En ineens was het alweer januari. Deze tweede zwangerschap leek al sneller te gaan dan de eerste, maar met zo’n decembermaand ertussen schiet het helemaal op. En ik moet nog zoveel doen! Wat ik op mijn ’to do list’ heb staan voordat de baby wordt geboren? Ik deel het vandaag met je!

Een verlof ‘bucketlist’

Nu de komst van baby nummer twee steeds dichterbij komt, probeer ik een soort van orde op zaken te stellen hier in huis. Niet meteen denken dat het hier een enorme zooi is, maar veel vrouwen zullen zich wel herkennen in die nesteldrang. De bekende la met troepjes die inmiddels meerdere lades van het dressoir in beslag neemt, een zolder die ooit netjes was maar nu is volgekwakt met ‘spullen om te bewaren‘. Het is heus niet allemaal prioriteit, maar de ervaring leert dat we er na de geboorte van onze tweede dochter ook niet zo snel aan toe gaan komen. En dus moet het voor de tijd allemaal afgestreept worden van mijn verlof ‘bucketlist‘. Al denk je bij ‘bucketlist‘ meer aan bungeejumpen of met haaien zwemmen, ik noem het daarom liever ‘to do list’.

Dingen die ik af wil hebben voordat de baby geboren wordt

In de verschillende zwangerschapsupdates kon je natuurlijk al lezen dat we inmiddels flink op dreef zijn. Zo zijn er al een aantal zaken van de to do list afgestreept. Suus heeft een nieuwe slaapkamer gekregen en we zijn ook bezig om de babykamer een touch up te geven. Laatst heb ik samen met mijn moeder de badkamerkastjes uitgemest en heeft ze de badkamer grondig gepoetst. Maar er is nog veel meer wat ik wil doen voordat de baby geboren wordt…

In de categorie ‘opruimen’:

 • De keuken opruimen. Ik wil de lades waarin smeersels, kruiden en mixen staan één voor één langs. Weggooien wat over datum of niet gebruikt is, de lades schoonmaken en even opnieuw indelen. Ook moet ik weer ruimte maken voor de flesjes, spenen en eventuele flesvoeding voor de baby.
 • Kasten en dressoirs in de woonkamer opruimen. Je kent dat wel: kind heeft een knutselwerkje op de opvang gemaakt, er is met de post een kaart gekomen, een gekregen beautypakketje: bij ons verdwijnt dat allemaal in de kasten en dressoirs. Die wil ik dus allemaal opruimen en gelijk weggooien wat weg kan. Zodat er weer ruimte is voor nieuwe troep ;)
 • Kledingkast op onze slaapkamer herorganiseren. Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik onze kledingkast voor het laatst onder handen nam. Ik heb er toen een blog over geschreven en ik denk er nog steeds zo over: ik heb er zó geen zin in. Maar de kast is een grote zooi dus zal ik alles eruit moeten halen, opnieuw opvouwen en alles opnieuw indelen.
 • Bakken met kinderkleding op maat sorteren. Iedere keer als Suus uit haar kleren is gegroeid, pak ik er een opbergbak van de Action bij en bewaar ze daar in. Super handig, want met een tweede meisje op komst kan alles voor een nieuwe ronde gebruikt worden. Helaas gebeurt het ook wel eens haastig, waardoor alles zo’n beetje door elkaar gekomen is. Ik had namelijk een tekort aan bakken en soms wat ruimte over in de gevulde bakken. Alle maten zitten dus kriskras door elkaar en dat is niet handig. Even opnieuw op maat sorteren dus.
 • De zolder opruimen. Weggooien wat weg kan, verkopen wat nog goed genoeg is om op een verkoophoek te plaatsen en netjes opruimen wat we dan ook echt gaan bewaren.

SAM 4846 001

In de categorie ‘schoonmaken’:

 • Ik wil de voorraadkast in de gang goed schoonmaken. Daarin bewaren we o.a. eten, maar ook schoonmaakmiddel en allerlei huishoudelijke apparaten. Omdat deze kast zo vaak open en dicht gaat, zit er overal stof in, onder en achter. Dat wil ik allemaal schoon hebben voordat de baby er is.
 • Beide koelkasten en de vriezer zijn wel weer toe aan een poetsbeurt.
 • De binnenkant van de ramen die ik voor het laatst heb gedaan toen ik zwanger was van Suus. Voor de buitenkant laten we de glazenwasser altijd komen.
 • Verder zal de nesteldrang er wel voor zorgen dat ik duizend keer alles afgestoft, gestofzuigd en gedweild wil hebben. Iets met ervaringen uit het verleden ;)

