Ik vind het leuk om jullie een kijkje in mijn leven te geven, dus heb ik een weekoverzicht gemaakt! Het was een drukke week met veel verschillende dingetjes, ik kan merken dat de decembermaand begint! Weer veel feestjes, Sinterklaas en Kerst, maar allemaal gezellig en leuk!

Maandag
Omdat Suus in het weekend ziek was, houd ik haar vandaag nog een dagje thuis. Ze drinkt haar flessen nog niet helemaal als vanouds, dus lekker rustig bij mama is fijner dan drukte en spelen bij de kindjes op de opvang. Het is stralend mooi weer, wel koud maar dat maakt niet uit. Dus wandelen wij tussen de middag even naar de brievenbus om een brief te posten. Onderweg valt madame in slaap. Ik krijg bij thuiskomst mijn H&M pakketje binnen, joehoe, uitpakken! Superleuke dingen besteld, sommige zijn echt heel leuk, een aantal dingen gaan weer terug.

Als mini weer wakker is, gaan we met z’n drieën naar de supermarkt, slager en bibliotheek. Alles weer binnen voor de rest van de week! Thuis aangekomen ruimen we alles op en ik begin met koken. Na het eten was ik Suus en gaat ze lekker in haar pyjama en slaapzak in de box. Ze valt in slaap in het babynestje en ik laat haar lekker liggen! Eerst even mijn fysio-oefeningen doen. Ik werk aan een blog, daarna is het tijd voor een kop thee en televisie! Rond half 11 ga ik slapen.

Dinsdag
We zijn vroeg wakker, Suus heeft om kwart over 6 honger en laat het even goed horen! Daarna kleren aan en ik zet vast een was aan. Ik ontbijt met een broodje ei/tomaat/ui, daarna pak ik Suus warm in en gaan we naar het consultatiebureau. Als we daar klaar zijn, ruim ik thuis even op en hang ik de was van vanochtend op. Ik maak wat foto’s van de H&M spulletjes en maak er een shoplog van. Als Suus de fles gehad heeft, pak ik haar warm in en gaan we weer lekker de kou in, want ook vandaag is het stralend mooi weer! Bij thuiskomst is ze helemaal in dromenland, dus ik laat haar in de kinderwagen liggen (die ik in de bijkeuken geparkeerd heb).

Ik volg BenFit en vanavond staan er kipburgers op het menu! Ik doe alvast voorbereidingen voor het recept, zodat ik straks alleen nog de burgers in de oven hoef te doen. Ook maak ik de wortels vast schoon voor het avondeten.
Als Suus wakker is, trek ik haar een Kerstige Outfit aan en is het tijd voor een fotoshoot. Project Kerstkaarten is aan! Het resultaat is superschattig en ze is helemaal enthousiast!
Daarna laat ik haar spelen met de babygym. Ik hang ondertussen een was op. Een uur eerder dan normaal is Suus ontzettend huilerig en hangerig. Ik zit even met haar, maar daarna besluit ik toch de fles maar te geven. Dit lijkt even de oplossing, maar helaas, mevrouw heeft gewoon een huiluurtje. Hmm, ik wou eigenlijk beginnen met koken, nouja dan moeten we maar even wachten totdat papa thuis is. Als Erik eenmaal binnen is, besluiten we dat ik ga koken en hij doet Suus lekker in bad. Daarna legt hij haar in de box, waar ze al snel in slaap valt. We eten samen, daarna ruim ik alles op en hij gaat naar buiten, op de boerderij aan het werk. Ik vouw de was op terwijl ik op de bank zit, want ben best druk geweest vandaag en dat kan ik voelen in mijn knieën. Rond 8 uur is Erik weer binnen en dan ga ik weg, want vanavond heb ik MamaFit! Ik ben rond kwart voor 10 weer thuis, ga douchen en drink nog even iets. Daarna ga ik lekker slapen!
img_0012

Woensdag
Suus is weer helemaal opgeknapt, dus gaat ze vandaag spelen op de opvang. Omdat ik lichamelijke klachten heb door de zwangerschap en bevalling, hield ik mijn werk niet vol. Ik heb kort gewerkt na mijn verlof, maar zit nu volledig thuis. Ik heb echter een half jaar lang recht op kinderopvangtoeslag, daarom hebben wij besloten dat Suus er wel naartoe blijft gaan. Stel dat ik binnenkort weer aan het werk kan, dan zou ze weer opnieuw moeten wennen, mits er nog plek is! Dat wil ik haar niet aandoen, dus gaat ze er nu gewoon 3 dagen per week naartoe. Als ik haar heb weggebracht, rijdt ik even naar de supermarkt om mijn retourpakket naar de H&M af te geven bij het postpunt. Daarna rijd ik naar de verloskundige. Ik heb ze namelijk gebeld en ik mag mijn visitekaartjes van Mama’s Meisje afgeven. Zij gaan mijn visitekaartjes in het welkomstpakket doen, superleuk! Zo kunnen zwangere vrouwen mijn blog makkelijker vinden. Het is natuurlijk al een tijdje geleden dat ik er voor controle kwam dus ik klets even gezellig bij met de assistente!
Thuis gekomen wil ik de woonkamer en keuken schoonmaken. Ik begin met afstoffen, daarna stofzuigen. Tijdens het stofzuigen merk ik al weer pijn in mijn rug op. Ik maak het toch af en dweil de vloer nog, want dit is al veel te lang niet gebeurd.

Super vervelend en balen dat ik van zoiets simpels zoveel last heb. Eerder deed ik mijn hele benedenverdieping in 1 dag. Nu doe ik iedere dag een klein beetje, dus ben ik ook elke dag met huishouden bezig…Daarna kan ik maar beter gaan zitten en dat doe ik dus ook. Ik lunch en werk daarna aan een blogje. Ik krijg een appje van Erik dat zijn vriend papa is geworden. Superleuk en blij nieuws! Ik besluit een shirtje te halen bij Hema, zodat ik een Pietenshirtje voor de kersverse baby kan maken. Bij de Hema zie ik een heel tof tompouce masker hangen, die neem ik ook nog mee. Als ik het niet mag eten, dan smeer ik het wel op mijn gezicht ;)
Thuis was ik het shirtje uit en doe het in de droger. Op de computer maak ik de tekst vast klaar en print het uit. Daarna is het tijd om mijn meisje op te halen. Ze heeft zich weer uitstekend vermaakt! Thuisgekomen was ik haar en doe de pyjama aan. Omdat ze net geslapen heeft, speelt ze nog even in de box. Ik ga eten koken en Erik komt ook thuis. We eten samen en dan gaat hij snel naar buiten om op de boerderij te werken. Ik strijk de print op het shirtje en strijk nog wat kleertjes van Suus. Rond 8 uur komen de vrienden van Erik, want er moet een leuk bord gemaakt worden voor bij de nieuwe ouders in de tuin! Het is altijd weer gezellig en grappig, uiteindelijk liggen we om 00:00 uur in bed.

Donderdag
Ik schrik om kwart voor 8 wakker. Erik heeft Suus de fles gegeven, dus ik heb gewoon doorgeslapen. Erik brengt Suus naar de opvang, dus ik ontbijt in mijn pyjama en kleed me daarna pas aan. Ik haal een doekje door de badkamer en het toilet en stofzuig het tweede gedeelte van de benedenverdieping. Samen met Erik haal ik het bed af en gooi het spul in de was. Daarna lunchen we samen en ’s middags werk ik aan een blog. Rond half 4 ga ik naar de pedicure, heerlijk, mijn voeten weer laten doen! Later meer hierover.

Als ik daar klaar ben, haal ik Suus op van de opvang en doe haar in bad. Daarna is ze moe, dus lekker slapen! Ik zet het eten aan, we eten boerenkool. Ideaal dat dit gewoon kan met BenFit, geen raar gedoe, gewoon normaal eten en nog afvallen ook. Tussendoor vouw ik nog een wasmand met was op, weer zittend op de bank.
Na het eten trek ik mijn sportkleding aan en doe mijn fysio oefeningen. Daarna zet ik de tv aan en ga ik 20 minuten aan het werk op de crosstrainer. Gister heb ik een dag overgeslagen omdat ik zo’n last had van mijn rug. Na het trainen ga ik douchen en daarna plof ik lekker op de bank met een kop thee en een bakje cashewnootjes. Nog even een was aanzetten en dan slapen!

Vrijdag
Het is weer vroeg dag, dus kleren aan en ontbijten. Ik heb woensdag broekjes ontvangen van de webshop Pieke&Co. Suus staat model, dus heb ik 4 broekjes met hele gave printjes! Weer tijd voor een fotoshoot dus. Het eerste broekje staat vastgelegd! Daarna gaat ze lekker even slapen. In de tussentijd pak ik kleertjes, luiers en toestanden in, want we gaan het weekend weg! Eerst slaapt Suus een nachtje bij vrienden, terwijl wij Sinterklaas met familie hebben. Vervolgens gaat ze een nachtje bij haar opa slapen, omdat wij een familiefeestje hebben. En zondag hebben we Sinterklaas bij opa en oma. Het wordt dus een gezellig weekend, maar het is wel een volksverhuizing ;) Om half 2 breng ik haar bij mijn vriendin en nadat ik even heb verteld over de voedingen en slaapjes, rijd ik om 2 uur door naar mijn ouders. Eerst even bijkletsen met m’n moeder en daarna doen we samen boodschappen. Voor het eten laat ik Donna, de hond, nog even uit en na het eten is het al tijd voor een gezellig dobbelspel! Ik heb allerlei kadootjes van de Hema gekocht, zoals ik laatst al vertelde in de Sinterklaas wishlist hebben ze daar superleuke dingetjes! Zo zijn we weer aan het eind van het weekoverzicht gekomen ;)

Wat vind je van dit weekoverzicht? Zou je dit vaker willen terug zien op Mama’s Meisje? Laat het weten in de reacties of op Facebook / Instagram / Twitter