Nog maar 5 weken en het jaar 2016 is alweer afgelopen. De novembermaand vliegt voorbij. Vorige week gaf ik al aan dat ik een slechte eerste week had. Helaas is week 2 niet veel beter geweest…

IMG_9847.JPGAan het eind van de eerste week werd ik ziek met koorts en keelontsteking. Dat was nogal een hardnekkig gedoe. Op maandag begon mijn tweede BenFit week, maar kon ik nog niet normaal eten. Dinsdag naar de dokter geweest en ik kreeg een antibioticakuur. Daar werd ik niet veel fitter van. BenFit diëtist Auke raadde me aan om wel kleine beetjes te blijven eten want mijn lichaam heeft de voedingsstoffen nu natuurlijk het allerhardst nodig!  Dus ging ik nog door met soep, kwark, smoothies en thee met honing tot woensdag. Ook heb ik nog dropjes en hoestsnoepjes gegeten tegen de keelpijn. En ik heb een ijsje gehad tegen mijn zere keel. Op dat moment kon me het helemaal niet boeien, ik voelde me zo beroerd en had echt een schrale en pijnlijke keel.Het ijsje verzachtte dat een beetje en de dropjes en hoestsnoepjes ook.

Ik was wel nieuwsgierig dus ik heb tussendoor nog een keer gewogen, conclusie: stabiel. Niet aangekomen en niet afgevallen.
Donderdag begon ik weer met een boterham, fruit en een warme hap. Maar omdat ik een week kleine beetjes heb gegeten, kon ik niet ineens de hele daglijst op. En het deed nog super veel pijn aan mijn keel, want inmiddels hoestte ik me helemaal uit elkaar.


Vrijdag hebben we gekookte krieltjes met rundervink en worteltjes gegeten. Eigenlijk stonden er peultjes op het menu, maar daar ben ik niet zo gek op. Het handige is dat ik een lijst van mijn BenFit diëtist heb gekregen met vervangende voedingsmiddelen. Dus ik kon zien dat ik peultjes mag vervangen voor worteltjes. En dat smaakte weer goed!
img_9871
Zondag was de eerste dag dat ik mij weer beter voelde. Ik ging die dag ook weer voor het eerst de deur uit, want ik had een babyshower. We spraken af om allemaal high tea hapjes te maken. Er was dus zoveel lekkers! Van te voren heb ik Auke om advies gevraagd. Ik mocht de hoofdmaaltijden in de gewone porties nemen en één tussendoortje (tijdens de high tea) overslaan. Samen met een vriendin hadden wij aardbeienkwarkjes met rode vruchten gemaakt. Verder was er enorm veel keus: hartig én zoet! Ik heb 4 dingen gekozen: een stukje quiche, een wrapje met ham en roomkaas, een stukje brownie en een pannekoekje met krenten. Daarna zat ik echt stampvol, ik kon nog steeds merken dat ik weinig heb gegeten in de week ervoor. ’s Avonds heb ik ongeveer 1/3 van de normale avondmaaltijd gegeten.
Flutter 100%
Maar ik was natuurlijk wel benieuwd wat zo’n week heeft gedaan, dus heb ik weer op de weegschaal gestaan. En er was weinig veranderd: ik ben 0,4 kg aangekomen. Ik had eigenlijk verwacht dat ik was afgevallen, maar dit is dus niet gebeurd.

Dus er zijn twee dingen waar ik aankomende week weer volop mee aan de slag wil, ik heb dus 2 doelen gesteld voor week 3:
Ik kan aan het eind van volgende week de hoeveelheden op de daglijst helemaal op. Toen ik de lijsten even doorkeek, kreeg ik er al zin in, want er staan leuke recepten op het menu!
Ik beweeg iedere dag minstens 30 minuten! Door het ziek zijn is de beweging helemaal op de achtergrond geraakt. Ik vind het belangrijk dat ik dit weer op ga pakken. Ik zag al dat het maandag en dinsdag super mooi weer wordt, dus een lange wandeling zie ik wel zitten! Bij slecht weer kan ik op mijn eigen crosstrainer aan de slag ;)

Ik ga er weer voor! En ik zou het super leuk vinden als jij me volgt in mijn strijd tegen de kilo’s!

Heb jij een gezonde leefstijl? Waar merk je dit aan? En hoe vind je deze update?
Laat het weten in de reacties of op Facebook / Twitter / Instagram!

Heb je Fruitig Water winactie al gezien? Je kunt een Infusion Bottle winnen!