In de categorie ‘een slimme meid is voorbereid’:

 • Vluchttas voor Suus inclusief een ‘handleiding‘. Ik zet even op papier wat Suus zoal op een dag eet en wanneer ze slaapt enzovoorts. Wel handig dat ik daar niet aan meer aan hoef te denken als ik in de weeën zit ;) En natuurlijk gaan alle logeerspulletjes in haar unicorn trolley.
 • Vluchttas voor mezelf en de baby. Geen toelichting nodig.
 • Eten invriezen. Dit heb ik bij Suus ook gedaan voor de eerste dagen en dat beviel echt super. Ik maakte een pan vol macaronisaus, een pan vol kip madras en een pan vol stamppot. Daardoor hadden we voor zes dagen eten in huis en hoefden we ons de week na de kraamweek niet druk te maken over het warme eten. De eerste dagen zette de kraamverzorgster het eten klaar maar toen ze weg was, vonden we dit een hele makkelijke oplossing. Misschien een tip als je zelf ook zwanger bent?
 • Lijstje met namen: wie bellen we als de baby is geboren? In alle hectiek en adrenaline rush vergeet je makkelijk iets, of in dit geval iemand. Voor de geboorte van Suus hadden we daarom een lijstje gemaakt met mensen die we wilden bellen wanneer ze geboren was. Aangezien zulk nieuws altijd rondgaat als een lopend vuurtje, zou het een beetje lullig zijn als bepaalde personen niet van onszelf te horen krijgen dat de baby er is. Dit werkte prima zo!
 • Ik wil de babynaam op een originele manier bekend maken. Een naamslinger, raamsticker of iets dergelijks. Iemand een leuk idee of iets gezien bij een leuke webshop? Let me know!

IMG 8991

In de categorie ‘blog’:

 • Ik kom binnenkort met een aangepaste contentplanning voor tijdens mijn ‘zwangerschapsverlof‘.
 • De tijd die ik dan over heb wil ik benutten om vooruit te schrijven. De eerste tijd na de geboorte zal ik weinig toekomen aan bloggen maar ik wil natuurlijk wel dat er regelmatig een artikel verschijnt.
 • Ook ben ik van alles aan het regelen voor rondom de geboorte van ons meisje. Daar ben ik op tijd mee begonnen, dus ik hoop dat dat allemaal lukt.
 • Ik zal minder actief worden op social media in de weken voor de geboorte. Het moet wel een beetje spannend blijven hè ;)
 • Ik heb twee boeken besteld, namelijk het nieuwe boek van Cynthia en het boek over ondernemen van Annic. Daarnaast heb ik nog een boekje over bloggen liggen die ik nog niet gelezen heb. Door minder te gaan bloggen wil ik hier ook tijd voor maken zodat ik mezelf straks verder kan verbeteren en mijn blog kan laten groeien.

In de categorie ‘genieten’:

 • Ik wil naar de kapper
 • Mijn voeten moeten even onder handen worden genomen door de pedicure. Natuurlijk voorzien van een laagje gellak. Nails on fleek ;)
 • Als we dan toch bezig zijn, ga ik ook naar de schoonheidsspecialiste. Ik wil sowieso mijn wenkbrauwen laten harsen en verven, maar denk dat ik er gelijk een gezichtsbehandeling aan vast plak. Je kunt maar beter genieten!
 • Netflix: iemand nog tips voor een leuke serie?
 • Weer wat meer boeken lezen op mijn e-reader. Dat stond de afgelopen maand op een iets lager pitje, maar ik vind het heerlijk om op de bank, onder m’n kleedje met een kopje thee te lezen.
 • Aangezien ik net de rubriek ‘Meisjestijd‘ in het leven heb geroepen, zul je daar binnenkort teruglezen wat ik allemaal aan me-time heb gedaan!

IMG 0131

Ik hoef me niet te vervelen

Je ziet het: genoeg te doen. Gelukkig krijg ik bij veel dingen hulp van Erik en mijn moeder, anders had ik het echt niet allemaal gered. En sommigen zullen me misschien voor gek verklaren, maar zo’n lijstje helpt mij het overzicht te bewaren en het geeft me rust als het allemaal een beetje bijgewerkt is. Ik hoef me niet te vervelen!

Hoe zat het tijdens jouw verlof? Had je een lijst met punten die je graag afgestreept wilde hebben voordat de baby zich meldde? Of ging je er heel anders mee om? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin