels is Niene ruim 7 maanden bij ons en raad eens wat: ik kom terug op wat ik toen geschreven en gezegd heb. Waarom ik nu wél heel blij ben met onze duowagen, dat ga ik je uitgebreid vertellen. Wij mochten namelijk de nieuwe Thule Sleek testen en waren aan het eind van deze testperiode zó tevreden, dat we ‘m tegen een gereduceerd tarief hebben aangeschaft. In dit artikel vertel ik over mijn eigen ervaringen en beantwoord ik de vragen die binnen zijn gekomen via social media.

Tweede kindje: mijn ervaring met het meerijdplankje

Eind september kregen we de Thule Sleek duo kinderwagen binnen om een maandje uit te testen. Inmiddels was Niene al een tijdje bij ons en liepen we tegen een aantal praktische problemen aan. Tot dan toe maakten we gebruik van een kinderwagen (geschikt voor één kindje) in combinatie met een meerijdplankje. Voor langere uitstapjes hebben we daar een losse buggy bij. Voor korte uitstapjes nam ik het kinderwagenonderstel mee, waarop ik de Maxi-Cosi klikte en zette ik Suus op het meerijdplankje. Op zich ging dat prima, maar Suus hield het staan niet zo lang vol en ging ook wel eens vervelend doen, bijvoorbeeld wegrennen. Daar had ik me geestelijk wel op voorbereid, ware het niet dat ik door die bekkenklachten al blij was als ik het rondje winkels kon volhouden. Regelmatig moest ik dan ook nog een zware peuter tillen omdat ze weigerde op het plankje te blijven staan of er vandoor ging. Een ander punt is dat wij buitenaf wonen, op een boerderij. Ik vind het heerlijk om er met de kindjes op uit te gaan want we wonen in een prachtige omgeving, maar een dwarse peuter op een meerijdplankje op buitenwegen is absoluut levensgevaarlijk. Want wat doe je als je kind wegrent en er komt een auto of tractor aangereden met hoge snelheid? Er is altijd één kind die op dat moment meer gevaar loopt: de rennende peuter of de slapende baby die liggend in de kinderwagen in de berm staat. Ik moest er toch één alleen laten… Daarbij opgeteld kwam dat ik amper noemenswaardige afstanden kon wandelen, omdat Suus het niet zo lang volhield op het plankje. Achteraf was dit allemaal te verklaren door de diagnose die we afgelopen zomer kregen en hoewel ze al veel energieker is, zijn zulke dingen echt nog veel te hoog gegrepen. Bottom line: deze mama kon er alleen op uit als papa een thuiswerkdag had (dan bleef er dus één kind thuis) en anders zat ik best wel aan huis gebonden. Toen ik de kans kreeg om de Thule Sleek te testen, was ik dan ook best heel blij over het feit dat ik er nu alléén op uit kan met beide dames.

Review Thule Sleek duo kinderwagen duowagen - Mama's Meisje blog

Thule Sleek duo kinderwagen

Bij het ontvangen van de Thule Sleek duo kinderwagen pakte ik de grote doos meteen enthousiast uit en begon de duowagen in elkaar te zetten. Dit leek me van te voren een ingewikkeld werkje, maar ik heb het helemaal zelf voor elkaar gekregen. Ik zou je zelfs aanraden dit (indien mogelijk) zelf te doen, want het helpt je later in het gebruik ook makkelijker te snappen hoe alles werkt. Het allergrootste voordeel van deze kinderwagen is dat deze zowel in ‘mono‘ als in ‘duo‘ variant kinderwagen te gebruiken is. Je kunt dus één reiswiegje of peuterzitje op het onderstel zetten en dan zie je helemaal niet dat deze wagen ook geschikt is als duo! Door middel van enkele adapters is de kinderwagen makkelijk om te bouwen tot duo kinderwagen. Door één set adapters komt het peuterzitje wat hoger te zitten. Vervolgens bevestig je een set adapters op de voorkant van het frame en daar kun je de tweede zitting of wieg bevestigen. Een kind kan de was doen!

Adapters duo kinderwagen review Thule Sleek - Mama's Meisje blog

Verschillende mogelijkheden van de Thule Sleek

De basisset van de Thule sleek bestaat uit een frame, een reiswieg en een peuterzitje met bijbehorende adapters. Hiermee kun je de combinatie maken zoals je op de bovenste foto ziet. Zoals ik vertelde, is het ook mogelijk om de kinderwagen voor één kindje te gebruiken. Zo kun je de reiswieg of het peuterzitje als enige mogelijkheid op het frame bevestigen door de adapters weg te laten. Hierdoor zie je dus niet dat deze kinderwagen ook geschikt is voor duogebruik. Kijk maar eens naar deze foto’s:

thule sleek kinderwagen mono enkel 1 persoons

Thule Sleek duowagen met twee peuterzitjes

Na de testperiode besloten wij deze kinderwagen aan te schaffen en bestelden er daarom een tweede peuterzitje bij, omdat Niene daar binnenkort al in kan zitten. De twee peuterzitjes kunnen op drie verschillende manieren worden bevestigd. Hierbij vind ik op dit moment optie 2 (in het midden) de meest praktische. Ik laat Niene dan naar mij kijken en Suus kan om zich heen kijken. Bij optie 1 (links) leunt het voetenstuk op de boodschappenmand en ziet het kindje in die zitting minder. Bij optie 3 (rechts) moet je goed opgevoede kinderen hebben, want ik voorzie geschop van kind 1 tegen het zitgedeelte van kind 2. Lucky for me dat ik daar nog geen getuige van ben geweest, maar wat niet is kan nog komen ;)

thule sleek kinderwagen twee peuterzitjes duo duowagen

Thule Sleek met Maxi-Cosi autostoeltje

Ook bestelden we een set adapters, zodat ik de Maxi-Cosi op de kinderwagen kan zetten. De Thule Sleek kent verschillende mogelijkheden als het gaat om gebruik voor het vervoeren van een Maxi-Cosi autostoeltje. Zo kun je er ook in dit geval, door middel van de speciale adapterset, voor kiezen om het frame van de kinderwagen voor één kindje te gebruiken met de Maxi-Cosi erop bevestigd. Maar er zijn meer varianten! Twee Maxi-Cosi’s, één Maxi-Cosi en de reiswieg of het peuterzitje en ook nog in verschillende combinaties. Kijk maar eens naar het plaatje hieronder, dan zie je ook de mogelijkheid met twee reiswiegen!

thule sleek duo kinderwagen mogelijkheden opties

Thule sleek duo kinderwagen duowagen maxi cosi adapters review - Mama's Meisje blog

Thule Sleek duo kinderwagen inklappen en vervoeren

Deze duo kinderwagen is iets groter dan de ‘enkele‘ kinderwagen die wij hiervoor hadden, daarom was ik erg benieuwd hoe het zou gaan met inklappen en vervoeren. Deze wagen is alleen in losse onderdelen in te klappen. Voordat je het frame kunt inklappen, dien je het zitje en/of de reiswieg te verwijderen. Het peuterzitje verwijder je door beide knoppen aan de zijkant van het zitje gelijktijdig in te drukken en het zitje van het frame omhoog te tillen. Dit zie je bij veel andere merken ook terug. Maar de manier van het verwijderen van de reiswieg bij de Thule was voor mij nieuw. Dit doe je door het knopje aan de bovenzijde van de kap in te schuiven en vast te houden terwijl je de reiswieg van het frame tilt. Ik vind dit erg slim bedacht en de kans op ‘laten vallen‘ is hierdoor erg klein. De baby blijft stabiel in de reiswieg liggen. Zo wandelden wij tijdens ons weekendje weg een eindje en toen viel Niene in slaap. De kinderwagen paste niet naast ons tafeltje in het restaurant, dus die parkeerden we in de garderobe. De reiswieg konden we zo van het frame tillen en bij onze tafel zetten. Niene voelde er niks van en sliep lekker door. Erg handig!

Thule Sleek review kinderwagen duo duowagen reiswieg verwijderen eraf halen - Mama's Meisje blog

Past de Thule Sleek in een kleine auto?

Of de Thule Sleek in onze stationwagen past, daar hoef ik je niets over te vertellen: er is ruimte genoeg. Maar past deze kinderwagen in een kleine auto? Als trotse bezitter van een geweldig koekblikje had ik daar eerlijk gezegd mijn twijfels over. Toch dacht ik in oplossingen én is deze kinderwagen uitgerust met enkele handige opties, waardoor de korte shopsessies van deze mama en haar meisjes niet in gevaar is gekomen. Bij het inklappen heb ik echt even moeten oefenen. Ik denk dat dit komt doordat ik een ander systeem gewend was, maar als je eenmaal door hebt hoe het werkt, dan is het easy. Omdat de wielen eraf kunnen, blijft er een vrij compact frame over dat prima in mijn achterbak past. Vervolgens kan ik één peuterzitje in de achterbak doen en neem ik de adapters voor de Maxi-Cosi mee. Als Niene straks groter is, kan ik het tweede peuterzitje op mijn passagiersstoel of tussen beide autostoeltjes kwijt. Het is even passen en meten, maar het kan. En uitgebreide shopsessies met deze twee zit er toch niet in, dus ik kan me hier prima mee redden! Een reiswieg meenemen was voor mij helaas niet mogelijk, daarvoor is deze te groot.

Thule Sleek kinderwagen duo duowagen inklappen vervoeren achterbak auto wielen eraf review - Mama's Meisje blog

Thule Sleek reiswieg

Wat me gelijk opviel aan de reiswieg van de Thule Sleek is dat deze vrij diep is. De binnenkant is bekleed met een zachte stof die je er door middel van een rits makkelijk uit kunt halen, mocht een wasbeurt nodig zijn. Het matrasje zit er los in en daar kun je dus makkelijk een hoeslakentje omheen doen. Ik gebruik hier het wiegformaat hoeslaken voor. Op de bak zit een soort dekje die je door middel van knoopjes bevestigd. Vooral in de wintermaanden is dat lekker warm en mede bedoeld tegen het inwaaien van de gure wind tijdens het wandelen. Aan de achterzijde van de kap zit een rits die je kunt openen, daardoor komt er een gaasstof tevoorschijn die erg prettig is tijdens mooi weer. De zonnekap van de reiswieg én het peuterzitje is gemaakt van een UV-werende stof (UPF50), deze laat slechts 2% van de UV-straling door en weert dus 98%. Erg prettig dat dit erbij inbegrepen is, want bij sommige merken moet je een aparte kap kopen met UV-wering en/of gaasstof. Ook zit er een extra zonneklepje in, dat is een zwarte strook stof die je kunt uitklappen waardoor er minder zon in de wieg of het zitje valt. Als de reiswieg in een duocombinatie met het peuterzitje wordt gebruikt, kan deze alleen aan de onderkant geplaatst worden. Op zich vind ik dit geen probleem qua zicht op de baby en dergelijke en ook zit de wagen hoog genoeg van de grond. Maar wat ik wel lastig vind is dat je er dan minder goed bij kunt wanneer je de baby wilt troosten of de speen wilt geven. Dan zit het peuterzitje in de weg zoals je op onderstaande foto’s ziet.

Thule Sleek kinderwagen duo duowagen reiswieg opties review - Mama's Meisje blog

Thule Sleek kinderwagen duo duowagen nadelen ervaringen review - Mama's Meisje blog

Thule Sleek peuterzitje (buggyzitje)

Het peuterzitje van de Thule Sleek is uitgerust met riempjes die voorzien zijn van zachte banden. Alle riempjes zijn verstelbaar, dus aan te passen aan de grote (en wel of geen jas aan) van je kindje. Er loopt ook een riempje tussen de benen door, daaraan zit een vierpuntsbevestiging vast. Doordat je je kindje in een vierpuntsgordel vastzet die zowel over de schouders als om de taille loopt, blijft hij of zij goed rechtop zitten. Suus zat in de vorige wagen wel eens onderuit gezakt, mede omdat de zitting vrij compact was. In deze zitting zit ze erg goed. Alles ziet er degelijk uit, de stof is stevig en kan tegen een stootje. Persoonlijk had ik er niet voor gekozen om ook stof in het voetengedeelte aan te brengen, want mijn peuter is nogal een avonturier met vieze schoenen. Tel daar een driftbui ín het zitje bij op en je snapt: stampvoetend, schoppend en dus die mooie stof beschadigend gedrag. We hebben ‘m nu nog te kort in gebruik om daar iets over te zeggen, dus time will tell of de stof het aankan ja of nee. De stand van dat voetengedeelte is trouwens ook aan te passen door middel van twee knoppen. Verder heeft het peuterzitje een zonnekap die heel ver uit te trekken is. Door middel van het openen van een rits komt er een gedeelte tevoorschijn dat van gaasstof is gemaakt. Lekker luchtig bij warme dagen, maar het is ook mogelijk om de strook stof, die mede vrij is gekomen, er overheen te trekken zodat er geen zon in schijnt. Ook is er een soort ‘gluurgaatje‘, zodat de peuter naar buiten kan kijken of de papa’s en mama’s naar binnen. Het peuterzitje is ook kantelbaar, behalve wanneer het in combinatie met een tweede peuterzitje wordt gebruikt. Door een knop aan de achterkant van het zitje aan te trekken, kun je het in iedere gewenste stand zetten. Wij ontdekten dit pas later, maar Suus vind het vooral tijdens langere uitjes erg prettig als ze ook kan liggen. Thule Sleek kinderwagen duo duowagen peuterzitje opties review - Mama's Meisje blog

