Elke dag moet ik weer verzinnen wat we gaan eten. Ik merkte dat m’n inspiratie behoorlijk op was. Het leek wel een soort twee-wekelijkse cyclus die zich steeds herhaalde. Het koken van een gezonde, gevarieerde en lekkere maaltijd is iedere keer weer een uitdaging, waarbij het ook wel prettig is als het een beetje snel gaat. Lees: huiluurtjes! Hier zijn die altijd rond etenstijd…
Omdat ik graag recepten maak met herkenbare ingrediënten en smaken èn omdat ik niet bepaald de Jonnie Boer (Chef Kok van De Librije) van onze familie ben, ging ik op zoek naar leuke, makkelijke recepten.

Lekker en Simpel

Wat ik zocht, bestaat! En wel in de vorm van de website Lekker en Simpel. De recepten die erop staan, zijn makkelijk te maken en er is voor ieder wat wils! Het kost niet teveel tijd en dat is wel fijn met een kleintje in huis. Sinds ik Lekker en Simpel heb ontdekt, kook ik minimaal één keer per week een recept van de site.
lekker-en-simpel-cover-2
Daardoor kwam ik op het idee om een challenge te organiseren. Want er zijn, net als ik zelf heb ervaren, vast meer mama’s die op deze manier wel wat meer variatie in hun warme hap willen krijgen. En die ook geen sterrenchefs zijn of verbaasd naar sommige recepten hebben gekeken ‘omdat het plaatje er leuk uitzag’, maar de ingrediëntenlijst eindeloos of vol onbekende producten / ingewikkelde kooktechnieken was. En die misschien wel (meer dan) een kleintje hebben die ook vaak even de dag moet verwerken rondom etenstijd. Als je dan uitgeput van je werk, kids van de opvang gehaald, thuis nog moet koken is het best handig als dit op een simpele manier kan. Voel je je aangesproken? Doe gezellig mee! Je leest hierna, wat het inhoud (geloof me, het is heel Simpel… ;) )

HOE WERKT HET?

– De challenge begint op 1 november 2016 en eindigt op 30 november 2016!

– Als je meedoet, maak je minimaal één keer per week een recept van de website van Lekker en Simpel. De keuze is reuze, dus er zit zeker iets bij wat je leuk/lekker lijkt om te maken! Je post vervolgens een foto van je maaltijd (of tijdens het koken) op INSTAGRAM en gebruikt hierbij de hashtag #mamagoeslekkerensimpel (In samenwerking met Jorrit & Sofie van Lekker en Simpel heb ik de hashtag bedacht!). Op deze manier kan ik alle foto’s van deelnemers terugvinden.

– Je bent natuurlijk niet gebonden aan de warme maaltijd! Er staan ook talloze recepten voor ontbijt, lunch, snacks, salades of drankjes op de site! Varieer, dat maakt de challenge alleen maar leuker! Vermeld er wel even bij om welk recept het gaat, dan kunnen we allemaal terugvinden hoe we het gerecht op jou foto zelf ook kunnen maken!

– Als je een openbaar profiel hebt, dan kan iedereen jou kookkunsten bewonderen! Dit is natuurlijk niet verplicht, maar ik kan het niet terugvinden en uitlichten als je account op privé staat.

– Als je openbaar meedoet, geef je toestemming dat ik je foto mag reposten of op mijn blog mag plaatsen!

– Wil je een blog post wijden aan deze challenge? Graag! Gebruik dan wel onderstaande afbeelding in je post, leg uit hoe mensen mee kunnen doen en verwijs naar de initiatiefnemer: Mama’s Meisje! Je mag de challenge natuurlijk ook delen op Instagram, wel graag met onderstaande afbeelding.

– Na afloop van de challenge verloot ik het kookboek van Lekker en Simpel (t.w.v. €19,95) onder de deelnemers!

img_9043

BLOG POSTS OVER DEZE CHALLENGE!

Tussentijds zal ik in een blog foto’s uitlichten van deelnemers aan deze challenge. En als de challenge is afgelopen, dan zal ik dit opnieuw doen! Heb je geblogd over deze challenge? Dan wordt je vermeld in de tussentijdse of laatste blog post (Ligt er aan wanneer je blog online is gekomen ;) ) ! Laat me wel even weten dat je geblogd hebt door de #mamagoeslekkerensimpel hashtag aan je Instagram post toe te voegen bij aankondiging van je blog hierover ;)

Wie doet er mee? Heb je nog vragen? Laat het weten in de reacties of op Instagram!