Toegegeven: ik ben een Christmas Addict. Ja, ik ben diegene die het helemaal niet erg vind als er midden in de zomer een ‘Hoeveel dagen tot de Kerst’-plaat op de radio wordt gedraaid. Ik struin rustig uren door tuincentra en winkelstraten om verheerlijkt naar alle etalages en ingerichte hoekjes te kijken. Mijn all time favorite is Last Christmas van Wham! En ik heb een lichtelijk overdreven voorraad aan kerstspullen in huis…

Dus toen die Sint eindelijk weer was opgehoepeld, haalde ik opgelucht adem. Ik kon weer los! Vriendlief scoorde een knappe boom, dit jaar wel een kleiner model, want zo’n box in huis neemt echt too much ruimte in… Ik had nog een LACK-tafeltje van IKEA op zolder staan, tip van de eeuw! Zo handig, hup, kerstboom erop en het boompje lijkt meteen een stuk groter. Al het pak en sjouw werk heb ik even uitbesteed, maar gelukkig had ik alles vorig jaar in één hoek op zolder gezet. Dus makkelijk vindbaar.

img_0231
En zo geschiedde, op 7 december j.l. ;) Het kostte wat bloed, zweet en scherven (2 kerstballen zijn in de strijd gesneuveld) maar dan heb je ook wat. Wat precies? Dat ga ik jullie door middel van een PLOG laten zien!

Wij wonen landelijk en dit komt ook in ons interieur terug. Een neutrale basis, met veel natuurlijke materialen en een chique tint door het gebruikt van zware stoffen en glitter. De Kerstversiering is ook een mix van natuurlijke materialen en chique glitters! Op het dressoir heb ik de fotolijstjes, het schilderij (heb ik zelf gemaakt) en de betonnen vazen altijd staan. Normaal gesproken staat er nog wel meer, maar dat heeft nu even plaatsgemaakt voor de mini kerstboompjes, de Kerstman van boomschors en nepbont en het witte dienblad uit de DIY-blogpost!

Ik vind het gebruik van hangers leuk, want zo kun je op een makkelijke manier een thema terug laten komen op veel verschillende plekken in huis. Zo heb ik in de vensterbank een ronde houten krans staan, daar heb ik nu die vintage-look kersthangers in gehangen.
Ook hebben we een gebint, daar heb ik de metalen hanger en de kerstbal gevuld met veren aan gehangen. De hartvormige krans van dennenappels en de zilverkleurige ster hangen aan de sleutels in de kasten.

Ik heb er al eerder een post aan gewijd, maar ik ben Blond Amsterdam verzamelaar ;)
Nu heb ik de Kerst-serie en de Winter-serie weer in de vitrine gezet!

Verder heb ik allerlei losse accessoires en die zet ik door het hele huis. De eland-knuffel heeft een heuse kerstboomlolly, hoe cool! Die staat op een kastje in de hal bij de voordeur. Op bijna elk kastje of tafeltje staat wel iets dat Kerst-gerelateerd is ;)
img_0222
Op de salontafel heb ik het andere dienblad uit de DIY blogpost staan. ’s Avonds gezellig de kaarsjes aan, dat brengt een warme sfeer in huis!

Op de schouw heb ik alle accessoires die er normaal gesproken staan, weggehaald. Op de witte pot met kunstbloemen na. De witte decoratie die in de glazen pot zit, had ik nog liggen. Die is eigenlijk bedoeld om kerststukjes mee op te maken, maar ik vond dit er ook wel gezellig uitzien. En zie je het gewei liggen? Meegenomen bij de Action, eerst ander plekje maar uiteindelijk toch bij de kerstman neergelegd.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
En dan het pronkstuk van de woonkamer: DE KERSTBOOM. Ik heb wat detailfoto’s gemaakt van wat er in de boom hangt: weer een mix van natuurlijke materialen en glitter!

Ik werk met gebroken wit en taupe-kleur in mijn boom. Verder heb ik alles wat erin hangt verzameld bij tuincentra, Xenos, Action, Wibra, Kruidvat, Zeeman, leuke winkeltjes met woonaccessoires… Ik maak de kerstballen nooit vast met haakjes, maar heb hiervoor lintjes. De taupekleurige kerstballen zijn met gebroken wit lint gestrikt en de gebroken witte kerstballen met taupekleurig lint. Hierdoor krijg je al snel een wat luxere en opgevulde uitstraling en je kunt de ballen ook wat dichter bij de tak knopen. Ook gebruik ik bloemen, vogelhuisjes, hangers van boomschors, een ouderwetsche kerstslinger, maar ook twee slingers van natuurlijk materiaal. En ben ik supertrots op mijn mooie boom want hij past perfect bij de rest van onze inrichting!

Natuurlijk heeft Suus ook een eigen kerstbal: Mijn Eerste Kerst!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik ben ook heel benieuwd naar jouw kerstversiering! Welke materialen en kleuren gebruik jij? En hou je het bij een kerstboom of is jouw huis ook een Christmas Paradise? En heb je een echte of kunstboom? Laat het weten in de reacties of op Facebook / Instagram / Twitter!