Af en toe heb ik een creatieve bui en die benut ik dan ook optimaal. Ik bedacht dat ik een leuke naamslinger wilde maken voor op de kamer van Suus en vandaag laat ik jullie zien hoe makkelijk dat is. Een low budget houten naamslinger maken is easy peasy, want zelfs ik kan het! Kijk je mee?

Zelf houten naamslinger maken

Aangezien Suus net een nieuwe slaapkamer heeft gekregen, wilde ik nog een kleine touch aan het geheel toevoegen door een naamslinger te maken. Haar kamer is een combinatie van schattig en stoer, daarom leek het me mooi om met hout te werken. Daarvoor was ik genoodzaakt om een bezoekje te brengen aan de Action, waardoor ik natuurlijk weer met veel meer thuis kwam dan alleen de spullen voor deze naamslinger. Ook plaatste ik een oproepje op Instagram: ik wilde graag lettersjablonen gebruiken maar dan wel met hip lettertype. Liefst het lettertype van haar geboortekaartje. Evelyne van Evice Creatief kon dit voor mij realiseren en stuurde me geweldige sjablonen toe, waardoor de naamslinger super geslaagd is! Ik ben best trots op het resultaat en deel in deze Do It Yourself hoe makkelijk het is om de houten naamslinger zelf te maken.

Wat heb je nodig?

SAM 4801

Voor het maken van deze houten naamslinger gebruikte ik de volgende spullen:

 • Lettersjablonen via Evice Creatief (verschillende lettertypen en formaten mogelijk, informeer naar de mogelijkheden en prijzen). In de maand januari 2018 zijn deze sjablonen verkrijgbaar voor een speciale actieprijs!
 • Houten tags (Action, €0,89 per 10 stuks, diverse varianten verkrijgbaar)
 • Houten kralenketting hout (Action, €1,98 per stuk, diverse kleuren verkrijgbaar)
 • Acrylverf in roze, zwart en wit (Action, €1,99 per stuk, diverse kleuren verkrijgbaar)
 • Kwast
 • Schuursponsje
 • Plastic bordje
 • Papier of een oude krant
 • Schaar
 • Cocktailprikkers

SAM 4802

Ik zal je stap voor stap vertellen én laten zien hoe ik deze naamslinger maakte.

Stap 1: houten tags ‘verfklaar’ maken

Houten naamslinger

Leg de vellen papier (of een oude krant) op het oppervlak waar je gaat werken, om dit te beschermen tegen verfvlekken. Verwijder de touwtjes van de tags en bewaar die om ze op het einde opnieuw te bevestigen. De knoopjes in het touw kun je makkelijk losmaken, dus je hoeft niet te knippen. Leg vervolgens de tags zonder touwtjes op het papier.

Stap 2: verf de houten tags in de gewenste kleur

Houten naamslinger1

Ik koos voor de kleur zachtroze en maakte dit door roze en witte acrylverf net zo lang te mengen tot ik tevreden was. Je kunt de tags in iedere gewenste kleur verven of ze gewoon ‘naturel‘ laten. Om de tags op hun plaats te houden, gebruikte ik tijdens het verven een cocktailprikker die ik in het gaatje prikte. Zo voorkom je vingerafdrukken en ongelijkheden op de tag. Ik heb alle tags voorzien van twee laagjes verf. De acrylverf droogt vrij snel, waardoor ik na een half uurtje de nieuwe laag er weer op kon doen. Daarna weer goed laten drogen voor het aanbrengen van de letters.

Stap 3: letters aanbrengen met sjablonen

Houten naamslinger2

Om het iets te verduidelijken, heb ik de foto’s in deze collage voorzien van nummers:

 1. Kies de kleur voor de letters. Ik ging voor grijs, dus mengde ik witte en zwarte acrylverf totdat ik tevreden was.
 2. Klap het sjabloon open en houdt het met je ene hand stevig op zijn plek: het mag niet verschuiven!
 3. Doop de platte kant van het schuursponsje in de verf en poets het een beetje uit op een leeg vlak van het bordje. Je kunt beter te weinig verf dan teveel verf gebruiken, want teveel kruipt onder je sjabloon en dan krijg je vlekken.
 4. Je stempelt het sjabloon net zo lang met het sponsje tot de letter op de tag staat. Verwijder het sjabloon daarna voorzichtig.
 5. Eventuele ‘gaatjes‘ in de letters kun je opvullen door een cocktailprikker in de verf te dopen en deze in te kleuren.
 6. Goed laten opdrogen en tadaa!

SAM 4830

Stap 4: De houten tags aan de kralenketting bevestigen

Houten naamslinger3

Als de houten tags goed gedroogd zijn, kun je de touwtjes er weer aan bevestigen. Eventueel kun je een schone cocktailprikker gebruiken om het touwtje door het gaatje heen te drukken. Vervolgens bevestig je deze tags aan de kralenketting. Ik heb dit gedaan door de touwtjes te knopen, de losse stukjes weg te knippen en ze vervolgens voorzichtig ’tussen de kralen’ te trekken. Hierbij heb ik om de zes kralen een tag bevestigd. Zo blijven ze netjes op hun plek.

Stap 5: Geef de houten naamslinger een mooi plekje!

Houten naamslinger5

Ik heb de naamslinger aan de kapstok boven de commode van Suus gehangen. De tags heb ik toen nog wat herschikt zodat ze goed blijven hangen. Ik vind het heel vrolijk staan en ben blij met het resultaat! Ben je dus nog op zoek naar inspiratie voor een leuk kraamkado, verjaardagskado of een leuk decoratie-item voor op de kinderkamer? Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze DIY!

SAM 4841

SAM 4843

Wat vind jij van deze DIY? Zou je zelf ook zo’n houten naamslinger willen maken? Of misschien de lettersjablonen gebruiken voor een ander creatief project? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter! Benieuwd naar meer van mijn DIY projecten? Je vindt ze op mijn Pinterest pagina! Volg je me daar al?

Liefs Karin

 

 

 

 

 

houten naamslinger diy