Lezen? Dat doen onze meiden iedere dag met veel plezier! Inmiddels valt de Bobo alweer twee jaar maandelijks op de mat en daar voegen we Okki aan toe. In deze blog vertel ik meer over deze leerzame tijdschriften voor kinderen en deel ik een leuke aanbieding met je. Lees je mee?

Tijdschriften voor kinderen

Toen Suus anderhalf jaar geleden op de basisschool startte, kreeg ze een exemplaar van Bobo mee naar huis. Toen ik het uit haar tas pakte, dacht ik gelijk terug aan mijn eigen basisschooltijd. Ik was destijds namelijk ook altijd geabonneerd op de tijdschriften voor kinderen die hoorden bij de groep waar ik in zat. Ik vond dat altijd fantastisch, vermaakte me er uren mee en keek altijd reikhalzend uit naar het volgende nummer. Die werden toentertijd nog uitgedeeld in de klas, tegenwoordig vallen ze gewoon op de deurmat. We sloten een abonnement op Bobo af voor Suus; zij heeft dit tijdschrift maandelijks ontvangen in groep 1 en 2. Maar nu ze na de zomer overgaat naar groep 3, maken we kennis met Okki. Van Bobo nemen we nog geen afscheid: Niene neemt het stokje over van Suus!

leerzaam spelletjesboek basisschool lesstof opdrachtjes - Mama's Meisje blog

Leerzaam en aansluitend op de lesstof

Het is niet zo gek dat ik Bobo en Okki nog ken uit mijn eigen jeugd: de eerste Bobo verscheen bijvoorbeeld in 1968. Deze leerzame tijdschriften voor kinderen worden in samenwerking met leerkrachten ontwikkel. Op die manier sluit de inhoud 100% aan op de lesstof op school en het niveau van de kinderen. Bobo is bedoeld voor kinderen in groep 1 en 2 en verschijnt iedere 4 weken met een nieuw thema. Okki is bedoeld voor kinderen in groep 3 en 4 en verschijnt ook 4-wekelijks. Op deze manier blijven de tijdschriften vernieuwend en verrassend voor je kind en hoef je je geen zorgen te maken over de aansluiting op wat ze op school behandelen en aanleren.

Bobo tijdschrift ervaring

Zoals ik al vertelde, ontvangt Suus nu zo’n anderhalf jaar de Bobo. Ze is nog steeds onverminderd enthousiast: het is natuurlijk al geweldig als er iets speciaal voor jou in de brievenbus zit als je zo klein bent. Maar ik heb door de periode heen echt gezien hoe ze gegroeid is. In het begin waren vooral de kleurplaten en voorleesverhalen hetgeen dat haar interesse trok en had ze soms wel wat hulp nodig van ons. Maar dat is nu amper meer nodig: ze heeft al veel geleerd en kan de meeste spelletjes zelf doen, soms met wat toelichting van ons. Ze gaat er dus lekker zelf voor zitten en kan opdrachtjes die ze eerder lastig vond, met gemak doen. Inmiddels zit Niene natuurlijk ook in groep 1 en hebben we afgesproken dat ze wat opdrachtjes openlaat voor Niene. Bij de opdrachten die in Bobo te vinden zijn, moet je denken aan het omcirkelen van woorden die met de letter van de maand beginnen, zoek de verschillen, een doolhof, volg de lijnen, lijnen trekken tussen figuren of letters die bij elkaar horen en het herkennen van getallen en vormen. Ook is achterin iedere uitgave een prijsvraag te vinden en op de achterzijde een strip. Suus heeft bijna twee jaar lang plezier gehad van Bobo, maar ik merk dat ze nu toe is aan de volgende stap. Niene neemt het stokje over en zij staat nog aan het begin van groep 1, dus zullen we haar iets meer helpen en samen aan de slag gaan met de nieuwe Bobo. Ik vind het leuk dat er in ieder nummer een nieuw thema aan bod komt en dat er voldoende afwisseling in spelletjes en opdrachten is. Daardoor verveelt Bobo absoluut niet en leren ze spelenderwijs heel veel!

Tijdschriften voor kinderen Okki ervaring Bobo - Mama's Meisje blog

Okki tijdschrift ervaring

Van Okki kregen we ter kennismaking twee nummers opgestuurd, want het abonnement van Suus is nog niet begonnen. Okki is bedoeld voor kinderen van 6 en 7 jaar en is een logische volgende stap na Bobo. Okki is een leerzaam tijdschrift voor kinderen die schrijven, lezen en rekenen en is meer gericht op de zelfstandigheid van kinderen. Aan het begin van groep 3 is dat natuurlijk van een heel ander niveau dan aan het einde van groep 4. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat Suus zich de moppen, puzzels, leesverhalen, weetjes over de dierenwereld en knutsel- en tekenopdrachten langzamerhand steeds meer eigen gaat maken. Ze is nu al heel enthousiast en kan niet wachten tot haar abonnement dan echt van start gaat!

Gratis familiespel bij een abonnement

Mijn tip: bewaar de nummers van Bobo of Okki want in het begin blijven er spelletjes of opdrachtjes open, maar die kan je zoon of dochter in de loop van de tijd wél maken. En dat is dan weer ideaal tijdens regenachtige vakantiedagen of lange autoritten! Zie je zo’n abonnement op Bobo of Okki ook wel zitten? Dan heb ik een leuke tip, want er is nu een leuke aanbieding waarbij je een gratis familiespel krijgt bij deze leerzame tijdschriften voor kinderen!

Ken jij Bobo of Okki al? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog