Hoera! Mama’s Meisje bestaat 7 jaar en dat is genoeg reden voor een (digitaal) feestje! Net als ieder jaar heb ik ook nu weer een knaller van een winweek georganiseerd, waarover ik in deze blog meer vertel. Natuurlijk blik ik ook terug op de afgelopen 7 jaar. Vier je mijn blogverjaardag mee?

Hieperdepiep!

En dat is zeven! Jeetje, de tijd vliegt: voor mijn gevoel knipperde ik een keer met mijn ogen en het is alweer september. Wat betekent dat Mama’s Meisje vandaag 7 jaar bestaat en ik kan wel zeggen dat het een prima jaar was sinds de vorige keer dat ik zo’n feestelijke update schreef. Qua focus was ik vooral met privézaken bezig, maar zakelijk gezien kabbelt alles lekker voort en dat geeft rust. Ik ben enorm trots op wat ik tot nu toe heb opgebouwd en heb me in het afgelopen jaar enkele keren gestort op de technische toestand achter de schermen van mijn blog. Dat was al sinds mijn verlof van ruim drie jaar geleden blijven liggen en nu pik ik die taken in rustig tempo op. Er gaat veel tijd in zitten, maar het hoort nu eenmaal bij het hebben van een blog. Ben nog lang niet klaar, maar ik doe wat ik kan. Bloggen en Instagrammen is hollen en stilstaan: op sommige momenten kom ik om in het werk en weet ik amper hoe ik alles af ga krijgen, terwijl het een week later weer ‘af’ is en er meer ruimte is voor andere dingen. Die afwisseling vind ik na 7 jaar nog steeds leuk en zou ik voor geen goud willen missen!

Mama's Meisje bestaat 7 jaar! Aankondiging winweek - Mama's Meisje blog

Instagram

Wat begon als bloggen is inmiddels uitgegroeid tot bloggen én social media: op Instagram tik ik inmiddels bijna de 20.000 volgers aan en dat had ik nóóit verwacht. Meer volgers is echter niet mijn doel: ik probeer juist om de volgers die ik al heb, te blijven bereiken. Neem van mij aan dat dat vandaag de dag knap lastig is: door allerlei algoritmische ellende zien veel volgers met name voorgestelde berichten, reclames en reels voorbij komen. Zichtbaar blijven is dus al een uitdaging an sich, maar in het afgelopen jaar heb ik óók mogen ervaren dat vier reels viral gingen en dus een enorm goed bereik opleverden. Het kan eens meezitten, haha! Daar ben ik heel blij mee, want voor een mommy influencer die haar kinderen niet herkenbaar in beeld brengt om privacyredenen, stromen de likes en reacties niet als vanzelfsprekend binnen. Toch zou ik het absoluut niet anders willen, blijf ik het zéker op deze manier doen, maar speelt zo nu en dan de frustratie op als ik veel tijd en aandacht in mijn content steek en het dan amper gezien wordt. Of dat ik alleen pak ‘m beet 1000 likes kan halen als ik iets weggeef. Dat vind ik dan stom, want waarom alleen als er iets te halen valt? So be it: ik geniet nog steeds volop van de blije berichtjes als iemand iets gespot heeft in mijn zondagse Foldertips (die alweer ruim 5 jaar bestaan!) of naar de winkel rent na het zien van één van mijn budgettips. Ook de glutenvrije mama’s weten me steeds beter te vinden en wat leuk om te zien dat ook via Google de keizersnede mama’s en vrouwen die een sterilisatie overwegen mij benaderen! De gezellige gesprekjes in dm maken Instagram nog altijd leuk en ik ben gewoon dol op content maken; zowel stories als foto’s als reels. Zelf moet ik nog iets beter mijn best doen om de posts van degenen die ík volg weer boven te krijgen, maar ik heb het trucje ontdekt dus working on it. Hoewel ik dus waak over de privacy van mijn gezin, probeer ik tussen de regels door wel duidelijk te maken dat wat je op Instagram ziet, maar een hele kleine greep uit iemands leven is. Op dit moment speelt er veel in ons leven, wie weet deel ik daar ooit nog een stukje van. Het levert veel stress en zorgen op, maar Instagram is een grote en positieve afleiding voor mij. Dat houden we lekker zo!

Toekomstplannen

Mama’s Meisje bestaat alweer 7 jaar, wordt het niet eens tijd voor wat anders? Je weet natuurlijk nooit wat de toekomst brengt en ik heb inmiddels wel geleerd dat alles altijd anders kan lopen, dus lange termijn plannen maak ik niet meer. Wie dan leeft, wie dan zorgt: op werkgebied heb ik dat meermaals ervaren. Op dit moment heb ik twee doelen voor de nabije toekomst van Mama’s Meisje. Oké, stiekem zijn het er drie… Allereerst ga ik door met het optimaliseren van mijn blog. Daar ben ik afgelopen jaar al mee begonnen, maar dit vergt nog meer tijd en aandacht.  Ik heb al zoveel opgebouwd met de blog, het is een belangrijke bron van inkomsten dus daarvoor wil ik graag de puntjes op de i zetten. Daarnaast zijn er plannen voor een tweede website. De domeinnaam is al vastgelegd en ik brainstorm regelmatig over de invulling. Ik hoop dat ik er binnen een jaar de tijd en ruimte voor voel om hiermee aan de slag te gaan. Om mij heen gebeuren veel dingen waar ik weinig over deel, die soms best lastig zijn (geweest). Toch ben ik nog verder gegroeid als partner, als moeder en als Karin. Ik voel me nog zelfverzekerder, ben gemotiveerder dan ooit om Mama’s Meisje te optimaliseren en wil de focus vasthouden nu ik zo ver gekomen ben hiermee. Volgend jaar start Linn ook op de basisschool, dat zal wat extra ruimte opleveren en daar wil ik op een efficiënte manier gebruik van gaan maken. Neemt niet weg dat een gezin met drie kinderen, een huishouden en een sociaal leven naast dat het energie oplevert, ook veel energie kost. Daarom probeer ik mijn leefstijl-verander-goals te behalen: meer bewegen, voedzaam eten en het rustmomentje pakken als ik voel dat ik even moet opladen. Waar ik in het verleden nog regelmatig ’s avonds achter de laptop te vinden was, probeer ik dat nu te beperken. Het is beter voor mij om ’s avonds op tijd te gaan slapen of nog even een boek te lezen in bed, dan heb ik de volgende dag veel meer focus. En ik ben me tot slot steeds bewuster van in wíé ik tijd en moeite steek: daarover schreef ik al eens een blog in het kader van volwassen vriendschappen. Misschien denk je nu: wat heeft dat allemaal te maken met toekomstplannen? Maar Mama’s Meisje is Karin en Karin is Mama’s Meisje. Alle content die ik deel, samenwerkingen die ik aanga en wat je dus ziet of leest op Mama’s Meisje is weloverwogen en komt vanuit een bepaalde visie, ook al lijkt dat misschien niet zo. Ik ga altijd af op mijn onderbuikgevoel en ook al heb ik hiervoor nog nooit een onderneming gehad of zakelijk hoeven zijn, ik ben er best trots op hoe het me afgaat. Dat mag ook weleens gezegd worden, haha. Komen we trouwens ook op mijn derde doel: ik wil me verdiepen in scholing en kijken of het mogelijk is om een marketing gerelateerde opleiding te volgen. Niet alleen voor Mama’s Meisje, maar ook voor MultiMeisje, mijn tweede bedrijfstak waarmee ik content maak voor andere bedrijven en merken. Deze stond er vorig jaar ook al bij, maar is er door privéomstandigheden bij ingeschoten. Wie weet lukt dit het komende jaar wél!

Terugblik op 7 jaar bloggen - Mama's Meisje blog

Muchos gracias

Hoewel de focus het afgelopen jaar veel op mijn privéleven lag en dat voorlopig ook nog ligt, merk ik dat ik er ook geen moeite mee heb om tijd voor mezelf in te plannen en te ‘eisen’. Heb dat echt nodig om mezelf meer te blijven voelen dan alleen maar ‘mama’. Vanaf volgend jaar zijn we écht uit de kleine kindjes fase: dan wordt Linn 4 jaar en start ze op school! Stapsgewijs komt er daardoor steeds meer ruimte voor mij en dus ook voor Mama’s Meisje. We worden heus nog steeds geleefd: drie opgroeiende kinderen, een huishouden, een boerderij, mijn eigen onderneming en alle balletjes die ik hoog wil houden. Maar het voelt nu zó anders dan toen de kinderen nog kleiner waren. Toch blijft het zoeken naar de balans en zit ik vaak vol ideeën, maar mis ik de tijd om ze allemaal uit te voeren. Al met al ben ik heel tevreden met waar ik nu sta, maar ik heb wel keuzes moeten maken. Zo blijf ik hangen op 3 blogs per week omdat Instagram ook veel tijd vergt. De zondagse Foldertips die nog steeds hartelijk ontvangen worden, de budgettips, outfitinspiratie voor zowel kids als mama’s, leuke uitjes, traktaties, momlife en ga zo maar door: het komt hier óf op social media voorbij en ik vind het superleuk om te zien hoeveel mensen hiervan meegenieten. Ik blijf het bijzonder vinden hoeveel lezers er maandelijks langskomen, dat er steeds weer nieuwe boodschappenlijstjes worden ingestuurd, dat ik getipt word bij leuke budgetkoopjes! Dat mensen aangeven mee te groeien met dezelfde fases als waar ik doorheen ga doordat ze de kinderen even oud hebben. Zoveel berichtjes, herkenbare verhalen en lieve woorden: muchos gracias! Zonder jullie bezoekjes aan mijn blog, reacties en likes zou Mama’s Meisje deze groei niet gemaakt kunnen hebben! En daarom heb ik, net als ieder jaar, weer hele leuke dingen geregeld!

Winweek

Net als ieder jaar vier ik dit feestje niet alleen: ik heb een heuse winweek georganiseerd! Vanaf morgen vallen er een week lang geweldige prijzen te winnen op het Instagramaccount van Mama’s Meisje. Ik heb allerlei leuke merken en bedrijven bereid gevonden om supertoffe prijzen ter beschikking te stellen: Mepal, TerStal, Gottmer Kinderboeken, Norah, Coblo en Wehkamp. De week wordt afgesloten met een knaller van een winactie en het zou zomaar kunnen dat je je die nog herinnert van de afgelopen twee jaar. Wait and see! Kans maken? Houdt mijn Instagrampagina dan in de gaten om mee te doen!

YAY! Mama’s Meisje bestaat 7 jaar! Felicitaties kun je natuuuuurlijk kwijt in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog