Vorig jaar verliep voor mijn gevoel álles anders dan gepland. Alles stond ineens in het teken van thuiswerken met kinderen en in deze blog blik ik terug op het afgelopen jaar. Lees je mee?

Vanuit huis werken

Als ik terugblik op het afgelopen jaar, dan vraag ik mezelf soms af hoe ik het gepresteerd heb om alle ballen in de lucht te houden. We spoelen het filmpje even terug naar maart 2020: het moment waarop ons land er ineens bijna surrealistisch uitzag. Ik weet het nog precies, want wij zouden Niene’s derde verjaardag vieren en dat kon ineens niet doorgaan door de landelijke maatregelen. Het kinderdagverblijf ging dicht en van de één op de andere dag zat ik fulltime thuis met de kinderen. Vanuit huis werken was voor mij totaal geen punt, dat deed ik namelijk al sinds de start van mijn eigen onderneming in 2018. Wat dat betreft was er voor mij niets nieuws, maar de uitdaging zat ‘m vooral in het feit dat ik ruim 30 weken zwanger was én ineens productief moest zijn terwijl er een peuter en een bijna-kleuter rondhuppelden. De korte samenvatting luidt dat ik in het afgelopen jaar best vaak overwogen heb om een enkeltje tropen te boeken, maar als je verder leest zul je zien dat het uiteindelijk allemaal meeviel…

vanuit huis werken - Mama's Meisje blog

Adem in, adem uit

‘Het beste beentje voor!’, dat was de gedachte die ik als eerst in mijn hoofd kreeg nadat we het nieuws op de radio hoorden. In plaats van dat ik de volgende dag mijn kroost bij het kdv zou afleveren, zaten we voor onbepaalde tijd met elkaar opgescheept. Vol goede moed verzon ik allerlei creatieve ideeën, terwijl ik ’s avonds en tijdens middagslaapjes vanuit mijn thuiskantoor mijn ‘voordat ik met verlof ga’ to do list probeerde af te strepen. Onbegonnen werk, daar kwam ik al heel snel achter. Menig pufcursist zou jaloers zijn geweest als ze mij destijds hadden gehoord, want ik vond het écht zwaar: thuiswerken met kinderen. Zucht, steun, puf: adem in, adem uit. Ondertussen tikten de weken door en begon mijn verlof met een takenlijst die inmiddels langer was geworden dan toen ik eraan begon. Het enige prettige was dat vele ouders in hetzelfde schuitje zaten: gedeelde smart is halve smart. En dus deelden we tips met elkaar om te zorgen dat alles wat productiever en efficiënter verliep. Ik had echt geen zin om me druk te moeten maken om dingen die ook vooraf geregeld kunnen worden, want ik had mijn handen vol aan die twee meiden, een baby op komst, een hardnekkige vorm van nesteldrang én werk dat was blijven liggen!

review hp envy 6020e all in one printer ervaring beoordeling coolblue - Mama's Meisje blog

Efficiënter en productiever

En dus ging ik op zoek naar manieren om mijn werk efficiënter en productiever in te kunnen delen. Begon met het bijhouden van lijstjes, zodat ik minder dingen vergat. Ik besteedde het onderhoud van mijn website voortaan uit én kreeg een nieuwe printer van Coolblue: de HP ENVY 6020e All-In-One. Deze printer heeft HP+, wat inhoud dat ik een HP Smart-app op mijn telefoon heb waarmee ik altijd kan printen en scannen. Doordat de printer met de Cloud verbonden is, is deze altijd up to date en hoef ik niet zelf allerlei updates uit te voeren. Via de app kan ik overal ter wereld de veiligheid van ons thuisnetwerk controleren, maar bijvoorbeeld ook de leukste vakantiekiekjes alvast afdrukken zodat ze klaarliggen bij thuiskomst. Nóg fijner is dat ik dankzij Instant Ink automatisch nieuwe inkt thuisbezorgd krijg wanneer het bijna op is. Want die inkt, die vloog er in het afgelopen jaar doorheen! De ene na de andere kleurplaat moest uitgeprint worden en deze mama deed dat natuurlijk braaf, want het leverde in de meeste gevallen weer een kwartiertje rustige werktijd op. “Ga deze maar even mooi kleuren met je potloden, lieverd, dan verstuurt mama even een mailtje!“. In de HP Smart App staan allerlei exclusieve extra’s voor faxen en scannen, zo ook een uitgebreid assortiment aan kleurplaten die ik direct via mijn telefoon kon afdrukken voor de meiden. Toch een fijn idee dat HP voor iedere geprinte pagina investeert in de bescherming en het beheer van gezonde bossen. Al met al ben ik ook niet heilig en was ‘schermtijd’ het afgelopen jaar helemaal geen ding. Lukten alle pogingen tot blokjes bouwen, poppen verzorgen of buitenspelen niet? Dan maar even op de bank met een filmpje, zo kon mama nog net die ene campagne afronden vóór de deadline. Als ik terugblik op het afgelopen jaar thuiswerken met kinderen dan hoop ik van ganser harte dat het bij dit jaar blijft, maar ik ben óók trots. Trots dat het me gelukt is om, ondanks de situatie waar ik geen invloed op had, tóch mijn bedrijf staande te houden en mijn omzet te laten stijgen. Soms moet je jezelf een schouderklopje geven!

Thuiswerken met kinderen: hoe heb jij dit ervaren? Heb je nog tips en tricks die meelezende mama’s móéten weten? Ik lees het graag terug in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer