Tijdens mijn eerste zwangerschap werd ik niet verrast met een babyshower… Ik kreeg er twee! Vandaag laat ik je door middel van foto’s zien wat er allemaal voor mij uit de kast werd gehaald. Spoiler: ik voelde me tot op het bot verwend! 

Verrast met twee babyshowers!

Het fenomeen babyshower is overgewaaid uit Amerika. Het is een feestje bedoeld voor de aanstaande mama en haar buikbaby. Meestal is het een verrassing voor de mama en worden vriendinnen, (schoon)zusjes, (schoon)moeders, nichtjes en hechte collega’s uitgenodigd. Vaak wordt het vanaf de 30e week gevierd, maar natuurlijk niet té dicht tegen de uitgerekende datum. Ik hou van feestjes en was zwanger, dus ik ga jullie alles vertellen over Mijn BabyshowersJaaaa, ik had er namelijk twee! En ze waren fan-tas-tisch! Tot in de puntjes verzorgd, heel verschillend maar allebei perfect! Dus bewonder de foto’s, doe inspiratie op, geef mensen een hint als je zelf mommy-to-be bent of neem wat ideeën over als je tot de feestcommissie behoort ;)

Babyshower nummer één

Deze babyshower was lange tijd een verrassing voor me, maar door omstandigheden moest ik naar de locatie toe komen en was ik er al achter waarvoor :) Daarom heb ik er zeker niet minder van genoten, want er was superveel aandacht besteed aan de aankleding en de catering. En ik heb heerlijk bijgekletst met alle aanwezigen, waarvan ik sommigen al een tijdje niet had gezien of niet vaak genoeg spreek!

Babyshower

Babyshower met luiertaart, roze hapjes en leuke spelletjes

Zoals je ziet was alles lekker over the top roze! Slingers, ballonnen, twee mooie Nijntje-luiertaarten, roze potjes met daarin gipskruid en roze kaarsjes! De organisatie had enkele leuke ‘activiteiten’ bedacht, waaronder het raden van de naam en de geboortedatum van de ongeboren baby. Ze hadden zelf een bord gemaakt, met daaraan linten. Er waren papiertjes in de vorm van rompertjes, waarop de verwachtte naam en datum konden worden genoteerd. Die werden dan weer met hartjes-knijpers aan de lintjes op het bord vastgemaakt. Ook hadden ze een soort wensboom gemaakt, met papiertjes in de vorm van vlinders. Daarop kon iedereen een wens schrijven aan ons als ouders of aan de ongeboren baby.

Babyshower1

Hapjes tijdens een roze babyshower

Er was ook aan het eten gedacht: Heel Veel Eten! Gebak en zoetigheid in het thema: roze. Ook was er een uitgebreid buffet, het smaakte fantastisch! Je kunt je voorstellen dat ik me niet heb ingehouden ;)

Babyshower2

Babyshower3

Nijntje luiertaart

Iedereen had een kadootje voor me meegenomen, dus ik voelde me echt mega in de watten gelegd met deze verwennerij! Er waren twee prachtige luiertaarten gemaakt met roze en Nijntje als thema. Ontzettend kunstig en helemaal Pinterest waardig!

Babyshower4

Babyshower bedankjes

Als kers op de taart hadden ze zelfs nog ROZE bedankjes geregeld!

Babyshower5
Je kunt je voorstellen dat ik me bijna ongemakkelijk voelde, zoveel aandacht was er door iedereen aan besteed! En, zonder dat ik het wist, volgde er een week later nóg een verrassing:

Babyshower nummer twee!

Twee van mijn vriendinnetjes wilden graag langskomen, dus ik had wat hapjes in huis gehaald en zat braaf te wachten. Ding-dong, de deurbel! Ik was inmiddels 34 weken zwanger en ik had wel zoiets van ‘als ze een babyshower willen doen, dan mogen ze wel opschieten‘. Maar mijn vriendinnen stonden netjes met z’n tweeën voor de deur en wilden graag Meteen, ja Meteen de babykamer (of wat daar van af was) zien! Nou oké, enthousiast als ik was, ging ik daar natuurlijk in mee en in de tien minuten dat we daar aan het kijken waren, werd de verrassing dus voorbereid. Want ik wist niet dat mijn andere vriendinnen stiekem binnen waren gekomen en de hele keuken hadden versierd :) (Ik had eerst de voordeur goed dichtgedrukt, nadat vriendin nr. 1 die *doelbewust* half open had laten staan. Ze moest toen nog ‘even iets uit haar jas pakken’, lees: die deur weer open doen voor de rest….). Dus toen we weer in de keuken kwamen, was de verrassing echt groot!

Babyshower6

Raadt de babyfoto!

Ook deze keer het thema roze! Inclusief de eye-catcher: een letterslinger met daarop de tekst: It’s a Girl * Babyshower! Ieder van hen had heerlijke hapjes gemaakt en ze hadden leuke activiteiten bedacht! Zo moest ik raden wie op welke babyfoto stond ;) als ik de opdracht goed had afgerond, mocht ik een kadootje uitpakken.

img_6755

30 seconds babyshower edition!

Kennen jullie het spel 30 seconds? Wij zijn hier fan van! We speelden het die avond ook! Maar nu was het he-le-maal cool, want dit was de 30 seconds baby-editie :) Ze hadden zelf kaartjes gemaakt met allemaal baby-gerelateerde woorden. LEUHEUK!!

New Tan 100%

Verwend met kadootjes tijdens mijn babyshower

En wéér kreeg ik superveel lieve kadootjes! Pffffff, ik voelde me echt tonnetje rond (en niet alleen van de babybuik) en super verwend na deze twee geweldige babyshowers! Heb er enorm van genoten en vind het persoonlijk wel wat hebben. Je staat even stil bij het wonder dat in je buik groeit en je mag je lekker laten verwennen en ervan genieten!

Heb jij wel eens een babyshower gehad of er een georganiseerd? Wat vind je er van? Heb je andere ervaringen met of leuke ideeën voor een babyshower? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin

 

 

 

 

 

We are having a baby girl 6