Thule Sleek frame & boodschappenmand

Het frame van de Thule Sleek is dus geschikt voor mono gebruik en door middel van de bijgeleverde adapters geschikt te maken voor duo gebruik. Het handvat is verstelbaar en dat is vooral erg handig voor Erik, die een stuk langer is dan ik. Door twee beugels aan weerskanten van het handvat te openen kun je deze verstellen en na de beugels weer te sluiten, zit het handvat op de gewenste stand vast. De wielen kun je er door het indrukken van knoppen allemaal uithalen. Ook kun je de wielen vastzetten op één stand of juist vrij laten bewegen door de knoppen bovenop het frame boven de wielen in te drukken. De Thule Sleek kinderwagen heeft een ruime boodschappenmand die onder het frame hangt. Je kunt de mand van twee kanten openen: door de rits te openen komt de bovenkant omhoog en kun je de mand op deze manier inrichten. Ook kun je de rits los laten en de stof in de mand laten vallen (als een soort dubbele bodem), waardoor je de mand open kunt gebruiken. De mand is ook aan de voorzijde door middel van een klep met magneetjes te openen. Er is over nagedacht! Natuurlijk zit er wel een maximum gewicht aan wat de mand qua belasting aankan, maar dit is geen uitzondering op andere kinderwagens. Er zijn allerlei extra opties verkrijgbaar om deze kinderwagen aan te passen op jouw wensen. Denk aan een meerijdplankje (waardoor deze kinderwagen geschikt wordt voor het vervoeren van drie kinderen), een snack tray (zodat je kleintje onderweg kan eten en drinken), een cup holder (om de drinkbeker in te vervoeren), adapters voor het autostoeltje, een luiertas, een voetenzak, een seat liner (extra inlegger voor extra comfort en om vuil te weren) en een extra peuterzitje of reiswieg.

Thule Sleek kinderwagen duo duowagen frame en boodschappenmand review - Mama's Meisje blog

Mijn ervaring met de Thule Sleek duo kinderwagen

Wij hebben de Thule Sleek duo kinderwagen nu bijna twee maanden in gebruik en zijn erg tevreden. Van te voren was ik sceptisch over een duowagen en vroeg ik me af of het wel iets voor mij zou zijn. Nu ben ik blij dat ik deze prachtige kinderwagen heb mogen testen en zijn wij zelfs zo enthousiast, dat we de duowagen tegen een aantrekkelijke prijs hebben kunnen aanschaffen. Hierdoor ga ik er veel meer op uit, wat een positief effect heeft op mijn bekkenklachten en strijd tegen de kilo’s. Ik ben minder aan huis gebonden doordat ik mijn twee dames veilig en makkelijk kan vervoeren. Er zijn wel wat nadelen aan deze kinderwagen, zoals ik in bovenstaand verhaal een paar keer heb benoemd, maar deze vind ik niet opwegen tegen de voordelen. Ik denk zelfs dat deze kinderwagen een slimme aankoop is als je zwanger bent van je eerste kindje, maar nu al weet dat je kinderwens verder reikt. De aanschafprijs ligt ongeveer gelijk met die van een enkele kinderwagen en is zeker de overweging waard. Zo hoef je niet nog een keer als er een tweede kindje bij mag komen.

img 7148 1

Thule Sleek duo kinderwagen duowagen review - Mama's Meisje blog

Vragen over de Thule Sleek duowagen

Via Instagram riep ik jullie op om je vragen in de comments te droppen, zodat ik ze mee kon nemen in deze review. Er kwamen heel veel vragen binnen, die ik hieronder stuk voor stuk beantwoord:

