Mama’s Meisje gaat met zwangerschapsverlof! Inmiddels tik ik bijna de 33 weken aan en wordt het zachtjesaan tijd om wat rustiger aan te gaan doen… Dat betekent ook: minder bloggen! Hoe en wat er de komende tijd gaat veranderen, deel ik met jullie in een aangepaste blogplanning. 

Zwangerschapsverlof op de blog

Hoewel bloggen begon als hobby, plaats ik al een tijdje iedere dag een nieuw artikel. Die artikelen komen er natuurlijk niet vanzelf: ik bedenk een onderwerp, doe eventueel research, typ de tekst. Maar dat is niet het enige: ik check de tekst nogmaals, maak en bewerk afbeeldingen die ik vervolgens bij het artikel plaats en plan het artikel in. Er komt dagelijks veel mail binnen die ik behandel en natuurlijk ben ik ook actief op social media. Kortom: mijn hobby is nogal uit de hand gelopen. En ik geniet er met volle teugen van, maar laten we realistisch blijven! Want met een tweede kindje op komst kan ik inmiddels wel merken dat het derde trimester volop aan is en kost alles me driedubbel zoveel energie. Tel daarbij de bekkenklachten op en het feit dat ik nog lekker van de ontspanning wil genieten voordat we straks met z’n viertjes zijn… Tijd voor zwangerschapsverlof! Daarom heb ik een aangepaste planning gemaakt. Zo weten jullie wat je de komende tijd op de blog kunt verwachten!

SAM 4945

Minder blogs rondom de bevalling

Ik vind het zelf wel een dingetje: als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook volledig voor. Zo ook voor mijn blog: ik vind het echt een uitdaging om iedere dag een artikel te plaatsen. Een uitdaging waar ik veel energie van krijg en waar ik erg van geniet. Daarom zal ik niet pats boem van iedere dag een artikel naar enkele per week gaan. Ik maak gebruik van een afbouwschema. Klinkt zwaar hè? Ik moet ook even wennen aan minderen ;) Al kan ik natuurlijk niet beloven dat ik me er volledig aan zal houden. Als ik barst van inspiratie of een onderwerp bedenk dat in mijn ogen niet kan wachten, dan verschijnt er stiekem toch een extra blogje. Je bent blogger of je bent het niet ;) Hoe lang deze ‘vermindering‘ zal duren, daarover kan ik nog niets zeggen! We hopen dat de geboorte van onze tweede dochter voorspoedig verloopt en dat geldt ook voor het herstel na de tijd. Tegen de tijd dat ik geboortenieuws te melden heb, zal er helemaal geen structuur meer te bekennen zijn op de blog. Ik verwacht dat ik jullie tegen het einde van de zwangerschap of kort na de geboorte in een update wel zal vertellen hoe de vlag er dan bij hangt. Mijn bolle buik, de baby en mijn gezin staan voorlopig op eenzame hoogte, namelijk op nummer één ;)

SAM 4940

Aangepaste blogplanning op Mama’s Meisje:

De komende weken zullen er dus minder blogs verschijnen, startend vanaf de 34e week van mijn zwangerschap! Dat is dus 6 weken voor de uitgerekende datum. Op een rijtje ziet dat er zo uit:

  • In de week van 5 februari (34 weken zwanger) zullen er 5 blogs verschijnen op dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag.
  • In de week van 12 februari (35 weken zwanger) zullen er 4 blogs verschijnen op dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag
  • In de week van 19 februari (36 weken zwanger) zullen er 4 blogs verschijnen op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag.
  • Vanaf de week van 26 februari (37 weken zwanger) zullen er iedere week 3 blogs verschijnen. Deze verschijnen op dinsdag (zwangerschapsupdate), donderdag (bevallingsverhaal) en zaterdag (ander onderwerp).
  • Eventuele extra updates of blogs verschijnen spontaan :)

Voorlopig is het krijgen van een gezond babymeisje dus prioriteit numero uno en zal ik ook minder actief worden op social media! We hopen dat we jullie rondom 20 maart met blij geboortenieuws mogen verrassen! We delen dit als wij er klaar voor zijn en als onze familie en vrienden op de hoogte zijn. Als ik enkele dagen niet actief ben op social media, betekent dit dus niet dat ik lig te bevallen ;) We keep in touch! 

Wil je reageren op deze aangepaste blogplanning? Ik lees je reactie graag in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin