Eén van de leukste dingen die je mag doen als je een kindje verwacht is, volgens mij, het ontwerpen, uitzoeken en inrichten van de babykamer!

Ik beschreef in de blog over A Little Lovely Company al dat de babykamer dromerig, romantisch en vrolijk moest zijn. Rond 15 weken wisten we dat we een meisje zouden krijgen. Dus ging ik op internet rondkijken naar voorbeelden en inspiratie. Lang leve Pinterest :)
Ook al wisten we dat onze baby een meisje was, toch wilden we de basis van het kamertje neutraal houden. Met accessoires kan er wel een ’touch of pink’ worden aangebracht.

Er was alleen nog één probleempje: onze woning is grondig verbouwd, maar alleen op de begane grond. We slapen zelf ook beneden. Er waren wel slaapkamers op de bovenverdieping, maar de staat van de houten vloer was niet je van het. We wilden een plan maken, maar hoe moesten we de vloer verbeteren?

Dus riepen we hulp in van een timmerman. Hij adviseerde om de hele bovenverdieping te slopen en opnieuw op te bouwen. Dat hield in: plafonds, muren en vloer slopen en daarna opnieuw opbouwen. Dat advies hebben we opgevolgd. Als er eenmaal gebruik wordt gemaakt van de bovenverdieping, dan ga je ook niet zo makkelijk weer aan het verbouwen. Het kon maar beter gelijk goed. Op onderstaande foto’s zie je hoe de verbouwing ging:

Er waren altijd 2 slaapkamers boven, maar er zat ook nog een grote zolder achter één van beide kamers. Die zolder is nu bij één slaapkamer aan getrokken en de andere slaapkamer is iets groter geworden. Mijn aandeel in dit gedeelte was vooral de catering verzorgen… Zoals je ziet was er vooral veel timmerwerk en dat is niet mijn sterkste kant. De muren hebben we gestucd. Dat duurde nog het langst, omdat het steeds goed gedroogd moest zijn voordat de volgende laag er weer op mocht. Maar toen het eenmaal af was, konden we beginnen met schilderen en behangen!

Ik had mijn taak natuurlijk al gedaan: behang en verf uitzoeken! Ik ben op pad geweest om inspiratie op te doen bij de Babydump, Prenatal, Babypark en Babyhuis Wierdsma (in Sneek). Bij de laatste zag ik een mooi mintkleurig dekentje van Baby’s Only. En dit kon ik weer mooi combineren met een taupekleurige deken van Little Naturals by Jollein. Die dekens heb ik als basis gebruikt voor de kleuren op de muur. Inmiddels was ik al 33 weken zwanger toen de verf en het behang op de muur kwam:

Er zit renovatie vliesbehang onder de muurverf. Om beschadigingen aan de muur te voorkomen en het resultaat is iets strakker. Daarnaast zijn er 2 soorten behang: naast het raam zit een mintkleurig bloemetjesbehang van de Gamma. En naast de deur zit een taupekleurig behang met lichte glitters van de Formido. Op de vloer ligt laminaat (met ondervloer natuurlijk) en dat is ook van de Gamma. De basis was dus klaar, van daaruit konden we verder met inrichten en stylen. Op dat moment wilde ik ook niet meer zo lang wachten, aangezien ik veel klachten had en steeds minder kon. Hoe de babykamer uiteindelijk geworden is, lees je in mijn volgende blog!