  • Is het voor je oudste wel leuk om achterstevoren te zitten? Suus zit nu nog met haar gezicht naar mij toe, maar over niet al te lange tijd neemt Niene haar plekje in en gaat zij met haar gezicht naar de omgeving toe zitten. Tot nu toe is haar ervaring, voor zover ik kan beoordelen, positief. Ik heb in ieder geval geen klachten gehoord :)
  • Hoe is het dat je de baby niet ziet? Dat was wel even wennen. Soms vergat ik zelfs dat ik Niene ook bij me had. Ik denk dat het ook afhankelijk is van hoe je kindje is. Niene is een hele rustige baby en zodra er iets is, dan laat ze dit luid en duidelijk merken. Verder had ze ook geen items in de reiswieg die gevaarlijk konden zijn of iets dergelijks. Meestal sliep ze gewoon!
  • Hij lijkt zo hoog! En klimt de oudste er niet zelf uit? De hoogte valt wel mee, kijk maar naar de foto’s. En ze klimt er niet zelf uit, want ze zit vast door middel van een gordeltje.
  • Hoe ziet de wagen er ingeklapt uit? Hoeveel ruimte neemt deze in beslag in de kofferbak? Is de wagen makkelijk in te klappen? Voor het antwoord op de eerste twee vragen verwijs ik je door naar bovenstaande foto’s. De wagen is in principe makkelijk in te klappen, maar deze a-techneut moest er wel even mee oefenen. Dat kwam vooral omdat ik een andere kinderwagen gewend ben en omdat ik twee linkerhanden heb als het op dit soort dingen aankomt, niet aan de kinderwagen zelf ;)
  • Is de wagen heel windgevoelig? We hebben de afgelopen weken heel wat weerbeelden voorbij zien komen in Nederland en omdat wij buitenaf wonen, komt wind en regen hier altijd net iets harder aan dan wanneer je in een woonwijk woont. Ik heb dan ook niet in harde wind gewandeld, maar bij matige wind merkte ik geen extra nadeel in vergelijking met een ‘gewone‘ kinderwagen.
  • Loopt het makkelijk door de gangpaden in de winkels? Bijvoorbeeld door de Kruidvat? Doordat de wagen iets ‘langer‘ is, wordt je draaihoek ook wat groter. Qua breedte maakt het niet uit in vergelijking met een ‘gewone‘ kinderwagen. Bij Kruidvat is het wel een uitdaging omdat er altijd hele torens met aanbiedingen in het gangpad staan, maar ik heb niets omgeduwd met de wagen ;) Geslaagd voor mijn duowagenrijbewijs dus!
  • Hoe loopt het voor jezelf? Qua rugklachten en bekkenklachten? En als je te dicht op de wagen loopt? Ik had verwacht dat het veel zwaarder zou lopen, maar dat valt echt erg mee. Natuurlijk is het wel zwaarder dan bij een enkele wagen, maar ik kan er mijn standaard wandelrondje van bijna 5 kilometer prima mee volhouden. Qua rug- en bekkenklachten merk ik hierdoor dus geen nadeel en ook is het handvat in hoogte verstelbaar, waardoor ik niet te dicht tegen de wagen loop.
  • Als Niene er straks niet meer in past, zijn er dan nog andere combinaties mogelijk? Als Niene niet meer in de kinderwagen past (en dat moment is eigenlijk al daar, maar ik vind het nog wel prettig om haar erin te leggen in verband met de kou), dan gaan we gebruik maken van twee peuterzitjes. Zie foto’s hierboven.
  • Is het ook mogelijk om de baby in de reiswieg bovenop te hebben en de oudste beneden in het zitje? Nee, dit is niet mogelijk in combinatie met een peuterzitje. In het artikel heb ik een afbeelding geplaatst van alle mogelijke combinaties.

De Thule Sleek Pack is verkrijgbaar in 5 kleuren: Grey Melange (deze wagen ontvingen wij), Midnight Black, Shadow Grey, Energy Red en Navy Blue voor de adviesprijs van €1049,95 bij o.a. Babypark, Baby-Dump en andere aanbieders. 

Heb je vragen, opmerkingen of wil je reageren naar aanleiding van deze review? Ik lees het graag terug in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin

 

 

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking