Of je nu een dagje weg gaat of zes weken: met zo’n kleintje heb je al snel een volksverhuizing te pakken. Dat je een kinderwagen, speelkleed of babynestje meeneemt, omdat mini niet al te lang in de Maxi-Cosi mag zitten, kun je zelf nog wel bedenken. Maar wat doe je in godsnaam in die verzorgingstas? Ik zette het voor je op een rijtje.

Al doende leert men

Ik vond het altijd heel overdreven: ouders op een verjaardag of familiefeestje, compleet met aanhanger vol spullen… Daar ben ik enigszins van teruggekomen nu ik zelf één van die ouders ben. Toen Suus net geboren was, wilde ik er nog niet zo aan, maar na een aantal keer misgrijpen, weet ik inmiddels wel beter.

Al doende leert men. Ik maakte een keer de fout om zonder voeding op de thee te gaan bij een vriendin. Toen bleek dat mijn baby iets eerder honger had dan ik had gepland (ja, zo denk je dan nog, maar dat leer je snel af…) konden ik en krijsende dochter weer richting huis.

Of die keer dat ik een dagje ging shoppen met mijn moeder en zusje, compleet met nichtje en 6-weken-oude-baby in kinderwagen. Toen we bij Kruidvat waren, bleef mijn moeder even buiten staan wachten met de beide meisjes. Opeens kwam ze lichtelijk paniekerig binnen: baby had (op zeer luide toon) gepoept! Dit was er nogal gewelddadig aan toe gegaan, dus mevrouw kreeg schone kleren aan. Ik bleek gelukkig nog een setje bij me te hebben, want er was ook al een setje nodig geweest eerder die dag… Ongelukjes laten zich niet plannen! En reservekleding is dus een must op de dagje-weg-met-baby-checklist.

Wat neem je mee als je de deur uit gaat met je baby?

Om het allemaal beeldend te maken, heb ik gewoon mijn luiertas én inhoud gefotografeerd! Kijk mee en je zult hopelijk geen gevalletjes meemaken zoals ik hiervoor beschreef ;)

 

De tas die ik heb, zat bij de package deal toen ik de kinderwagen kocht. Er zit een verschoonmatje bij de tas in, wat ik heel handig vind! Ik heb er zelf altijd nog een hydrofiele doek bij om er bovenop te leggen.

Verschonen en eventuele ongelukjes

Luiers en billendoekjes meenemen als je de deur uit gaat. Zo ver was je zelf natuurlijk ook wel gekomen. Ik maak gebruik van geparfumeerde luierzakjes en heb er altijd een stuk of 10 in de tas zitten. Meestal kan ik de luier ter plekke wel weggooien, dat vind ik wel zo netjes in een zakje. Maar stel dat het even niet kan, dan zijn die zakjes ook verrekte handig. Je wilt toch niet graag een dikke spuitluier los in je bagage meenemen…
Stel dat er gespuugd of gepoept wordt, waarbij de kleertjes van de kleine smeerkees niet schoon blijven? Precies, reservekleding it is. Ik heb altijd 2 rompers, 2 longsleeves en 2 broekjes bij me. Die zitten gewoon altijd in de tas, dus het zijn niet de leukste kleertjes die Suus heeft ;) Maar zo kan ik het nooit vergeten mee te nemen. Ook heb ik 2 kwijlslabbetjes (die tanden…), 2 spuugdoekjes en 2 speendoekjes in de tas. Een baby met een dikke kwijlkring in haar shirt oogt niet heel fris :P

Babyvoeding meenemen

De foto links geeft weer wat ik altijd bij me heb! Tuurlijk, als ik even naar de supermarkt rijd voor een halfje volkoren, dan ga ik heus geen voeding uitscheppen in bakjes. Maar you know what I mean aan de hand van die mislukte theedate: bezoekjes die dus wat langer duren of een dagje shoppen hier of daar. Een fles en de melkpoederdoosjes waarin de porties zitten. Ik heb ook altijd één voedingsschepje in de tas zitten: stel je geeft (om wat voor reden dan ook) een kleinere fles, dan moet je opnieuw portioneren. Verder heb ik nog een gewoon lepeltje bij me voor de fruit- of groentehap. En ik heb een spenendoosje bij me, daar zit een reserve fopspeen in en een papspeen (als we ’s avonds weggaan of blijven slapen). Als je ergens naartoe gaat waar geen voorzieningen zijn (het bos, het strand, name a place) dan heb ik een kleine thermoskan met heet water (deze is van de HEMA) om de voeding daar ook te kunnen maken. Suus krijgt de A.R. voeding (tegen het spugen) en omdat die voeding heel dik is, mengen we die met een vork om klonten te voorkomen. Vork dus ook mee: check!

En verder…

SAM 1651Als we met de kinderwagen op pad zijn, stop ik nog een extra hoeslakentje, lakentje en een hydrofiele doek voor onder het hoofd in de tas. Ik dacht namelijk een keer de baby heel goed te kunnen verschonen in de kinderwagen. Toen ik de vieze luier wilde wisselen met de schone, vond Suus het welletjes en plaste even van zich af. Matras, dekentjes, hoeslakens, alles was zeiknat. Daar zit je dan met je goeie gedrag: geen reservedingetjes mee om de kinderwagen weer ready to go te krijgen. Gebeurt mij niet nog eens ;) Sindsdien heb ik zo’n waterafstotende molton op het matrasje in de kinderwagen. En ben ik recordhouder luiers verwisselen van baby’s die in kinderwagens liggen!

SAM 1653Qua verzorgingsartikelen heb ik niet zoveel nodig voor Suus, ze heeft gelukkig een makkelijk huidje en (afkloppen) geen last van luieruitslag of roodheid. Een klein potje Sudocrem en een kleine tube Bepanthen zalf. Ook heb ik nog een tube zonnebrandcrème factor 50 in de tas zitten, de goden verzoeken kan altijd toch? Ben wel weer toe aan een zonnetje :D

Wat neem jij allemaal mee als je de deur uit gaat met je kleintje? Mis je dingen die niet in dit overzichtje staan? Heb jij nog tips die we allemaal moeten weten? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin