Cadeautjes voor de decembermaand scoren maar liever niet te duur? Ik zette 10 x de leukste schoencadeaus onder €7,50 op een rijtje!

Sinterklaas uitgaven

Het is eind oktober en de decembermaand lijkt nog ver weg. Maar over een kleine vier weken zet de Sint weer voet aan wal en barst het feestgedruis los: tweeënhalve week van verlanglijstjes maken, schoentjes zetten en pakjesavond vieren. Een tijd van gezelligheid, samenzijn en herinneringen maken, maar voor vele ouders ook wel een uitdaging: welke cadeautjes gaan er gekocht worden? Zelf maken wij de keuze om er niet een al te kostbaar cadeaufestijn van te maken: we hebben de Sinterklaas uitgaven voor dit jaar gebudgetteerd op maximaal €60 per kind. Toch mogen de kinderen hier twee keer per week hun schoen zetten en vieren we ook pakjesavond. Klinkt wel krap hè, om dat binnen een budget van €60 te doen? Maar er zijn echt hele leuke budgetproof cadeautjes te vinden die ervoor zorgen dat je binnen het maximale bedrag blijft. Ik dook de online speelgoedwinkel in en deel 10 x de leukste schoencadeaus onder €7,50!

10 x de leukste schoencadeaus onder €7,50 - Mama's Meisje blog

10 leuke schoencadeaus onder €7,50

Waar het bij de één qua Sint uitgaven haast niet op lijkt te kunnen, wil de ander graag binnen een vooraf gesteld budget blijven. Ook ik hoor bij die tweede groep ouders: ze hebben al zoveel, maar we willen het Sinterklaasfeest ook niet overslaan. De kinderen mogen zes keer hun schoen zetten, waarvan ze vier keer een klein cadeautje krijgen en twee keer snoepgoed en pepernoten. Voor pakjesavond krijgen zij ieder vijf cadeaus en met negen cadeaus per kind lukte het mij prima om binnen het gestelde budget van €60 per kind (we hebben drie kinderen, dus €180 in totaal) te blijven. Je leest hier hoe ik dat aanpakte. Natuurlijk kon ik het niet laten om wat cadeauinspiratie de wereld in te slingeren. Ik presenteer: 10 leuke schoencadeaus onder €7,50

  • Hamertje tik: oh, wat is dit een ontzettend leuke én leerzame activiteit voor peuters! Een hamertje tik setje is écht een budgetproof cadeautje en veelal in diverse thema’s/kleurencombinaties te krijgen. Erg goed voor de fijne motoriek!
  • Insectenpotje: dit cadeautje is geen aanslag op je Sint uitgaven, want voor €3,99 scoor je een insectenpotje met vergrootglas. Suus kreeg er vorig jaar één voor haar verjaardag en dat was een groot succes. Mieren, slakjes, torretjes: van alles is er bestudeerd en vervolgens weer vrijgelaten. In het voorjaar zijn er natuurlijk meer insecten, maar het is ook leuk om cadeautjes te geven die op iets langere termijn goed van pas komen.
  • Knutselsetjes, zoals ‘decoreer je eigen bloempot’, zelf raamstickers maken of gips gieten. Vind dit altijd een fijne cadeau optie met het oog op de kerstvakantie.
  • Spelletje of breinbreker: kwartet, domino, memory of een ingewikkelde puzzel die je behoorlijk op de proef stelt. Ook SmartGames zijn een leuke optie, maar vallen vaak niet onder het bedrag van €7,50. Wel weer een top tip voor pakjesavond!
  • Speelgoedvoertuig: maak de echte voertuigliefhebber blij met een speelgoed ambulance, tractor en andere ‘grote’ machine zoals een kraan of een hakselaar.

schoencadeaus onder 7,50 euro - Mama's Meisje blog

Nog meer inspiratie

Nog meer leuke schoencadeaus onder €7,50:

  • Vloerpuzzel: perfect voor puzzelaars vanaf een jaar of drie en in verschillende thema’s verkrijgbaar!
  • Constructie speelgoed: voor wie technisch speelgoed leuk vind zijn er leuke setjes met constructie speelgoed. Eerst zelf een raceauto bouwen om er vervolgens mee te spelen! Ook bouwschijfjes zijn erg populair: wij hebben ze ook en de kinderen maken er van alles van. Het stimuleert hun creativiteit!
  • Accessoires voor de pop zoals een poppenslaapzak, poppenluiers, een magisch drinkflesje of een poppendraagzak.
  • Strijkkralen of Ministeck: er zijn diverse leuke themasets verkrijgbaar!
  • Besties: deze serie lijkt op het duurdere Top Model en is ontzettend populair onder de meiden. Notitieboeken, stickeralbums, designschriften: dat gaat zeker in de smaak vallen!

Nog meer budget kado inspiratie 5 december - Mama's Meisje blog

Welke van deze schoencadeaus onder €7,50 vind jij het leukst? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer