Aangezien we de appelbomen gewoon in de tuin hebben staan, bedacht ik dat ik er net zo goed een leuke Do It Yourself van kon maken. Passend bij het najaar: lekkere appeltaart! En: hoe je vooral NIET een cake moet bakken ;)

Op Instagram postte ik een paar weken geleden al wat foto’s. We hebben namelijk enkele appelbomen en walnotenbomen in de tuin! Daar maken we in het najaar natuurlijk dankbaar gebruik van. Ik bak altijd voor iedere verjaardag één appeltaart en die bewaar ik in de vriezer. Dit jaar moet ik er dus sowieso drie bakken (voor mezelf, voor Erik en voor Suus). De eerste zit al in de vriezer!

Laten we met het ergste beginnen. De wat-een-appel-cake-moest-worden. Ik heb een cakemix van Koopmans gebruikt, maar je hebt cakemix van heel veel merken en je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan met bloem, eieren, vanillesuiker enzo. Daar had ik geen zin in, ik koos voor gemak ;) Eerst de boter mixen, vervolgens de eieren en de mix erbij in en dan kloppen tot het mooi glad is.

Daarna heb ik de helft van het beslag in de vorm gedaan, toen de helft van de appelpartjes in het beslag gedrukt. Daarna de andere helft van het beslag er overheen en toen de laatste appelpartjes weer in het beslag gedrukt. Hoe makkelijk kan het zijn? De cake ging in de oven en daarna wilde ik het resultaat op een bord doen.

Had ik al gezegd dat ik geen keukenprinses ben? Heb nog wel een tip voor je: vet het bakblik goed in of gebruik bakpapier. Doe ik dat de volgende keer ook :P

De appeltaart ging gelukkig stukken beter! Ik vind het altijd een heel geklooi om appeltaart te bakken omdat het deeg mega plakt. En het duurt zo lang en het is zo saai (klaag, klaag). Maar ik heb er tot nu toe twee gebakken, met nog minstens twee te gaan, waarvoor ik nu mentale power probeer te verzamelen…. Hihi, appeltaart bakken is zeker niet mijn hobby en gaat het ook nooit worden. Ik heb nog wel een tip: ik doe altijd paneermeel op de bodem, want er komt superveel vocht van de verse appels. En dan wordt de bodem zo zacht. Dus 2 eetlepels paneermeel en klaar is Kaatje.

Zoals gezegd zit er al één verjaardags-appeltaart in de vriezer en ik heb er één voor mijn ouders gebakken. Nog twee verjaardagstaarten te gaan. Ik heb ook een muffinvorm gekocht, daarin ga ik kleine appeltaartjes bakken. Sommige doe ik dan ook met notenvulling. Niet iedereen houdt daarvan dus zo kan ik enkele kleine gebakjes uit de vriezer halen wanneer we visite krijgen. En ik ga vast weer een keer high teaën met vriendinnen, dan heb ik mijn deel al mooi klaar ;)

Vind jij het leuk om taarten en cakes te bakken? Heb je nog leuke tips om het appeltaart bakken makkelijker te maken? Laat het weten in de reacties of op Facebook / Instagram / Twitter!