Toen ik net zwanger was, nam ik mezelf voor om ons kindje geen bijnaam te geven. Ha-ha. Dat voornemen is inmiddels als sneeuw voor de zon verdwenen. We hebben een hele lijst met bijnamen voor onze dochter en die deel ik vandaag met jullie!

Bewust een korte naam

En dat terwijl we bewust een korte naam hebben gekozen voor onze meisje: Suus. Want die naam kun je niet verder verkorten en dan zou je dus geen bijnaamtaferelen krijgen. Ik heet zelf bijvoorbeeld Karin en ik word door m’n ouders en zusjes nog steeds Ka, Kaat of Kaatje genoemd.

19559-1-gepersonaliseerde_kaart__suus_geboren-1-kopie

Bijnamen

Vind ik dat erg? Helemaal niet. Dus hoop dat Suus haar bijnamen ook enigszins kan waarderen (al denk ik dat we sommige wel schrappen als ze groter wordt ;) ) Nou, daar komt ie:

-Suus, daar maken we allerlei varianten op: Suzy, Suuster, Soes, Suzycuty, Suuzepuus. Als je het opschrijft ziet het er niet uit. Maar het gebeurd wel :P

– Meisje, poppetje, schatje, dametje, mevrouwtje en alles wat er in die categorie ligt komt ook veel voorbij!

img_9958

– Lekkerding! Omdat ze natuurlijk de liefste, leukste, knapste, mooooiste baby van de wereld is, gewoon om op te eten!

– En dan hebben we nog de afdeling ‘waar slaat dit op‘ bijnamen: ik zeg zelf wel eens Hannes (hihi, beetje van huis uit zo’n bijnaam die weleens langskomt). En ‘buikie’ want ze heeft zo’n bol buikje en dan moet ze altijd mega schaterlachen als ik haar een beetje op haar buik kietel :)

img_9959

– Stinky en poepkont :P Je raadt al wanneer we die erin gooien…

– Als ze lacht, dan zeg ik lachebekkie. En soms kan ze heel erg pruilen, terwijl er niks is. Dan noem ik haar lippe (Twents).

img_9960

 

Tjah, het ouderschap doet rare dingen met je. Maar Suus vind het allemaal wel prima, die lacht vrolijk door en oefent al op haar schaterlach als we haar weer eens bij één van haar bijnamen noemen!

Welke bijnamen geef jij je kindje(s)? En herken je het voornemen om het niet te doen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1