Een van de leukste dingen om te doen tijdens mijn zwangerschap vond ik de zoektocht naar het perfecte geboortekaartje! We doken in het overweldigende aanbod van MyCards.nl en vonden daar het perfecte geboortekaartje. Vandaag laat ik het geboortekaartje van Niene vol trots aan jullie zien!

Zoeken naar het perfecte geboortekaartje

Het geboortekaartje uitzoeken: in mijn ogen is dat één van de leukste dingen die je tijdens de zwangerschap doet. Ik vond het in ieder geval weer een hele uitdaging, want deze tweede keer begonnen we een stuk later met zoeken dan tijdens de zwangerschap van Suus. Ons grootste dilemma: we hadden lange tijd nog geen naam voor onze dochter en vonden het daarom erg lastig om een beslissing over het kaartje te nemen. Gelukkig kwam hier na 31 weken verandering in en hakten we de knoop door wat betreft de naam. Door MyCards.nl werd ik gevraagd of ik het geboortekaartje voor Niene bij hun wilde bestellen. Nu kon de zoektocht naar het perfecte geboortekaartje beginnen en ik bestelde gelijk een aantal proefdrukjes. Zoals je ziet, had ik op dat moment werkelijk geen idee wat ik wilde. Erik is wat dat betreft veel makkelijker: die liet de hele voorselectie aan mij over. Daar lag nu juist de uitdaging: er zijn zoveel leuke stijlen: welke moesten we nou kiezen? Ik kan je zeggen dat het gelukt is: wij hebben het, voor ons, perfecte kaartje gevonden!

IMG 0281

Een mix van stoer en schattig

Na ontvangst van de proefdrukjes waren we het snel over één ding eens: we wilden dat het kaartje ons gevoel bij de naam van onze tweede dochter zou weergeven. We kozen voor de naam Niene omdat we dit een stoere, maar toch schattige en meisjesachtige naam vinden. In de proefdrukjes hadden we een kaartje met ‘zusjes‘: bij nader inzien besloten we dit niet te doen. Het is tenslotte het kaartje van Niene en we wilden niet dat het per sé ook over Suus zou moeten gaan in haar geboortekaartje. Het kaartje met de vogel en het hartje vond Erik té zoet en het langwerpige kaartje vonden we beide te basic in verhouding tot onze wensen. Maar we hadden ook een proefdrukje besteld dat jullie niet voorbij hebben zien komen. Dit was een witte langwerpige kaart met hartjes in zwart en zalmroze. Op deze kaart was ik op slag verliefd, maar Erik vond ‘m een beetje te wit. Ook vond hij de hartjes in zalmroze minder mooi. Gelukkig kon ik dit kaartje via de online editor costumizen: ik voegde extra hartjes toe en veranderde de kleur van sommige hartjes van zalmroze naar pastelroze. Ik personaliseerde de tekst geheel naar onze wens en bestelde dit kaartje opnieuw als proefdruk. Bij MyCards kun je alle ontwerpen die je aanpast, opslaan in je ‘Eigen Collectie‘. Super handig, want zo raak je niets kwijt en kun je de kaartjes ook zelf een naam geven. Een proefdruk bestellen ging erg snel: we konden kiezen uit 6 papiersoorten en 22 kleuren enveloppen. Ook kun je ervoor kiezen om géén enveloppen te bestellen. Omdat ik bij de eerste proefdrukjes al voorbeeldjes van de verschillende papiersoorten en envelopkleuren meegeleverd kreeg, besloten we deze ‘bijna definitieve versie‘ van het geboortekaartje in twee papiersoorten te bestellen. Ik bestelde de proefdrukjes op zondagavond en op dinsdag had ik ze al in huis. Bij het zien van de proefdrukjes hakten we gelijk de knoop door. Ik ben enorm blij met het resultaat!

IMG 1171

Ons geboortekaartje via MyCards.nl

We kozen voor een langwerpig geboortekaartje (10 cm x 21 cm) dat ik via de online editor heb aangepast naar eigen wens. Dit kaartje is afkomstig uit de eigen ‘Collectie Specials‘ van MyCards. Het kaartje is gedrukt op de papiersoort ‘Oud-Hollands‘ en de envelopkleur is ‘lichtroze‘. De enveloppen heb ik trouwens al bij 35 weken zwangerschap besteld, zodat ik ze alvast kon schrijven voor de geboorte van Niene. Enveloppen bestellen kan heel makkelijk via het menu en gaf veel rust, want ik had er niet aan moeten denken om meer dan honderd enveloppen van een adres te moeten voorzien in de kraamweek ;) Nadat Niene geboren was, zocht ik via mijn account het definitieve kaartje op en paste via de editor de gegevens aan: geboortedatum, tijd, lengte en gewicht. Klaar om te bestellen! En ook deze keer had ik onze bestelling heel snel binnen. Bij het openen van de doos werd ik helemaal vrolijk bij het zien van ons perfecte geboortekaartje

Geboortekaartje mycards

Langwerpig geboortekaartje met hartjes

See for yourself, dit is dus precies wat wij in ons hoofd hadden: een langwerpig geboortekaartje met hartjes. Het lettertype van dit geboortekaartje is hetzelfde als destijds op het geboortekaartje van Suus. Wel hebben we ervoor gekozen om onze adresgegevens in een meer basic lettertype te plaatsen. Niene’s naam springt er mooi uit maar het andere lettertype brengt het geheel weer in balans. Hierdoor straalt het kaartje iets meer rust uit. De papiersoort zorgt ervoor dat het kaartje erg luxe oogt, zonder teveel glam. En de lichtroze enveloppe maakt de balans helemaal af: een combinatie van stoer en schattig! Wij zijn enorm blij en tevreden met onze keuze!

Wat vind jij van Niene’s geboortekaartje? Heb jij wel eens gekeken naar het aanbod van geboortekaartjes op MyCards.nl? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Vanwege privacyredenen is voor het maken van foto’s een afdruk van het kaartje gebruikt met gefingeerde adresgegevens. 

We are having a baby girl 11