Een tijdje geleden kreeg ik van Identity Games een nieuw spel toegestuurd: Escape Room The Game. Op een koude decembermiddag hebben we dit spel gespeeld en vandaag laat ik jullie weten hoe dat was!

Opgesloten

Maar eerst zal ik even kort uitleggen wat het spel inhoud. Bij een Escape Room wordt je ‘opgesloten‘ in het spel. In een tijdsbestek van 60 minuten is het de bedoeling dat je door middel van het oplossen van puzzels en raadsels weer ontsnapt. Je ziet dit nu in veel steden opduiken, dus echt een uitje in een echte ruimte! Maar voor dit spel hoef je de deur niet uit, je kunt het gewoon thuis spelen. In de doos zit een Chrono Decoder, dit is een klok die aftelt. Op de Decoder staan ook allerlei aanwijzingen. Verder zitten er 16 sleutels in, daarop staat allerlei informatie die overeenkomt met de codes die we tijdens het spel zullen vinden. De 8 hintkaarten mag je pakken als de Chrono Decoder piept. Je mag niet zomaar alle hintkaarten pakken, er staat een tijd op wanneer dit mag.

[easy-image-collage id=6629]

Verder zitten er in deze doos 4 verschillende spellen, met alle 4 een ander thema en een andere moeilijkheidsgraad. Als je het spel eenmaal hebt gespeeld, kun je het niet nog een keer spelen. Wel zijn er uitbreidingssets te koop. Op de website www.escaperoomthegame.com kun je van ieder spel een introductiebrief lezen, achtergrondmuziek afspelen en naderhand het spel doorlopen.

Escape Room The Game

Escape Room The Game is geschikt voor spelers vanaf 16 jaar en voor 3 tot 5 spelers. Elk spel bestaat uit 3 delen. Elk deel bevat een code die de spelers als team moeten kraken. Als de code is gevonden, moet die worden ingevoerd in de Chrono Decoder door de sleutels te gebruiken. Als we binnen 60 minuten de 3 codes hebt gekraakt, dan hebben we het spel gewonnen!

En toen was het tijd voor het spelen van het spel! Wij hebben heel goed de spelregels doorgelezen voordat we zijn begonnen. Het is even een wirwar en een boel informatie, maar we zijn op een gegeven moment gewoon begonnen en dan zou het zich wel uitwijzen. We speelden het Prison Break spel.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Codes kraken

In de eerste ronde moeten we met aanwijzingen uit een kruiswoordpuzzel, foto, aankondiging en sudoku aan de slag. Deze aanwijzingen leiden naar een code die we invoeren op de decoder. Na een paar verkeerde codes, kraken we de eerste code. We mogen deel 2 openmaken.

[easy-image-collage id=6633]
Over deel 2 doen we best lang! Het is maar goed dat we in de tussentijd aanwijzingen krijgen, gelukkig komen we er na ongeveer een half uur uit. De spanning loopt wel op, want we hebben veel tijd verloren door het invoeren van foute codes. Elke keer als je een fout code invoert, gaat er een minuut van je tijd af.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Daarna gaan we door naar het derde en laatste deel. We hebben nog iets minder dan 8 minuten op de teller staan. We proberen alle aanwijzingen op te lossen en een code te vormen, maar als we er een proberen springt er een minuut van de tijd af! Oeps, nu hebben we nog maar krap 2 minuten op de teller. Helaas lukt het niet om ‘m op te lossen. Er klinkt een verliezersmuziekje :( . Nu telt de Chrono Decoder weer op, dus we proberen nog even verder. En ja hoor, 3 minuten na het verlopen van de tijd lossen we de code alsnog op!

Super spannend spel!

We vonden het een super spannend spel. Je weet van te voren dat het een uur duurt, maar dat vliegt echt voorbij! Het is echt een teamspel, dus samenwerken is heel belangrijk. Het niveau ligt wel hoog, daarom is het volgens ons zeker een 16+ spel. Na de tijd hebben wij via internet het spel doorgelopen en toen zagen we een aantal aanwijzingen uit de derde ronde die we dik gemist hadden. We hebben tot nu toe alleen de Prison Break gespeeld, maar we verwachten allemaal dat als je een nieuw spel speelt, je weer meer ziet dan de eerste keer. Waarschijnlijk ga je dan wel logischer nadenken. Onze conclusie: Escape Room The Game is echt een aanrader!

Escape Room The Game kost €39.99 en is verkrijgbaar bij bol.com

 

Bewaren