Zwanger en werkloos: het overkwam mij twee keer. Ik liet het de afgelopen maanden al regelmatig doorschemeren en vandaag is het eindelijk zover. Ik presenteer jullie vol trots mijn eigen bedrijf: MultiMeisje! Op de blog leg ik uitgebreid uit wat ik vanaf nu ga doen! Lees je mee?

Zwanger en werkloos en dat 2 keer!

Mijn carrière, zo durf ik het haast niet te noemen, is verre van wat ik ooit verwacht had toen ik in 2011 met mijn HBO diploma van de Hanzehogeschool vertrok. Als afgestudeerd diëtist had ik het geluk dat ik gelijk aan de slag kon bij een thuiszorgorganisatie in Twente. Helaas nam de minister eind 2011 de gehele zorgverzekering op de schop en dat had enorme gevolgen voor de diëtetiek. Ik kon niet langer aan het werk omdat er simpelweg geen werk was en voor de enkele banen die er waren, stonden mensen met veel meer ervaring en kennis te popelen om te solliciteren. Ik probeerde het wel hoor, jarenlang zelfs, maar helaas lukte het niet om weer als diëtist aan de slag te gaan. Gelukkig heb ik tijdens mijn studie gewerkt bij een verpleeghuis en daar was ik nog steeds in dienst. Dus draaide ik er volop diensten in de huishouding en op de huiskamer als voedingsassistent bij dementerende ouderen. Enorm leuk en leerzaam en met een hele fijne groep collega’s, maar ik wilde graag werken aan mijn toekomst. Daarom besloot ik te solliciteren en werd als BBL’er aangenomen in een apotheek. In twee jaar werkte en leerde ik en behaalde mijn diploma tot apothekersassistente. Na twee jaar vond ik een baan bij een andere apotheek en de storm leek te zijn gaan liggen. Niets was minder waar, want toen mijn vaste contract in beeld kwam én ik inmiddels zwanger was van Suus, kwam ik werkloos thuis te zitten. Na een zware zwangerschap heb ik nog 8 maanden in de Ziektewet gezeten, toen ik als medisch secretaresse in het ziekenhuis begon. Ook daar werd mijn contract niet verlengd toen ik inmiddels weer zwanger was van Niene. Hoeveel pech kan een mens hebben en aangezien ik daar helemaal klaar mee was, besloot ik een totaal andere richting in te slaan.

lisette lubbers 1789

Voor mezelf beginnen

Tussen de zwangerschappen van Suus en Niene was ik al begonnen met Mama’s Meisje en tijdens de zwangerschap van Niene heb ik mijn blog laten inschrijven bij de KvK, omdat ik steeds meer betaalde samenwerkingen kreeg. Ik geniet enorm van het bloggen en ben graag creatief bezig met tekst. Ook vind ik het onderhouden van mijn socials ontzettend leuk om te doen. Via de groepspagina op Facebook, waar ik met meerdere bloggers in zit, besloten twee meiden zich te laten omscholen en voor zichzelf te beginnen. Ik werd enorm door hen geïnspireerd maar besloot om me eerst te focussen op mijn zwangerschap en het kindje in mijn buik. De vorige zwangerschap was namelijk erg zwaar en ook deze keer beleefde ik geen roze wolk. Ik wilde eerst mijn zwangerschap optimaal en bewust meemaken, zonder mijn aandacht in andere zaken te steken. Ten slotte is het misschien wel de laatste keer geweest dat ik zwanger was! Achteraf ben ik erg blij met deze keuze, want na de zwangerschap voelde ik me al heel snel weer fit (op wat bekkenklachten na) en vol ideeën! En dus was het nu echt tijd om van mijn plannen een concrete stap te maken: voor mezelf beginnen!

multimeisje 105

Ondersteuning van het UWV

Omdat ik nog onder het UWV viel tijdens mijn zwangerschap, kon ik gebruik maken van de ondersteuning die zij bieden. Zo vroeg ik na afloop van mijn zwangerschapsverlof een onderzoeksperiode aan van zes weken. In deze periode heb ik alle ideeën op een rijtje gezet. Wat wil ik gaan doen? Hoe ziet dat eruit? Alles rondom mijn eigen bedrijf heb ik in een ondernemingsplan gegoten. Zo werden mijn eigen ideeën concreter en kwamen er aspecten aan bod waarover ik nog niet eerder had nagedacht. Het plan werd goedgekeurd door het UWV, ik mocht mijn bedrijf inschrijven bij de KvK. Omdat de blog al staat ingeschreven, is daar nu een tweede handelsnaam aan toegevoegd. Echt gek hoor, ik ben nu gewoon ondernemer en heb twee bedrijfsnamen onder mijn hoede. Wie had dat gedacht? Na de onderzoeksperiode van zes weken, zit ik per september in de zogenaamde startperiode. Dit houdt in dat ik nog een gedeelte van mijn uitkering ontvang en gedurende zesentwintig weken de tijd heb om mijn bedrijf op te starten, een netwerk en klantenkring op te bouwen en er hopelijk voldoende inkomen uit te halen zodat ik me aan het eind van die startperiode zelf kan redden. Daar ga ik dan ook vol voor!

multimeisje 73

Ik presenteer jullie:

Achter de schermen ben ik de afgelopen maanden dus heel druk geweest om alle losse ideeën in mijn hoofd tot realiteit te maken. Het brandde me in de vingers om er al eerder over te vertellen en er een blog over te typen, maar ik ben blij dat ik heb gewacht tot alles af is. Omdat ik zoveel plezier heb van het bloggen, omdat Mama’s Meisje in zo’n korte tijd is uitgegroeid tot een goedlopende blog en omdat ik daar heel graag andere ondernemers mee wil helpen, ga ik aan de slag als virtueel assistent! Mijn tweede bedrijf is een feit en ik presenteer dan ook vol trots aan jullie: MultiMeisje! Als virtueel assistent ga ik voortaan onder de naam MultiMeisje mijn diensten aanbieden. Vanaf volgende week begin ik aan een drie maanden durende thuisstudie zodat ik mijn skills nog verder kan ontwikkelen. Ik richt mij op content creatie op tekstueel gebied en het beheren van social media accounts. Dat is alles in een notendop, want natúúrlijk heb ik een eigen website gemaakt, dus ben je heel nieuwsgierig? Neem dan vooral even een kijkje op de website van MultiMeisje én volg me op Instagram of Facebook!

Ik ben heel benieuwd: wat vind je ervan dat ik aan de slag ga als virtueel assistent? Hoe vind je mijn website en volg je me ook op social media? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin 1