Speelgoed dat leuk is om mee te spelen én duurzaam en milieuvriendelijk is. Ilse en haar dochters testten de blokken van BiOBUDDi’s uit en vertellen daar vandaag alles over! Maar dat is niet het enige: we mogen ook een pakket weggeven! Kans maken? Lees snel verder! 

Duurzaam en milieuvriendelijk speelgoed

Onze aarde, we mogen er gratis en voor niets wonen maar we behandelen haar niet altijd even goed. En ook al doe ik op sommig vlakken echt mijn best om de schade te beperken (afval scheiden, bewust om gaan met water en elektrische apparaten, geen tweede auto) ook ik maak me vast en zeker schuldig aan allerlei vormen van milieuvervuiling en verspilling. Neem alleen al de bergen wegwerpluiers en doekjes die er in de afgelopen jaren bij ons thuis doorheen zijn gevlogen. Ook met het kopen van speelgoed sta ik er nooit bij stil hoe het speelgoed gemaakt wordt en wat voor invloed dit op het milieu heeft. Tot ik een pakket met speelgoed van BiOBUDDi’s mocht proberen.

20171014 173307 resized 001

BiOBUDDi’s is een nieuw speelgoedmerk dat net is begonnen met het produceren van, naar eigen zeggen, duurzame en milieuvriendelijke blokken gemaakt van de resten van suikerriet. Volgens de website van BiOBUDDi’s is er namelijk steeds meer vraag naar milieuvriendelijk en veilig speelgoed. De blokken worden geproduceerd in Nederland. Ik ben erg benieuwd naar het speelgoed. Eerlijk gezegd denk ik bij biologisch verantwoord speelgoed vooral aan houten speelgoed. De blokken van BiOBUDDi’s zijn niet van hout en zouden qua kwaliteit niet moeten onderdoen aan de blokken van bijvoorbeeld ‘dat andere grote merk’ ( je weet wel, het begin met een D en eindigt op uplo). Ik ben benieuwd!

Van verpakking tot blokken: biobased!

Bij het openmaken van de doos kijken twee nieuwsgierige kindersnoetjes mee en toen Elin de inhoud zag riep ze direct het ‘D’ woord. Op het eerste gezicht dus geen verschil. Een leuk detail: ook het verpakkingsmateriaal, de lijm en de gebruiksaanwijzing zijn allemaal ‘biobased’.

reviewbiobuddi

Wat mij direct opvalt is het feit dat er een stickervel bij de blokken zit; de plaatjes die je op de verpakking ziet staan mag je dus zelf op de blokken plakken. Elin vindt het stickertjes plakken vooral erg leuk maar het is ook goed voor haar motoriek en het feit dat ze zelf mag kiezen waar ze welk stickertje plakt vereist een stukje creativiteit. Een leerzaam stukje voorpret dus. De blokken voelen stevig en de kleuren verschillen niet of nauwelijks met de kleuren van de andere blokken. De toplaag voelt iets ‘zachter’ aan (misschien wat krasgevoeliger?) maar nog steeds zijn de blokken naar mijn idee onverwoestbaar en dus laat ik de kinderen er lekker op los om te kijken wat ze er van vinden.

Compatible met andere blokken

Hier thuis stonden de blokken van andere merken al garant voor urenlang speelplezier en de blokken van BiOBUDDi’s draaien daar dus gewoon in mee. De blokken zijn inderdaad ‘compatible’ met de andere blokken en de kids hebben in dat opzicht ook geen voorkeur. Wel hebben de blokken van BiOBUDDi’s mooiere plaatjes, aldus Elin. Moeders voorziet met die plaatje alleen wel een klein probleempje: Lieke speelt bij ons thuis ook al volop met de blokken en dit betekent dat de blokken niet altijd schoon blijven (plakhandjes, kwijl, nog meer plakhandjes en nog meer kwijl). De blokken afspoelen of door en sopje halen lijkt me door stickers iets minder geschikt. Maar je hoeft de stickers er natuurlijk niet perse op te plakken.

reviewbiobuddi1
Dus, kwalitatief goede blokken, beter voor het mileu en geheel compatible met de meeste blokken van concurrerende merken (dus mocht je al een heel arsenaal aan blokken van een ander merk in je bezit hebben en toch de overstap willen maken naar de duurzamere variant van BiOBUDDi’s dan is dat geen probleem). Daarbij staat op de site van BiOBUDDI’s ook nog dat ze qua prijs prima kunnen concurreren met de andere merken.

BiOBUDDi’s: een waardevolle toevoeging aan een bewuster leven

En zelfs als het speelgoed duurder zou zijn neemt dat niet weg dat we met zijn allen best eens wat bewuster om mogen gaan met het milieu. “We shall require a substantially new manner of thinking if mankind is to survive.” (-Albert Einstein-). We geven onze kinderen het beste voedsel, leren ze om geen snoeppapiertjes op straat te gooien en de kraan aan laten staan tijdens het tandjes poetsen is uit den boze. Niks mis mee maar misschien wordt het ook eens tijd om aan het grotere geheel te denken. Want niet alleen onze kinderen en wijzelf mogen gebruik van deze aarde, ook onze kleinkinderen, achterkleinkinderen enzovoorts zullen hier nog moeten leven. Er is geen alternatief, zeg maar. En als we dan toch ergens moeten beginnen, waarom dan niet bij het speelgoed van onze kinderen? BiOBUDDi’s ik zou zeggen, probeer en oordeel zelf!

De producten van BiOBUDDi’s zijn verkrijgbaar bij o.a. bol.com. De afgebeelde set kost €22,99 (40 blokken + basisplaat).

20171014 173148 resized 001

Win: BiOBUDDi’s Blokken

Niet alleen Ilse’s meiden mochten spelen met BiOBUDDi’s blokken, we mogen ook een pakket weggeven! Wil je kans maken op dit duurzame speelgoed? Lees dan even goed wat je moet doen:

  • Like Mama’s Meisje en BiOBUDDi op Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten dat je meedoet aan deze winactie
  • Let op: om kans te maken, moet je de genoemde kanalen op Instagram volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt op woensdag 8 november op de blog bekend gemaakt. Meldt de winnaar zich niet binnen 48 uur na bekendmaking, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. 

 

Liefs Ilse

 

 

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking